Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

D.Dukurs: "Pēc sezonas beigām meklēsim jaunos talantus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

D.Dukurs: "Pēc sezonas beigām meklēsim jaunos talantus"
Dainis Dukurs
Foto: lmārs Znotiņš, sochi2014.olimpiade.lv

Latvijas skeletona tēvs un nacionālās izlases galvenais treneris Dainis Dukurs intervijā žurnālam "Klubs" atzīst, ka šobrīd nav jauno sportistu, kuri skeletonā varētu nomainīt viņa dēlus. Martins (29) un Tomass (32) tagad ir pasaules spicē, taču viņi nestartēs mūžīgi. Līdz ar to steidzīgi jāsāk meklēt jaunos talantus.

D.Dukurs atzīst, ka neredz to jauno skeletonistu, kas nāks pēc viņa dēliem. "Sportā ir ļoti plašs piedāvājums - 86 federācijas, un ir vēl citas intereses bez fiziskām aktivitātēm. Esmu sapratis, ka negribu strādāt strādāšanas pēc, vienkārši atstrādāt stundas, lai tikai tie bērni būtu. Gribētos atrast tīrradņus, kādus četrus, sešus jauniešus. Varētu daudz izdarīt, īpaši ar tādu komandu un ar tādiem treneriem, kādi ir mums. Mēs varam labu tehniku uzbūvēt. Pašlaik esam ceļa sākumā. Es gribu strādāt augstiem mērķiem un ar tādu cilvēku, kurš nav manas ģimenes loceklis, aizvest tikpat tālu, kā tas izdevies maniem dēliem."

Jaunajiem censoņiem jāatbilst specifiskiem kritērijiem, lai viņi varētu kļūt par augsta līmeņa atlētiem šajā sporta veidā. "Tiem jābūt cilvēkiem ar labiem fiziskajiem rādītājiem, jo mūsu sportā ir svarīgi, lai cilvēks varētu ātri skriet - tā poza, kādā viņš skrien, ir īpaša, sportists ir saliecies, tas nav viegli," norāda D.Dukurs. "Rolands Upatnieks reiz teica - latvietis var skriet ar kartupeļu maisu plecos tikpat ātri, cik bez. Viņš nekad neskries kā Bolts, bet noskries vienādi - ir tas kartupeļu maiss vai nav. Mūsu sporta veidā ir šī pozīcija, ka tu esi saliecies, ar vienu roku stum skeletonu tādā nedabiskā skriešanas pozā."

Laiks meklēt jaunos talantus. "Beigsies sezona, tad ķersimies klāt, ceru kādu atrast," saka titulētais treneris. "Pareizi būtu tepat, šajā reģionā, jo tad nebūtu jādomā par sekcijas atvēršanu Murjāņos. Kādus četrus varētu atrast Siguldā. Ja arī kāds talants un gribētājs būtu, labprāt ar viņu pastrādātu, bet tad jādomā, lai Murjāņos šis bērns varētu mācīties un dzīvot."

Atbildot uz jautājumu, kāpēc dēlus nesauca par Mārtiņu un Tomu, tēvs saka sekojošo. "Nezinu, laikam tajā laikā biju baigi tālredzīgais un Eiropas Savienību neapzināti prognozēju. Sieva piekrita. Izskatās, ka dēli ir apmierināti, nekad nav teikuši, ka es ko nepareizi būtu ielicis vārdos."

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma februāra numurā.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Klubs"

  +5 [+] [-]

, 2014-02-06 18:17, pirms 10 gadiem
Jaunie talanti skeletonā sākas no 23, bet nekas nav zaudēts arī pie 30.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-06 18:18, pirms 10 gadiem
Prātīga doma, jāaudzina jauna maiņa jau laicīgi,jauni čempioni! Lai spēks ir LV skeletonā!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-06 18:40, pirms 10 gadiem
Lai veicas! Vienreiz, atceros, pirms entiem gadiem tikāmies - dēli bija mazi puikas, tēvs stūrēja žigulīti, kas gan varēja domāt, ka visi būs Latvijas lepnums. Malači!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-06 19:00, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Bet loģiski. Skeletonā ir vajadzīga masa, kas nav nepieciešama futbolā.
cik var tirt nesaprotu. Aizej un nobrauc pa to trasi ar galvu pa prieksu. Ja paliksi dzivs, tad pec tam nac un parunaa cik viegli tas bija. aaaaa un pietuvojies Martinam kaut par minuti un tikai tad lien atpakal sajaa sadalaa.
ebanie siichi, neko neprot novertet. Visam pamataa ir nenormali smags darbs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-06 19:38, pirms 10 gadiem
man ir 32 un ari es domaju iet pieteikties, skeletona atlasei
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-06 20:22, pirms 10 gadiem
Nu, vēl vienu olimpisko ciklu bračkas, cerams, pavilks

     [+] [-]

, 2014-02-06 20:22, pirms 10 gadiem
fruttto rakstīja: 32.gados jaunietis? Not bad
Jaunieši esot līdz 35 tagad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-16 22:05, pirms 10 gadiem
Labvakar,man ir 16 gadi. Nezinu kā citus,bet Olimpiskās spēles mani ļoti iedvesmoja,it īpaši skeletons. Vai ir iespēja iet kaut kur paskatīties treniņus? Jo tik tiešām ir vēlme pamēģināt. Paldies