Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ogre drāmā izrauj neizšķirtu pret Dobeles "Tenax"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Ogre drāmā izrauj neizšķirtu pret Dobeles "Tenax"
Dzintars Dravnieks (HK Ogre) priecājas par saviem pēdējiem vārtiem
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Virslīgas handbola čempionāts pēc izlašu spēļu pārtraukuma atsākās ar aizraujošu cīņu Ogrē starp vietējo "HK Ogre" un Dobeles "Tenax", kura noslēdzās neizšķirti 27:27 (16:12). Mača pēdējās minūtēs mājinieki, cīnoties divu vīru mazākumā, atspēlēja divu vārtu deficītu.

Lielāko daļu no spēles vadībā bija "HK Ogre" handbolisti, kuri ar Arvi Laganovskis un Arnoldu Straumi priekšgalā jau pirmajā puslaikā ieguva četru vārtu pārsvaru (16:12). Pēc pārtraukuma 40. minūtē mājinieki ieguva arī +5 (22:17), tomēr viesi sāka individuāli segt ogrēniešu līderus Laganovski un Straumi un, gūstot piecus vārtus pēc kārtas, rezultātu izlīdzināja 22:22.

Laukuma saimniekiem trešo divu minūšu noraidījumu, kas pārvērtās sarkanajā kartītē, nopelnīja Arvis Laganovskis, taču pēc Straumes, Avotiņa un Bauzes metieniem "HK Ogre" prata atjaunot vadību - 25:23.

"Tenax" handbolisti atkal guva četrus bezatbildes vārtus (precīzi bija Arājs, Ērmanis un Grandbergs) un pirmo reizi spēlē nepilnas trīs minūtes pirms tā beigām izvirzījās vadībā ar 27:25. Izskaņā mājinieki bija spiesti spēlēt mazākumā. Sarkano kartīti nopelnīja Arnolds Straume, bet noraidījumu - Iļja Želna. "Tenax" lielisko iespēju neizmantoja, bet ogrēnieši nospēlēja precīzi, pēc Jāņa Bauze un Dzintara Dravnieka metieniem izraujot neizšķirti - 27:27.

Ogres vienībā pa astoņiem vārtiem guva Arnolds Straume un Arvis Laganovskis. "Tenax" sastāvā pa pieciem vārtiem guva Andis Ērmanis un Oskars Arājs.

"Abas komandas neizskatījās baigi sagatavojušās mačam," pēc izrautā neizšķirta atzīmēja "HK Ogre" galvenais treneris Andris Molotanovs. "Ne tikai mēs bijām atlaiduši treniņu procesu, bet izskatījās, ka dobelnieki arī. Sākumā mums sanāca pozicionālā spēle, taču viesi sāka individuāli segt Laganovski un Straumi, pārņemot vadību. Diemžēl mūsu līderi nopelnīja sarkanās kartītes. Paņēmu minūtes pārtraukumu, uztaisīju dažas maiņas. Labi vārtos nospēlēja Lauris Ozoliņš, bet mēs pratām iemest. Komanda līdz pat beigām nezaudēja cerības un izvilka niču."

Ogres handbolisti turnīra tabulā joprojām saglabā trešo vietu, bet dobelniekiem izcīnītais punkts ļāva pakāpties uz ceturto pozīciju. "HK Ogre" izdevies atņemt punktus visiem aizvadītās sezonas medaļniekiem.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
6. novembris.
HK Ogre - Dobeles Tenax 27:27 (16:12)

Ogre: Laganovskis un Straume 8, Dravnieks 4, Želna un Bauze 2, Knodze, Pozņaks un Avotiņš 1.
Tenax: Arājs 5, Ērmanis 5/1, Krastiņš un Straume 4, Grandbergs, Bilkštis un Krivmanis 2, Juzups 2/1, Kreicbergs 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2013-11-07 09:26, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka dobelei ir jāmaina attieksme, jo savādāk nekas nebūs...
Bet nu Ogre malači- cepuri nost....

  +1 [+] [-]

, 2013-11-07 09:43, pirms 11 gadiem
žēl HK Ogre ka no +5 dabūja -2... Labi ka ničaku izrāva...

izskatās ka šogad čempis ir neprognozējams....

ā nē.. Pareizi Vaiņodnieki taču mūžam čīkstēs tas taču gan ir prognozējami..

     [+] [-]

, 2013-11-07 10:50, pirms 11 gadiem
malači Ogre! Sākumā Latgols, tad LSPA, un tagad Dobele..neprognozējams čempionāts šogad, cerams ar šo handbola līmenis celsies