Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Armands Misus: "Meitenes bija pamatīgi uzvilkušās"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Armands Misus: "Meitenes bija pamatīgi uzvilkušās"
Laura Pelše, Līva Kazāka, Katažina Suknarovska un Laura Šēna
Foto: Mārtiņš Sīlis

"Izdevies atrast sastāvu, kas var nospēlēt aizsardzībā. Mūsu sniegumā vairs nav izteiktu kritumu un pavasara spēlēs nevienam neko atdot netaisāmies," nodrošinot ceļazīmi uz Nordea Basketbola līgas pārspēlēm un Latvijas čempionāta "play-off" spēlēm, teica basketbola kluba "Vega 1/Liepāja" galvenais treneris Armands Misus.

Kādi bija divi aizvadītie mēneši?
Pārtraukuma laikā Liepājā viesojās “RSU/Merks” un SK “Cēsis”, tādējādi ieguvām iespēju tikties ar spēkos līdzīgām komandām, vienlaikus ieraugot savus trūkumus. Tālāk grūtākais bija uzturēt spēļu ritmu un brīžiem izkritām no līdzsvara. Piemēram, janvāra vidū izbraukumā zaudējām Latvijas Universitātei. Turpinājumā komandas spēle uzlabojās un sākām uzvarēt. Tagad rādām labāku sniegumu, spēlējam atraisītāk. Nav nevajadzīga saspringuma.

Kā veicās atbildes spēlē pret Latvijas Universitāti?
Uzskatu, ka sagatavojāmies pienācīgi. Jutu pārliecību par uzvaru, turklāt pārsvars sanāca lielāks nekā gaidīju. Meitenes bija pozitīvi uzvilkušās. Nospēlēja bez atlaidēm un atslābināšanās. Tāds noskaņojums jāsaglabā arī nākamajās spēlēs, jo varam spēlēt bez spiediena. Jādara to, neskatoties uz pārsvara lielumu.

Janvārī un februārī lielāks kļuvis garo spēlētāju ieguldījums.
Sabīnes Niedolas atgriešanās komandā vairo stabilitāti. Viņa vienādi cenšas katrā spēlē un tādējādi arī pārējām meitenēm rokas ir brīvākas. Izdevies atrast sastāvu, kas var nospēlēt aizsardzībā un sniegumā nav tik izteiktu kritumu.

Kāda ir situācija ar savainotajām spēlētājām?
Kristīna bija saslimusi, Laura savainota, savukārt Rendija pēc izbraukuma uz Tartu nevarēja spēlēt divas nedēļas. Tikai tagad varam trenēties pilnā sastāvā. Manuprāt, komanda sasniegusi labu fizisko gatavību pirms pavasara spēlēm.

Vai Janīnai Ņikitinai ir rehabilitācijas iespējas Liepājā?
Viņa atbrauca dienu pirms spēles, lai veiktu tālākas medicīniskas apskates. Pirmās atsauksmes liecina, ka ārsti savu darbu ir paveikuši godam. Neizslēdzu iespēju, ka nākotnē viņa varētu atgriezties komandas sastāvā.

Sestdien Cēsu un TTT duelī izšķirsies, pret kuru komandu Liepāja spēlēs Latvijas čempionāta pusfinālā.
Cēsu un TTT sastāva komplektācija ir pamatīgāka nekā mums. Liepājai nav tik plašu rotācijas iespēju, lai līdzvērtīgi izmantotu 8-10 spēlētājas. Piemēram, ar septiņām spēlētājām konkurēt ir ļoti grūti. Pārbaudes spēlēs ar Cēsīm tikāmies četras reizes un rezultāta starpība bieži tuvojās divdesmit punktiem. Salīdzinot ar šīm spēlēm, gan viņām, gan TTT klāt nākušas ārzemju spēlētājas. Par velti neko neatdosim, taču neveiksmes gadījumā jācenšas labi nospēlēt “mazajā finālā”.

Kāds varētu būt sestdienas spēles iznākums?
Nezinu, kādā gatavībā ir Cēsu centra spēlētāja Džesika Mūra. Ja vērtē garo galu, neliels pārsvars ir Cēsīm. To apliecināja arī nesenā spēle pret ECLEX, savukārt TTT priekšrocība ir ātrums. No otras puses, arī Cēsīm klāt nākusi Zane Eglīte un komanda var skriet. Visas spēles notiek dažu punktu robežās, tāpēc uzvarētāju prognozēt ir grūti.