Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Bērziņa atgriešanās spēlē ''Valmiera/Ordo'' apspēlē Latvijas Universitāti

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bērziņa atgriešanās spēlē ''Valmiera/Ordo'' apspēlē Latvijas Universitāti
Artūrs Bērziņš atgriezies laukumā ar uzvaru
Foto: bkvalmiera.lv

Elektrum Olimpiskajā centrā aizvadīta kārtējā LBL regulārās sezonas spēle, kuras ietvaros Latvijas Universitātes komanda uzņēma pagājušās LBL sezonas čempionus no Valmieras. Spēle noslēdzās ar viesu uzvaru 77:64.

Starta piecinieki

Valmiera: Pitss, Jānis Kaufmanis, Vairogs, Jonāts, Blaus
LU: Birkāns, Lasenbergs, Krūmiņš, Eiduks, Rubenis

Spēli abas komandas uzsāka ļoti līdzīgi. Pirmie rezultātu atklāja valmierieši, kad precīzs bija Lauris Blaus. Tomēr astoņus punktus viens pats nepilnu piecu minūšu laikā guva LU pieredzējušākais spēlētājs Harijs Rubenis, pirmā ceturkšņa vidusdaļā ļaujot savai komandai atrasties vadībā ar 8:6.

Pēc nospēlētām sešām minūtēm lielu izrāvienu veica viesu komanda - precīzi bija abi spēlējošie leģionāri - Pitss un Vokers, no trīspunktu atzīmes precīzi bija Gabrāns, J. Kaufmanis un Mālmanis, savukārt studenti nespēja tikt pie brīviem metieniem uzbrukumā. Jāatzīmē, ka savas komandas izrāvienā ar precīzu pustālo metienu piedalījās arī pērnās sezonas LBL finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Artūrs Bērziņš, kurš laukumā vēl šosezon nebija devies traumas dēļ. Pēc aizvadītām desmit minūtēm uz tablo pārsvars ''Valmiera/Ordo'' komandai - 26:10.

Otrā ceturtdaļa uzsākās ar kārtīgu mājnieku komandas prettriecienu - tiekot pie labām iespējām uzbrukumā, veikts izrāviens ar 13:2. Valmieras rindās klusumu pārtrauca Pitss un Blaus, taču precīzi bija arī Brizgalovs un Jaunzems LU rindās, samazinot deficītu līdz 2 punktiem. Par spīti studentu centieniem, esošie LBL čempioni vadību tomēr neatdeva.

Iniciatīvu uzņēmās Gabrāns un J. Kaufmanis, kā arī Lauris Blaus, pirmoreiz spēlē triecot bumbu grozā no augšas. Ar precīzu tālmetienu izcēlās Jānis Eiduks, taču Gabrāna soda metiens ļāva valmieriešiem pēc puslaika saglabāt vadību - 31:38.

Trešo ceturtdaļu veiksmīgāk uzsāka viesi, pēc Jāņa Kaufmaņa metiena atjaunojot desmit punktu pārsvaru. Tomēr baltajās formās tērptie Latvijas Universitātes basketbolisti negrasījās padoties - divreiz precīzs no tālās distances bija Edgars Lasenbergs, kuram piebalsoja Eiduks. Savukārt pie otra groza ar to pašu atbildēja Ervīns Jonāts.

Pierimstot tālmetienu krusai, abas komandas apmainījās vairākām kļūdām. Valmierieši turpināja bumbu uzticēt komandas pamatcentram Laurim Blauam, kurš nereti nonāca arī uz soda metienu līnijas, tiesa, uzbrūkot grozam ar mainīgām sekmēm. Priecēt savas komandas līdzjutējus turpināja šosezon lielisku sniegumu demonstrējošais Raimonds Gabrāns, kurš izcēlās ar 2+1 gājienu un vēlāk ar piespēli uz tālmetiena līnijas pabaroja A. Bērziņu, kurš bija nekļūdīgs.

Sākoties izšķirošajai ceturtdaļai, valmierieši atkal atradās komfortablā vadībā ar 46:60. Neveiksmīgi to uzsāka Bērziņš, kurš tika pie nesportiskās piezīmes. Vēlāk gan spēka uzbrucējs par to reabilitējās, gūstot četrus punktus pēc kārtas. Simtprocentīgi precīzs no spēles bija Akselis Vairogs, kurš papildināja ''Valmiera/Ordo'' punktu ražu ar tālmetienu.

Grūtākus LU centienus atspēlēt deficītu padarīja komandas līdera Harija Rubeņa piektā personiskā piezīme. Minūti pirms spēles beigām Valmieras komandas sastāvā laukumā devās 2001. gadā dzimušais saspēles vadītājs Ojārs Bērziņš, kurš nekavējoties atzīmējās protokolā ar rezultatīvu piespēli Morisa Vokera punktu guvumā. Tādējādi ''Valmiera/Ordo'' droši noveda spēli līdz visai likumsakarīgai uzvarai - 77:64.

'Valmiera/Ordo - Latvijas Universitāte 77:64 (26:10, 12:21, 22:15, 17:18)

Valmiera: Gabrāns 11 (4rp), Blaus 11 (9ab, 4rp), Vokers 10, A. Bērziņš 9, Vairogs 8 (2p 2/2, 3p 1/1, 1p 1/1), Pitss 8, J. Kaufmanis 8 (7ab), Mālmanis 7, Jonāts 5, O. Bērziņš; Vīksne, E. Kaufmanis.
LU: Jaunzems 15, Lasenbergs 10 (6rp, 5ab, 3pb), Rubenis 10 (5pp), Eiduks 9, Krūmiņš 9 (5ab, 4rp), Brizgalovs 4, Ginters 3, Birkāns 2, Melderis 2, Leja, Gūtmanis, Rēķis.
Tiesneši: Mareks Voļskis, Andris Vaskāns, Andris Petrovs
Komisārs: Viesturs Ozols

     [+] [-]

, 2016-11-05 18:49, pirms 8 gadiem
Prieks , tagad tik lai sastāvā atgriežas Haralds un būs labi , jo Laksa tik decembrī varēs.Vokers šodien labi nospelēja , varēja būt labāk un tā jāspelē viņam katru spēli

  +2 [+] [-]

, 2016-11-05 18:53, pirms 8 gadiem
Jēga no tādas universitātes LBL? Labāk, lai iet atpakaļ studēt un paņem atpakaļ Jelgavu vai ko citu!
Bet nu šeit rezultāts jau bija skaidrs, prieks, ka Bērziņš atpakaļ un labi nospēlēja

     [+] [-]

, 2016-11-05 18:58, pirms 8 gadiem
Par Artura atgriesanos prieks. Vokers sodien bija kadu kriksi labaks, tacu vina pienesums ka legionaram joprojam minimals, tur vel ir tadas iespejas neizmantotas... Vinam tacu ir perfekts soda metiens, ari vispar metiens loti sakarigs, tikai Vokers tur nomuhlijas ar to bumbu un krit no kajam vai katra otra uzbrukuma... Nevar saprast, kas ar vinu tur notiek. Uzvara sanaca parliecinosa, kaut ari valmieriesiem bija daudz mulkigu pasu kludu, lidz labai spelei vel krietni talu, sobrid tada puslidz ciesama. Labs piepirkums ir Vairogs, tur kluba vadiba nav kludijusies. Tagad vel Karli jagaida atpakal, un tad to kopejo ainu vares redzet labak.

     [+] [-]

, 2016-11-05 19:00, pirms 8 gadiem
Ja, liels paldies LU par translaciju! Visu cienu augstskolai, kura rupejas par savas komandas popularizesanu un pie reizes padara to firmu darbu, kuras isti neprot sakartot lietas ar normalu LBL spelu translesanu.