Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" atbrīvo visilgāk NHL strādājušo treneri Žuljēnu

Andrejs Siliņš

"Bruins" atbrīvo visilgāk NHL strādājušo treneri Žuljēnu
Klods Žuljēns
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bostonas "Bruins" vadība izšķīrusies par smagu lēmumu atbrīvot no darba komandas galveno treneri Klodu Žuljēnu, kurš šajā amatā strādāja jau desmito sezonu pēc kārtas - neviens cits pašreizējas treneris tik ilgi ar vienu komandu nav nostrādājis.

55 spēlēs šajā sezonā "Bruins" sakrājusi 58 punktus, kas pagaidām dod vien devīto pozīciju Austrumu konferencē. Komanda piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas un sešus pēdējās deviņās spēlēs. Nesen piedzīvotā četru zaudējumu sērija bija garākā šajā sezonā.

56 gadus vecais Žuljēns NHL galvenā trenera karjeru sāka 2002. gadā un šajā laikā strādājis arī ar Monreālas "Canadiens" un Ņūdžersijas "Devils". Lielākos panākumus gan izdevās sasniegt tieši ar Bostonu, 2011. gadā izcīnot Stenlija kausu, bet 2013. gadā tiekot līdz finālam. Pēdējās divās sezonās "Bruins" nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā un arī šogad izredzes neizskatās spožas.

Žuljēns ir visu laiku uzvarām bagātākais "Bruins" treneris, izcīnot 419 panākumus. Žuljēna vadībā Bostonas komanda uzvarējusi 61,4% aizvadīto spēļu. 2009. gada sezonā Žuljēns tika atzīts arī par NHL labāko sezonas treneri, saņemot Džeka Adamsa vārdā nosaukto trofeju. Žuljēns bijis arī Kanādas izlases treneris un 2014. gadā Sočos kļuva par olimpisko čempionu kā asistents.

Sezonas turpinājumā "Bruins" vadīs Brūs Kesidijs, kurš līdz šim bija asistents. Iepriekš 51 gadu vecais Kesidijs kā galvenais treneris no 2002. gada pusotru sezonu vadīja Vašingtonas "Capitals". Krietni vairāk galvenā trenera amatā Kesidijs strādājis Ziemeļamerikas zemākajās līgās.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

  -1 [+] [-]

, 2017-02-07 16:30, pirms 7 gadiem
Ok atlaida treneri, bet liekas ka GM darbs arī nav bijis spožs. Bostonai tas sastāvs jau nav diez ko sabalansēts un ''dziļš''.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-07 16:44, pirms 7 gadiem
Autors pats saprot, ka pašreizējais virsraksts nav patiess un neatbilst rakstā minētajiem faktiem (kas ir patiesi).