Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Spēlētāju iespētais Šauļos

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Spēlētāju iespētais Šauļos
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc Eiropas čempionātā redzētā pienācis laiks Sportacentrs.com korespondenta Šauļos subjektīvajam Latvijas basketbola valstsvienības spēlētāju izvērtējumam, kas, protams, nepretendē uz vienīgo patiesību. Par to, ka komanda jauna, runā daudz uz dikti, taču īpaši jauns bija mūsu garais gals. Ceturtās un piektās pozīcijas spēlētāji, kas nav izcili talanti, tomēr vairumā gadījumu nobriest un kļūst par pieredzējušiem vīriem tikai ar gadiem. Tas, ka mūsējie jau šajā čempionātā zem groziem turējās godam (varbūt izņemot maču pret Izraēlu), ir lielākais prieks.

Edgars Jeromanovs

Spēlēja visai maz, taču Bagatskis uzticējās izšķirošajos mirkļos spēlē, kad bijām vistuvāk panākumam - pret Vāciju. Iespējams, patraucēja ceļgala sāpes. Izcelties neizcēlās – ne labā, ne arī sliktā nozīmē. Pret Vāciju apliecināja reputāciju kā "pass-first" saspēlnieks – atdeva četras piespēles, pa grozu uzmeta tikai divas reizes.

Jānis Strēlnieks

Pirmā numura izvēle numur viens, taču līdz galam tomēr nesagaidījām to Jāni, kuru redzējām pirms gada kvalifikācijas turnīrā. Iespējams, taktiskajās shēmās vairs nebija tik liela uzsvara tieši uz pirmajiem numuriem. Jācer, ka sezona pie Vētras Kurzemē izdosies laba, un Jānis atkal liks aiz sevis rindā sastāties Eiropas klubiem.

Jānis Blūms

Aizvadīja divas individuāli izcilas spēles vissvarīgākajos brīžos – atklāja čempionātu ar 32 punktiem pret Pārkeru, nodemonstrējot pārējiem, ka pretinieku uzvārdi nav jārespektē, kas arī tika ņemts vērā turpmākajos mačos pret teodosičiem, krstičiem, belinelli, barnjani, galinari, novickiem un keimeniem. Diemžēl spēlē, kur varbūt nebija tik zvaigžņots pretinieks, Jāņa izcilajam piemēram (27 punkti, 6 piespēles) līdz galam sekotāji neatradās. Negribīgi pieņemto līdera statusu izdevās apliecināt lieliski – kad vajadzēja, Kapteinis uzbļāva; kad vajadzēja, Kapteinis nomierināja. Esam bagāti - Jāni Blūmu varētu vēlēties ikviena izlase, bet viņš ir tikai mums.

Dairis Bertāns

Mans Eiropas čempionāta patīkamākais pārsteigums. Pēc pagājušajā gadā neizteiksmīgā snieguma kvalifikācijā baidījos, ka arī šogad Dairis Bagatska plānos līdz galam neiejutīsies. Tomēr, pārsvarā nākot uz maiņu, bija kā taurīna deva pārējiem laukumā esošajiem. Dairim ir dabas dota īpašība, kas ļauj vienkārši paņemt bumbu, aizskriet visiem garām un iemest no apakšas jeb vienā vārdā – ātrums. Nebaidījās uzņemties līdera lomu, neskatoties uz to, kas stājās pretī. Parādīja raksturu. Jācer, ka VEFā tomēr atradīsies stabila vieta rotācijā.

Mareks Jurevičus

Īsti vieta rotācijā neatradās. Jānovēl veiksmīga un nesaraustīta nākamā sezona.

Rihards Kuksiks

Ieskrējās lēni, taču pamatīgi. Amerikā iegūto trīspunktnieku speciālista reputāciju jau otro gadu pēc kārtas apliecināja arī Eiropā. Nepatika brīži, kad sāka driblēties, vienatnē mēģinot apspēlēt pretinieku – pārsvarā tie beidzās neveiksmīgi. Jāpiestrādā pie caurgājiena, kas ir lēns. Tāpēc to biežāk prasās noslēgt nevis ar lēcienu no vienas kājas, bet apstāšanos uz abām, kas arī dotu lielākas manevrēt-iespējas tālāk. Bija labs palīgs cīņā par bumbām mūsu lielajiem vīriem.

Dāvis Bertāns

Ieguva labu pieredzi, spēlējot ceturtajā pozīcijā, kas tomēr ne iepriekš, ne, jādomā, turpmākajā karjerā nav bijusi un nebūs pamatvieta laukumā. Vairāk par vienu trijnieku nevienā mačā netrāpīja, lai gan centieni bija padaudz. Iespējams, nospēlēja faktors, ka šeit atšķirībā no jauniešu izlasēm, Dāvim pirms metiena nebija iespēja piedriblēt. Šeit bija jāsaņem un jāmet – šī snaipera īpašība ir viena no tām daudzajām lietām, kas jāturpina pilnveidot, lai izcilais talants pārvērstos izcilā basketbolistā.

Mareks Mejeris

Jādomā, ka Mareks bija viens no tiem, kuriem šis čempionāts tika iedots avansā. Jācer, ka Mareks būs kārtīgs procentu maksātājs un pēc vairākiem gadiem redzēsim šo spēlētāju jau kā labu palīgu gan ārējā līnijā, gan groza tuvumā.

Artūrs Bērziņš

Artūra labākā īpašība viennozīmīgi bija pretinieku provocēšana, ko arī izdevās realizēt. Pret tādu spēlētāju kā Bērziņš nevienam nav patīkami uzbrukt. Labās komandās neērti aizsardzības spēlētāji ir vajadzīgi. Ar emocijām uzkurināja gan komandas biedrus, gan līdzjutējus, gan žurnālistus.

Rolands Freimanis

Nākot no soliņa, varēja pastiprināt spēli uzbrukumā ceturtā numura pozīcijā. Bija reizes, kad tas izdevās lieliski, bija reizes, kad ne. Sirdi sildīja uzbrukuma bumbas pie serbu groziem un pustālie metieni Novicka stilā, taču prasījās lielāka stabilitāte.

Mārtiņš Meiers

Atšķirībā no daudzu prognozēm par to, ka visvairāk piezīmju uzsitīs Šeļakovs, šo ailīti tomēr ieņēma Meiera vārds. Par piezīmēm var diskutēt, dažos mačos īpaši, taču atcerēsimies, kā tiesneši sodīja Biedriņu viņa pirmajās NBA sezonās. Mārtiņš atradās mazliet zemākā plauktā, taču arī šajā bija grāmatas ar zelta maliņām un grāmatas parastos vākos. Pat, ja tajās viens un tas pats saturs, izvēle krita uz spīdīgi iesaiņoto. Labā ziņa – reputācija nāk ar gadiem, pieredzi un parādīto laukumā. Tas viss paša Mārtiņa rokās.

Andrejs Šeļakovs

Pieredzējušākais no mūsu centriem, taču arī 22 gadi šīs pozīcijas spēlētājam ir zīdaiņa vecums. Tāpat kā Meieram, arī Šeļakovam prasījās eksplozīvāki uzbrukuma noslēgumi – ar šādiem fiziskajiem dotumiem bumba jātriec grozā no augšas, nevis jāmet pieklājīgais "lay-up", kas varbūt ir atbilstošāks latviešu raksturam. Aizsardzībā padarīja labu darbiņu, taču prasās lielāka veiklība. Sevišķi uzbrukumā savācot zemās piespēles pēc "pick'n'roll" situācijām.

Kurš bija labākais izlases spēlētājs Šauļos?

  • 5

  • 15

  • 290

  • 41

  • 4

  • 61

  • 15

  • 9

  • 11

  • 21


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-09-06 18:59, pirms 13 gadiem
Ja jau visi, tad visi, taču atšķirībā no šī subjektīvā viedokļa izteikšu savu objektīvo, vienīgo un pareizo- ja šie "talanti" pēc EČ neatradīs sev vietu labā basketbola klubā, labā līmenī, tad gulbja dziesma arī šim modelim būs nodziedāta. Visiem gaiļiem kuri pilnā balsī bļauj, ka pēc diviem gadiem būs medaļas ieteiktu paņemt, atvērt saldētavas durtiņas un tur iebāzt savas cāļa smadzenes. Bez 10 000 izmestiem metieniem dienā neviens no šiem netiks pat līdz Eirolīgas līmenim. Jāatceras, ka liela daļa no šiem spēlē LBL, respektīvi vai nu tas ir BK Ventspils vai VEF. Abu klubu nākotne ir lielā miglā tīta, tātad viss atkarīgs no pašu varējuma un attieksmes pret darbu, pretējā gadījumā būs ļoti bēdīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-09-06 19:01, pirms 13 gadiem
Mao Dzedun rakstīja: Līdz Lielā Galda līmenim tev vēl jāaug, Andrej.
Piekrītu !

Lielā Galda analīze ievērojami kvalitatīvāka !

     [+] [-]

, 2011-09-06 19:02, pirms 13 gadiem
Tiesham subjektivs viedoklis... kaa saka ari zhurnalistiem reputaacija naaks tikai ar laiku ... bet var ari neatnaakt!

     [+] [-]

, 2011-09-06 19:17, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Ja jau visi, tad visi, taču atšķirībā no šī subjektīvā viedokļa izteikšu savu objektīvo, vienīgo un pareizo- ja šie "talanti" pēc EČ neatradīs sev vietu labā basketbola klubā, labā līmenī, tad gulbja dziesma arī šim modelim būs nodziedāta. Visiem gaiļiem kuri pilnā balsī bļauj, ka pēc diviem gadiem būs medaļas ieteiktu paņemt, atvērt saldētavas durtiņas un tur iebāzt savas cāļa smadzenes. Bez 10 000 izmestiem metieniem dienā neviens no šiem netiks pat līdz Eirolīgas līmenim. Jāatceras, ka liela daļa no šiem spēlē LBL, respektīvi vai nu tas ir BK Ventspils vai VEF. Abu klubu nākotne ir lielā miglā tīta, tātad viss atkarīgs no pašu varējuma un attieksmes pret darbu, pretējā gadījumā būs ļoti bēdīgi.
Tevi dzive tiesham nav zelojusi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-09-06 19:58, pirms 13 gadiem
Mao Dzedun rakstīja: Līdz Lielā Galda līmenim tev vēl jāaug, Andrej.
Eksperts piekrīt jaunizceptajam studentam Lielais Galds vienos vārtos. Man visvairāk patika Bērziņa žoklis

  -1 [+] [-]

, 2011-09-06 20:21, pirms 13 gadiem
1.Blūms
2.Kuksiks
3.Bertāns vecākais

  -1 [+] [-]

, 2011-09-06 20:56, pirms 13 gadiem
Cerams , ka jaunais Valsts prezidents un Vecais Premjers sagaidīs Latvijas Izlases spēlētājus ?
Lidostā?
Autoostā?
Uz Robežas Ar Lietuvu????

?
Kur?

  +2 [+] [-]

, 2011-09-06 20:59, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Tevi dzive tiesham nav zelojusi!
Laikam jau puisis ko saprot no basketbola , ja dzīve nav želojusi...Tevi Olgalvi māte pažēloja !

  +4 [+] [-]

, 2011-09-06 21:21, pirms 13 gadiem
Nu viss sazīmēts optimistiski, jāsaka, ka biju domājis, ka būs smagākas zaudes, tad mēsējo sniegums patīkami pārsteidza. Ja runājam par spēlētājiem individuāli ir izveidojies savs viedoklis:
Edgars Jeromanovs: spēlēja maz pret lielajām izlasēm pamatoti, jo meistarība biški par īsu un ar cīņassparu bija par maz lai to kompensētu, pret Vācijas otro sastāvu izskatījās ok, bet nestabilais metiens un nedrošība krita acīs!
Jānis Strēlnieks - manā izpratnē lai arī neaizvadīja labākās spēles, žēl, ka neaizgāja metiens, bet priekš pirmā numura podus negāza un aizsardzībā arī savu veci noturēja normāli, izņemot Paykeru, bet to čali reti, kurš var nosegt.
Jānis Blūms - liktu, kā labāko mūsu izlasē, bet 2 lietas, kas iespiedās atmiņā un kā saka, ka tās paliek atmiņā visilgāk, zaudētā bumba pret Franciju un kļūda pret Izraēlu! Kā arī 2 klusākās spēles pret Vāciju un Itāliju!
Dairis Bertāns - jāsaka manā izpratnē labākais spēlētājs mūsu izlasē, būtu vēl dribils ar kreiso roku, varētu teikt, ka NBA ir draftējuši nepareizo brāli!
Mareks Jurēvičus - spēlēja maz un jāsaka, ka pamatoti, bet nu kopējo līmeni nebojāja!
Rihards Kuksiks - priekš 3 numura augums šai čempī pa mazu, bet nu labais metiens un pareizā vietas izvēle uz palīdzēšanu iepriecina, bet sava veča noturēšana 1:1 klājās smagi un uzbrukumā trūkst eksplozivitātes, lai aizvilktu savam vecim garām, bet kopumā ir ok!
Dāvis Bertāns - tā arī nesapratu viņa lomu izlasē, pārbaudes spēlēs iespēlēja kā 4 numuru, kas galīgi nav viņa pozīcija, šajā modelī tika ņemts, ka metējs, ko diemžēl neattaisnoja, bet nu cerams Ļubļanā ar viņu pastrādās!
Mareks Mejeris - patika, ka čalis spēlē, ir augums, kājas strādā, tik nedrošība bija jūtama, tomēr neuzskata, ka šitas čempis čalim bija avansā!
Artūrs Bērziņš - diemžēl tiesnešu lēmumu apspriešana bija vairāk, ka visām pārējie spēlētājiem, ieskaitot serbus, jāsaka, ka manā uztverē sliktākais no mūsējiem čempī. Ceru, ka uz priekšdienām mazāk runās vairāk darīs
Rolands Freimanis - kopumā bija ok, dažreiz pat likās, ka Bagatskis par maz viņu izmanto, ceru, ka progress turpināsies un drīz redzēsim ACB līgas kādas komandas pamatpieciniekā
Andrejs Ševļakovs - principā, jāsaka, ka biju gaidījis mazāk no viņa, bet prieks, ka maldījos. Jāsaka, ka uzbrukumā potenciāls vēl joprojām ir zems, 1:1 pret garo apspēlēja ļoti reti un soda metieni pieklibo, bet nu vēl ir laiksw lai strādātu
Mārtiņš Meiers - ceru, ka čalis vēl nobriedīs, jo pretspēlētājam zaudē fiziski un arī auguma centimetri trūkst, kas priecē, ka var iemest pustālo, lai gan uzbrukuma arsenāls arī nav nekāds lielais!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-06 22:20, pirms 13 gadiem
Vajadzēja balsojumā variantu "Komanda".

     [+] [-]

, 2011-09-06 23:05, pirms 13 gadiem
Es domāju tieši Šeļakovs lika no augšas.Meiers jau baidījās.Un domāju ka Dāvim iedeva kredītu ne Meierim,

     [+] [-]

, 2011-09-07 00:35, pirms 13 gadiem
Praktiski ka parasti, raksts ne par ko....
Vissmiekligaka vai divainaka analize par Berzinu un Meieru. It ipashi par otro, kuram, pec apraksta spriezot, tika dotas kreisas piezimes. Tas nekas, ka chalis regulari palaida savu speletaju garam un tad meginaja bloket to no muguras/malas, lai ari tam trukst gan leciena, gan cm. Kaut vai sods pret Vaciju, kad vacietis bija jau iespiests pie groza un gruda bumbu vienkarsi groza virziena, bet Meiers tam ievelk no muguras pa rokam, lai ari to situacija vairs neprasa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-07 11:24, pirms 13 gadiem
Siliņ, tu mani pārsteidz. Tev varbūt rodas kādas pozitīvas emocijas (kā žurnālistam!??) no Bērziņa spēles - man, kolīdz ieraugu parādāmies laukumā to superpaštaisno, iedomīgo un nervozo subjektu, kurš reizēm iedomājas sevi par tālmetēju, bet reizēm pat no soda līnijas nevar trāpīt, nelabi sametas... Tā viš i!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja