Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

SK "Cēsis" atbalstīs Ukrainu cīņā par valsts vienotību

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

SK "Cēsis" atbalstīs Ukrainu cīņā par valsts vienotību
Foto: Romualds Vambuts

Sporta klubs "Cēsis" piektdien, 7. martā, preses konferencē viesnīcā "Rīdzene" iepazīstināja ar jaunajām sieviešu basketbola komandas formām, kuras veidotas Ukrainas karoga krāsās. Itāliešu ražotāja "Errea" formās trīskārtējās Latvijas čempiones spēlēs līdz sezonas beigām.

LIVE 8. martā plkst. 17:00 (CET 16:00) SK Cēsis – TTT Rīga

“Mūsu mērķis ir atbalstīt Ukrainas tautu cīņā par valsts vienotību,” preses konferencē teica kluba prezidents Krišjānis Kļaviņš. “Turpmāk spēlēsim zili dzeltenās formās agrāk izmantoto zili balto tērpu vietā. Vēlamies katrā spēlē atgādināt, ka esam vienoti ar Ukrainas tautu. Ceram, ka tas būs psiholoģisks atbalsts Ukrainas iedzīvotājiem.”

Cēsu kluba prezidents norādīja, ka Latvijas sabiedrībai jākļūst aktīvākai savu tiesību un interešu sardzē. “Pēdējos 15 gadus, īpaši pēc iestāšanās NATO, sabiedrība ir gulējusi letarģiskā miegā. Ukrainas notikumi parāda, ka jāstāv brīvības sardzē. Ieraugot notikumus Krimā, visvairāk pārsteidza, ka sveša armija bez kara pieteikuma iebruka neatkarīgā valstī.”

“Nesen šķita, ka viena cilvēka nekļūdības apziņa mirusi reizē ar Staļinu, diemžēl notikumi Ukrainā rāda pretējo,” teica komandas galvenais treneris Armands Krauliņš. “No 1995. līdz 1997. gadam strādāju Doņeckā. Šajā laikā starp Ukrainas iedzīvotājiem nebija nekādas nesaprašanās. Pašreizējā situācija radīta mākslīgi. Jāatceras, ka līdzīgā ceļā var notikt mēģinājumi sarīkot nekārtības Rīgā vai Daugavpilī, kā tas šodien notiek Krimā vai Sevastopolē. Nožēlojami, ka Krievijas prezidents pauž bērnudārza līmeņa apgalvojumus.”

Cēsu kapteine Zane Jākobsone apstiprināja, ka komanda atbalstījusi kluba prezidenta iniciatīvu. “Ir skumji noskatīties, ka 21. gadsimtā notiek tādi vardarbīgi notikumi. Esmu priecīga, ka varam atbalstīt Ukrainu, spēlējot ukraiņu karoga krāsās.”

Ukrainas vēstniecības Latvijā preses sekretārs Kirils Voroņins pateicās par viņa valstij pausto atbalstu. “Priecājos, ka situācija Ukrainā netiek atstāta bez uzmanības. Latvija un Ukraina atrodas tuvu gan ģeogrāfiski, gan gara ziņā. Mums ir kopējas problēmas un izaicinājumi mūsdienu pasaulē. Novēlu komandai veiksmi. Esmu pārliecināts, ka tādās formās jūs izcīnīsiet daudz uzvaru.”

Voroņins norādīja, ka Ukrainas sabiedrība šobrīd pārdzīvo grūtus laikus, saskaroties ar iekšējām problēmām un ārējo agresiju. “Tādi notikumi 21. gadsimta Eiropā notiek pirmo reizi. Neviens nav saskāries ar līdzīgu notikumu attīstību. Konflikts jāatrisina mierīgā ceļā.”

Šobrīd Cēsis ar bilanci 7-1 ieņem pirmo vetu Nordea Basketbola līgas “Top 6” turnīrā, divas spēles pirms regulārās sezonas beigām nodrošinot ceļazīmi uz pusfinālu. Atkarībā no komandas rezultātiem, Cēsīm līdz sezonas beigām paredzētas 8-12 spēles.

Nākamā spēle paredzēta sestdien, 8. martā, plkst. 17:00, Cēsu sporta namā uzņemot turnīra vicelīderes “TTT Rīga” (6-1). Cīņai varēs sekot Sportacentrs.com un WBBL.eu tiešraidē, kā arī Sportacentrs.com TV interaktīvajā kanālā.

Februāra un marta notikumi Ukrainā ir piesaistījuši visas pasaules uzmanību.

  +4 [+] [-]

, 2014-03-07 13:30, pirms 10 gadiem
Jauki, ka cilvēkiem ir savs viedoklis un viņi to nebaidās paust. Žēl, ka hokeja fani ir galīgi nozombēti un ir gatavi nerimstoši dziedāt slavas dziesmas dižajai un varenai Krievijai..

  -1 [+] [-]

, 2014-03-07 13:37, pirms 10 gadiem
Laba reklāma klubam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-03-07 14:26, pirms 10 gadiem
Ukrainas tauta cīņā par Brīvību - jāatbalsta!

  -1 [+] [-]

, 2014-03-07 14:28, pirms 10 gadiem
LA Lakers vislaik atbalsta Ukrainu.