Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Tomass un Karijs nedēļas MVP, balvas kandidātu vidū arī Dalasas sensācija Ferels

Rolands Eliņš

Tomass un Karijs nedēļas MVP, balvas kandidātu vidū arī Dalasas sensācija Ferels
Stefens Karijs un Aizeja Tomass
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā par aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem atzīti Aizeja Tomass no "Celtics" un Stefens Karijs no "Warriors", kuri bija rezultatīvākie spēlētāji līgā. Savukārt astoņu balvas nominantu vidū bija arī "Mavericks" spēlētājs Jogi Ferels, kurš vēl pirms pusotras nedēļas bija D-līgas spēlētājs ar desmit spēļu pieredzi NBA.

Aizeja Tomass, kurš aizvada savu labāko sezonu karjerā, palīdzēja "Celtics" uzvarēt visās četrās aizvadītās nedēļas spēlēs un pagarinātu uzvarēto maču sēriju līdz septiņiem, pie reizes paceļot "Celtics" uz otro vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Tomass izcēlās ar divām spēlēm, kurās guva vairāk par 40 punktiem, bet vidēji sameta pretinieku grozā 37.8 punktus, turklāt uzbrūkot ar 49% precizitāti metienos no spēles.

Tomass nedēļas labākā spēlētāja balvu ieguvis otro reizi šosezon un piekto reizi karjerā. Vidēji spēlē šosezon Tomass guvis 29.9 punktus un ir otrais rezultatīvākais līgā aiz Rasela Vestbruka. Ja ne Vestbruka un Džeimsa Hārdena fenomenālās sezonas, Tomass noteikti tiktu pieskaitīts MVP balvas galvenajiem kandidātiem.

Tāpat kā droši vien tiem tiktu pieskaitīts arī Stefens Karijs, kurš šonedēļ atzīts par labāko Rietumu konferencē. Viņš vidēji spēlē sameta 34.3 punktus un pārtvēra 3.0 bumbas, kā arī izdarīja 9.3 piespēles. Karijs turklāt trāpīja 22 no 39 tālmetieniem, ieskaitot 11 precīzus trejačus vienā spēlē pret "Hornets".

"Warriors" gan aizvadīja saviem mērogiem viduvēju nedēļu, no trim spēlēm uzvarot divās, taču tik un tā ir pārliecinoša līgas līdere.

Uz nedēļas MVP godu Austrumos pretendēja arī Džefs Tīgs no "Pacers", Hasans Vaitsaids no iespaidīgu uzvaru sēriju aizvadošās "Heat" un Džons Vols no Vašingtonas. Savukārt Rietumos nominantu vidū bija Hārdens, Devins Bukers, Gordons Heivords, Kavai Lenards un pēdējo nedēļu NBA lielākais pārsteigums Jogi Ferels.

23 gadus vecais līgas debitants Ferels pievienojās traumu mocītajai "Mavericks" pirms nedēļas, noslēdzot līgumu uz desmit dienu pārbaudes laiku. Viņam uzreiz atradās vieta sākumsastāvā, ko Ferels izmantoja teju perfekti, sarūpējot Dalasai četras uzvaras pēc kārtas, bet pats izceļoties ar vidēji 17.8 punktiem un piecām piespēlēm. Tiek ziņots, ka pēc viņa 10 dienu līguma beigām "Mavericks" gatava likt parakstus uz divu gadu līguma. Dalasa gan algu ierobežojuma dēļ nevar piedāvāt vairāk nekā minimālo summu. Tas gan tik un tā būtu iespaidīgs kāpums Ferelam, ja ņem vērā, ka pirms divām nedēļām viņš spēlēja "Nets" fārmklubā D-līgā.

Izmantotie resursi:
Isaiah Thomas, Stephen Curry named NBA Players...