Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Valteram 16 punkti, Blūmam - 10, komandām zaudējumi

Valteram 16 punkti, Blūmam - 10, komandām zaudējumi
Kristaps Valters
Foto: Euroleague

Trešdienas vakarā vairākas spēles Eiropas basketbolu līgu laukumos bija latviešu spēlētājiem. Zaudējumi gan Turcijā spēlējošajiem Ernestam Kalvem un Kasparam Kambalam, kā arī Spānijas ACB līgas spēlētājiem Kristapam Valteram un Jānin Blūmam.

Valters un Blūms starp rezultatīvākajiem, taču komandām zaudējumiem

Spānijas ACB līgā neveiksmīga spēle Bilbao komandai, kas izbraukumā Badalonā ar 67:91 atzina vietējās "Joventut" komandas pārākumu. Jānis Blūms spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas beigās, kad komanda atradās jau iedzinējos ar 19 punktu starpību (12:31). Otrās ceturtdaļas vidū Bilbao pietuvojās līdz 14 punktiem (22:36), kad precīzu trīspunktnieku realizēja Blūms, bet īpaši tuvāk tikt neizdevās (komandas uz brīdi šķīra 13 punkti trešajā ceturtdaļā).

18 minūtēs un 23 sekundēs Blūms guva desmit punktus (2p 2/2, 3p 2/4, soda metieni 0/1), viena kļūda, četras piezīmes, tikpat izprovocēti noteikumu pārkāpumi un efektivitāte +6. Bilbao sastāvā rezultatīvāks par Blūmu bija vienīgi Alekss Mumbru, kuram 14 punkti. "Joventut" labā 20 punktus guva amerikāņu saspēles vadītājs Pūhs Džeters, kurš vēl pagājušajā sezonā spēlēja NBA.

Citā spēlē Malagā vietējā "Unicaja" komanda savā laukumā uzņēma Sansebastjanas "Lagun Aro". Diemžēl Malagas komandas neveiksmju sērija turpinājās arī trešdienas vakarā, jo savu skatītāju priekšā pārspēt turnīra tabulā blakus esošo "Lagun Aro" neizdevās - 81:89. Kristaps Valters laukumā atradās 24 minūtes un 38 sekundes, kurās kļuva par rezultatīvāko komandā ar 16 punktiem (2p 1/6, 3p 4/6, soda metieni 2/2), kā arī savāca četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, saņēma trīs piezīmes, izprovocēja četrus noteikumu pārkāpumus, savācot efektivitāti +16.

Pa 15 punktiem "Unicaja" labā otram saspēles vadītājam E. Dž. Roulendam, kā arī 18 gadus vecajam Aleksam Abrinesam, kurš tika pie lielāka spēles laika, jo laukumā nedevās ierastais pamatsastāva uzbrūkošais aizsargs Džeralds Fičs. "Lagun Aro" labā attiecīgi 23 un 21 punkts baltādainajiem amerikāņu snaiperiem Endijam Panko un Džimijam Beronam. Spānijas ACB līgā nākamās spēles gaidāmas nedēļas beigās.

Kalvem 11 punkti, "Trabzonspor" piekāpjas pagarinājumā

"Trabzonspor" pagarinājumā ar 85:95 piekāpās šosezon ULEB Eiropas kausa līmeni izbaudījušajai "Banvit" komandai. Ernests Kalve aizvadīja savu pagaidāmo labāko spēli Turcijā, kad 33 ar pusi minūtēs viņš guva 11 punktus (2p 4/6, 3p 1/3), savāca četras atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, vienreiz kļūdījās, kā arī bija spiests spēli beigt priekšlaicīgi savākto piecu piezīmju dēļ.

Neapturams Kalves komandas sastāvā bija amerikāņu saspēles vadītājs Džonatans Gibsons, kuram 43 minūtēs 38 punkti un sešas rezultatīvas piespēles, ar ko gan bija par maz, lai pārspētu "Banvit". Interesanti, ka Smitam šī ir pirmā sezona Eiropā, bet pirms tam viņš bija starp līderiem "New Mexico State" universitātes basketbola komandā, kur pāris sezonas spēlēja kopā ar pašreizējo "Ventspils" aizsargu Džamaru Jangu. "Banvit" labā 19 punkti Kītam Simonsam.

Neveiksme arī Kasparam Kambalam, kuram "Turk Telekom" ar 85:96 piekāpās "Mersin" vienībai.
Kasparam Kambalam ar "Turk Telekom" neveiksmīga spēli pret "Mersin", kurā piedzīvots zaudējums (85:95). Kambala laukumā pabija 21 minūti un 22 sekundes, kurās guva sešus punktus (2p 3/8), kam pievienoja četras atlēkušās bumbas, viena kļūda un divas piezīmes.

Adrijas līgā pie panākuma tika Dāvis Bertāns, kura pārstāvētā Belgradas "Partizan" ar 67:58 apspēlēja "Budučnost". Bertāns piecu minūšu laikā punktus neguva (2p 0/2), savāca vienu atlēkušo bumbu un saņēma vienu piezīmi.

VTB līgā zaudējums Jānim Strēlniekam ar Sanktpēterburgas "Spartak", kas atzina Krasnodaras "Lokomotiv" pārākumu (77:85). Strēlnieks spēli sāka pamatsastāvā un 22 minūtēs guva trīs punktus (2p 0/2, soda metieni 3/4), savāca vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, kā arī pārtvēra vienu bumbu.

Izmantotie resursi:
ACB.COM
Türkiye Basketbol Ligleri Resmi Web Sitesi |...
Главная | Единая Лига ВТБ
ABA League - Adriatic Basketball Association -...

Slēpts komentārs: aizermans
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja