Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Brodērs debitē "Blues" sastāvā ar zaudējumu Nešvilā

Rolands Eliņš

Brodērs debitē "Blues" sastāvā ar zaudējumu Nešvilā
Martēns Brodērs
Foto: AFP/Scanpix

42 gadus vecais Kanādas vārtsargs Martēns Brodērs debitējis Sentluisas "Blues" sastāvā. Viņš atvairīja 20 no 24 metieniem pa vārtiem, taču pirmajā mačā nācās ciest zaudējumu Nešvilas "Predators". Savukārt Sanhosē "Sharks" ar 7:4 pārspēja "Bruins" vienību.

Martēns Brodērs visu līdzšinējo NHL karjeru bija pavadījis Ņūdžersijas "Devils" rindās, taču šīs sezonas sākumā bija bez līguma. "Blues" pamatvārtsarga trauma noveda pie abpusējas sadarbības, un panākumiem bagātais vārtsargs šonakt debitēja savā jaunajā komandā, ar kuru līgums noslēgts līdz sezonas beigām.

Vissmagāk Brodēram klājās pirmajā periodā, kad mājinieki "Predators" hokejisti izdarīja 16 metienus pa vārtiem. Brodērs pāris reizes nospēlēja lieliski, izvelkot gandrīz nevelkamas ripas, taču divreiz tomēr nācās kapitulēt. Spēles turpinājumā "Predators" pa vārtiem meta tika astoņas reizes, taču rezultāts, proti, divi vārti. "Blues" ar diviem Vladimira Tarasenko un vienu Džeidena Švarca vārtu guvumu gan turējās līdiz rezultātā un kopumā uzbruka vairāk, taču tomēr zaudēja 3:4.

"Jutos diezgan labi," pēc mača sacīja Brodērs. "Viss bija pilnīgi jauns. Jau pašā sākumā bija daudz jāstrādā, kas gan palīdzēja iejusties spēlē. Visu izšķīra viens metiens trešajā periodā, kuru nespēju notvert, tas arī izšķīra uzvarētāju."

"Predators" šī uzvara bija svarīga, jo ļāva iegūt divu punktu pārsvaru Centrālajā divīzijā pār tuvāko sekotāju "Blues" (attiecīgi 36 un 34 punkti), tiesa, turpat netālu ir arī četru uzvaru sēriju iesākusī Čikāgas "Blackhawks".

Savukārt sausās spēlēs aizvadījuši "Canucks" un "Kings" vārtsargi. Edijs Laks palīdzēja Vankūverai viesosar 3:0 apspēlēt Pitsburgas "Penguins", turklāt visos trīs vārtu guvumos (2+1) piedalījās Breds Ričardsons. Lakam šī bija piektā sausā spēle NHL karjerā, bet "Kings" rezerves vārtsargsm Martinam Džounsam - sestā. Viņš atvairīja visus 26 "Coyotes" metienus Losandželosas uzvarā 4:0, turklāt Arizona komandai šī bija jau sestā sakāve mājās pēc kārtas.

Neko priecīgs vakars neizvērtās arī Bostonas "Bruins" līdzjutējiem. Lai arī "Bruins" jau spēles trešajā minūtē bija panākusi 2:0 pret "Sharks" un šo pārsvaru saglabāja līdz pat pirmā perioda beigām, mājinieki "Sharks" nākamajās 40 minūtēs meta ripas Tūka Raska vārtos teju pēc vēlēšanās. Mača izskaņā Sanhosē uzvarēja ar 7:4, un pa diviem vārtiem savā rēķinā bija ierakstījuši Džo Pavelskis, Tomijs Vingelss un Tailers Kenedijs.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Penguins-Canucks0:3Hurricanes-Capitals1:2
Maple Leafs-Devils3:5Senators-Islanders1:2
Red Wings-Stars5:2Lightning-Sabres5:0
Panthers-Blue Jackets3:4 PMPredators-Blues4:3
Flames-Avalanche4:3 PCoyotes-Kings0:4
Sharks-Bruins7:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2014-12-05 08:53, pirms 9 gadiem
Jā, nu vārtsarga pozīcija "Blues" iegāž visvairāk. Eliots traumēts, bet Allens un Brodērs neglābj, Allens īsti sevi nav pierādījis kā NHL vārtsargs, bet Brodēram nav vairs reakcijas ātruma. Vai nu jāiespēlējas, vai jau par vecu. Traģiska ir arī komandas atgriešanās aizsardzībā pēc uzbrukuma - ļoti bieži nokavē un ļauj iziet 2:1 un 3:1.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-05 14:05, pirms 9 gadiem
Brodēram nav reakcijas ātruma...

Tu spēli noskatījies? Brodērs vēljoprojām ir viens no izcilākajiem pasaules vārtsargiem.

     [+] [-]

, 2014-12-05 14:15, pirms 9 gadiem
Muļķīgi cerēt uz kaut kādiem brīnumdarbiem pēc tādas pauzes...

     [+] [-]

, 2014-12-05 15:09, pirms 9 gadiem
egils1 rakstīja: Brodēram nav reakcijas ātruma...

Tu spēli noskatījies? Brodērs vēljoprojām ir viens no izcilākajiem pasaules vārtsargiem.
Nevajag runāt muļķības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-05 20:17, pirms 9 gadiem
egils1 rakstīja: Brodēram nav reakcijas ātruma...

Tu spēli noskatījies? Brodērs vēljoprojām ir viens no izcilākajiem pasaules vārtsargiem.
es, atšķirībā no lielākās daļas SC komentētājiem un, acīmredzot, arī tevis, rakstu tikai balstoties uz faktiem vai redzēto. ja neieraudzīji, noskaties vēlreiz!