Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" bez Daugaviņa atgūst vadību sērijā pret Toronto

Rolands Eliņš

"Bruins" bez Daugaviņa atgūst vadību sērijā pret Toronto
Adams Makveids un Milans Lucičs
Foto:AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā uzvaru izcīnījusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas „Bruins”, kura ar 5:2 viesos pieveikusi Toronto „Maple Leafs”. Veselus 45 metienus atvairīja vārtsargs Tuka Rasks, bet Daugaviņš palika rezervē. Savukārt Ņujorkas „Rangers” guvusi pirmo uzvaru sērijā pret „Capitals”.

Toronto „Maple Leafs” savu pēdējo izslēgšanas turnīra spēli mājās bija aizvadījusi tālajā 2004. gadā, tādēļ šonakt par līdzjutēju trūkumu un atbalstu sūdzēties nevarēja. Savukārt Bostonas „Bruins” centās nepieļaut „Maple Leafs” izvirzīšanos vadībā (pirms spēles sērijā 1:1), kas arī sekmīgi izdevās.

Lai arī iepriekšējās spēlēs bija vērojama tendence, ka „Maple Leafs” izdara daudz mazāk metienu nekā viņu pretinieki („Bruins” vidēji 39 pret Toronto 33), šis nebija tas gadījums, jo viņi lika somu vārtsargam Tukam Raskam vārtos pasvīst ne pa jokam (izdarīti 47 metieni). Tiesa, pirmā perioda 14. minūtē Adams Makveids uzreiz pēc iemetiena izvirzīja vadībā viesus no Bostonas (1:0), kā arī pāris minūtēs vēlāk izcila iespēja rezultāta starpību dubultot bija ceturtās maiņas uzbrucējam Šovnam Torntonam, taču par viņu pārāks bija „Maple Leafs” vārtsargs Džeimss Reimers.

Otrajā periodā komandas pārsvarā spēlēja nevienādos sastāvos, kas labāk atkal padevās „Bruins” hokejistiem, un uz Džeika Gārdinera gūtajiem vārtiem vairākumā viņi atbildēja ar trim ripām „Maple Leafs”, vienu no tām Daniels Paijē tur nogādāja mazākumā, uz zilās līnijas pārtverot pretinieku piespēli un aizejot izgājienā viens pret vienu.

Toronto hokejisti gan vēl nebija gatavi padoties un trešā perioda pašā sākumā (pirmajā minūtē) izmantoja haosu Raska vārtu priekšā, panākot 2:4. Arī šie vārti tika gūti vairākumā, un to autors bija Fils Kesels. Perioda gaitā bija vērojams diezgan pamatīgs „Maple Leafs” spiediens (metienu attiecība 18:6), taču Tuka Rasks tik viegli pārspējams nebija, kā arī vienā mirklī bostoniešus glāba vārtu stabiņš, un „Bruins” uzbrucējs Dāvids Krejči savām divām mača gaitā izdarītajām rezultatīvajām piespēlēm pievienoja arī vārtu guvumu tukšos vārtos, panākot 5:2.

Līdz ar to „Bruins” atguvusi vadību sērijā (2:1) un nākamo spēli aizvadīs naktī uz ceturtdienu.

Citās spēlēs

Tikmēr „Capitals” piedzīvojusi savu pirmo zaudējumu sērijā pret „Rangers” – šonakt viņi ar 3:4 atzina ņujorkiešu pārākumu viesos. Pirmajās divās spēlēs „Rangers” bija guvuši tikai vienus vārtus, taču šonakt spēja vārtos iemest četras ripas (vai, pareizāk sakot, vienu ripu četras reizes), turklāt vārtos izcili darbojās Henriks Lundkvists, kurš vairākkārt glāba komandu otrā perioda otrajā pusē, kad „Rangers” bija iespiesti savā aizsardzības zonā.

Izšķirošos vārtus „Rangers” rindās 54. minūtē guva Dereks Stepans, panākot 4:3, taču pamatlaika beigās „Capitals” guva iespēju spēlēt vairākumā, kā arī nomainīja vārtsargu Holtbiju pret sesto laukuma spēlētāju, kas gan panākumus nenesa, un „Rangers” sērijā panākuši minimālu starpību 1:2.

Savukārt Detroitas „Red Wings” pagarinājumā spējuši pieveikt Rietumu konferences otrās vietas ieguvēju Anaheimas „Ducks”. Lai arī mača lielāko daļu motoru pilsētas pārstāvji atradās iedzinējos ar 0:1, trešajā periodā viņi spēja rezultātu izlīdzināt (2:2), bet pagarinājuma 16. minūtē šveicietis Deimiens Brunners lika uzgavilēt saviem līdzjutējiem, gūstot uzvaras vārtus (3:2). „Red Wings” šajā spēlē izdarīja veselus 49 metienus, ar kuriem izlīdzināja rezultātu sērijā 2:2.

Bet pašreizējā Stenlija kausa īpašniece Losandželosas "Kings", pateicoties diviem bezatbildes vārtiem trešajā periodā, guvusi uzvaru Sentluisā pār vietējo "Blues" (4:3), kura ļāvusi izlīdzināt rezultātu sērijā (2:2).

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Bruins-Maple Leafs5:2
Capitals-Rangers3:4
Ducks-Red Wings2:3 P
Blues-Kings3:4

NHL play-off turnīrs

1. kārta2. kārta3. kārtaFināls3. kārta2. kārta1. kārta
2:12:1
2.kārta2.kārta
2:21:2
Rietumu fināls Stenlija kauss Austrumu fināls
2:22:1
2.kārta2.kārta
3:02:1

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2013-05-07 08:10, pirms 11 gadiem
Kings malači, paņēma abas mājas spēles citādi būtu diezgan grūti no 1-3.
Ja Šveice teicami spēlē PČ, tad arī NHL tieši Brunners iemet OT uzvaras golu

  +1 [+] [-]

, 2013-05-07 08:23, pirms 11 gadiem
Kas jādara Dagaviņam,lai dabūtu stabilu vietu sastāvā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-05-07 08:35, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Kas jādara Dagaviņam,lai dabūtu stabilu vietu sastāvā?
Jaizmanto savas iespejas, redz ka citiem debitantiem iet, met pat pa 3jam ripam viena spele, tas pats Peverlijs kurs tagat ienem vina vietu jau otro speli pec kartas sodien guva vartus. Man jau skiet ka vinam taas meistaribas trukst.. Atceros Karsumu kurs pat tika uzskatits labaks pat par Krejci, bet savus momentus toreiz tiesi cehs izmantoja un ir tagat stabils pirmas mainas speletajs.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-07 08:59, pirms 11 gadiem
kasha rakstīja: Jaizmanto savas iespejas, redz ka citiem debitantiem iet, met pat pa 3jam ripam viena spele, tas pats Peverlijs kurs tagat ienem vina vietu jau otro speli pec kartas sodien guva vartus. Man jau skiet ka vinam taas meistaribas trukst.. Atceros Karsumu kurs pat tika uzskatits labaks pat par Krejci, bet savus momentus toreiz tiesi cehs izmantoja un ir tagat stabils pirmas mainas speletajs.
Karsums labāks par Kopitaru, Karsums labāks par Krejči... Savā laikā laikam Karsums arī bija Krosbiju labāks?

  +2 [+] [-]

, 2013-05-07 09:04, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: Karsums labāks par Kopitaru, Karsums labāks par Krejči... Savā laikā laikam Karsums arī bija Krosbiju labāks?
Nu es ar to biju domajis sporta centra "ekspertu" viedokli taja laika kad abi saka cinu par vietu Bruins sastava..

  +5 [+] [-]

, 2013-05-07 09:17, pirms 11 gadiem
Nav mums pagaidām NHL veču Latvijā. Padomju hokeja skolas mantojums beidzies, tagad tikai lifta zēni palikuši, kas braukā starp A un B grupām pasaulē. Diemžēl...

  +2 [+] [-]

, 2013-05-07 09:27, pirms 11 gadiem
CAPS diezgan negaidīti zaudēja Rangers. Man jau tomēr šķita, ka tur sērija galā.

P.S. Prieks par Red Wings uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-07 09:56, pirms 11 gadiem
KrokodiIs rakstīja: CAPS diezgan negaidīti zaudēja Rangers. Man jau tomēr šķita, ka tur sērija galā.

P.S. Prieks par Red Wings uzvaru.
Caps un Rangers sērijā iespējams, ka būs pat visas 7 spēles.

     [+] [-]

, 2013-05-07 10:36, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: Karsums labāks par Kopitaru, Karsums labāks par Krejči... Savā laikā laikam Karsums arī bija Krosbiju labāks?
Labāks jau nebija, bet vienā līmenī gan, jo abi bija vienas līgas MVP, tikai katrs savā gadā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-07 10:49, pirms 11 gadiem
guntis86 rakstīja: Labāks jau nebija, bet vienā līmenī gan, jo abi bija vienas līgas MVP, tikai katrs savā gadā.
Štrunts ar junioriem, tā nav nekāda mēraukla. Profos uzreiz Krejči tā lieta aizgāja daudz raitāk un jau praktiski ar pirmo reizi viņam izdevās nostiprināties Bruins pirmajā komandā. Tur ja nemaldos bija vēl viens aptuveni tā paša vecuma čehs, kurš tad vēlāk tika uz Wild aizmainīts (arī, ja nemaldos). Un nav arī nekāds brīnums, jo Krejči ir krietni tehniskāks par Karsumu un arī augumā raženāks.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-07 14:26, pirms 11 gadiem
Es nesaprotu, kāpēc Daugavu nelaiž spēlēt, ja pirmajā PO spēlē viņš spēlēja labi un pat rezultatīvu piespēli iedeva.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-07 17:43, pirms 11 gadiem
Vismaz varēja Daugaviņu uz izlasi nosūtīt.

     [+] [-]

, 2013-05-07 19:22, pirms 11 gadiem
BB steidzami kaut kas jādomā, skaidrs, ka viņi var spēlēt labāk. Detroitas pārsvars overtaimā bija diezgan izteikts, tur nav ko runāt. Lai arī Hillers atvairīja 50 vai cik tur metienus, tieši viņš ir vainīgs pie 2. un 3. Detroitas vārtiem. Trešie vispār brīnums.....- vārtsargs gaida kā sastindzis, kad ripiņa aizripos līdz viņam... Smiekli nāk, tīrākā vārtsarga laža.
Par LA- Sentluisu runājot, nu lai Hičs tagad domā , ko darīt. Kopitars vārtus nebija guvis 20 vai cik tur tās spēles... Elliots ielaiž 4 šaibas, neticami, kad vēl pēdējoreiz kkas tāds ar viņu ir atgadījies.( Hotbijs tāpat )
Man pašam tā izskatās, ka nākamā spēle Toronto būs pēdējā šajā sezonā....kaut nu es kļūdītos....

     [+] [-]

, 2013-05-07 20:08, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Man pašam tā izskatās, ka nākamā spēle Toronto būs pēdējā šajā sezonā....kaut nu es kļūdītos....
nespēju iebraukt šajā teikumā. šīs nakts spēli neredzēju, kompis no rīta atteica, tapēc nav īsti skiadrs, kurš tad tur slikti izskatījās.. pēc tevis rakstītā varētu saprast, ka Bostona, lai arī gana pārliecinoši (vismaz pēc rezultāta) uzvarēja.

     [+] [-]

, 2013-05-07 21:33, pirms 11 gadiem
neputns rakstīja: nespēju iebraukt šajā teikumā. šīs nakts spēli neredzēju, kompis no rīta atteica, tapēc nav īsti skiadrs, kurš tad tur slikti izskatījās.. pēc tevis rakstītā varētu saprast, ka Bostona, lai arī gana pārliecinoši (vismaz pēc rezultāta) uzvarēja.
Mani seši ali laikam ir darījuši savu, ka jau Tu vairs nesaprotiu, ko es saku. Vēl vienreiz ar paskaidrojumiem:
BB=Brouce Boudreau= Anaheimas HC, kuram steidzīgi jādomā, kā uzlabot savas komandas spēli.
Nākamā spēle Toronto būs pēdējā šajā sezonā., - Toronto nākamo spēli savās mājās zaudē, un atlikusī spēle notiek Bostonā. Ardievas Toronto šajā sezonā. Saprati??

labi, labi, var jau būt visādi, -kaut sirdī esu par Bostonu, labprāt gribu, lai šamējie ( TML ) arī paķepurojas.... savādāk draugs als mani vairs nesapratīs....

     [+] [-]

, 2013-05-07 22:03, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Mani seši ali laikam ir darījuši savu, ka jau Tu vairs nesaprotiu, ko es saku. Vēl vienreiz ar paskaidrojumiem:
BB=Brouce Boudreau= Anaheimas HC, kuram steidzīgi jādomā, kā uzlabot savas komandas spēli.
Nākamā spēle Toronto būs pēdējā šajā sezonā., - Toronto nākamo spēli savās mājās zaudē, un atlikusī spēle notiek Bostonā. Ardievas Toronto šajā sezonā. Saprati??

labi, labi, var jau būt visādi, -kaut sirdī esu par Bostonu, labprāt gribu, lai šamējie ( TML ) arī paķepurojas.... savādāk draugs als mani vairs nesapratīs....
tu dzer un es reibstu bet nu BB var mierīgi iztulkot arī kās Bostonas Bruins tas laikam man arī sajauca galvu.

gan jau Toronto saņemsies, ja spēja saņemties pēc pirmās spēles, tad jāvar arī tagad. Baigi jau gribas tās sīvās cīņas - nu nepatīk man tās pārliecinošās uzvaras ne spēlēs ne sērijās (pat tad, ja mani favorīti uzvar, jo vnk nav interesanti un ir sajūta, ka izšķērdēju savu laiku skatoties spēles).