Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kuldam četri bloķēti metieni un trīs spēka paņēmieni uzvarā pret Ābolu, Bārtulis zaudē Magņitkai

Agris Suveizda

Kuldam četri bloķēti metieni un trīs spēka paņēmieni uzvarā pret Ābolu, Bārtulis zaudē Magņitkai
Artūrs Kulda
Foto: hctraktor.org

Kontinentālajā hokeja līgā ceturto uzvaru pēc kārtas svinēja Artūra Kuldas "Kunlun", kas izbraukumā ar 2:0 sagādāja Arta Ābola, Viktora Ignatjeva un Kristapa Sotnieka Toljati "Lada" trešo neveiksmi pēc kārtas. Savukārt sesto zaudējumu septiņos mačos piedzīvoja Oskara Bārtuļa Vladivostokas "Admiral", kas viesos ar 2:4 piekāpās Magņitogorskas "Metallurg".

Gagarina kausa fināliste "Metallurg" gan pirmās trešdaļas pēdējā minūtē, gan otrā perioda pirmajā minūtē realizēja vairākumu pieci pret trim, 93 sekunžu intervālā divus vārtus gūstot Sergejam Mozjakinam (2:0). Pēc 70 sekundēm Viktors Aleksandrs vienādos sastāvos atguva vienu ripu, izmantojot sāncenšu rupju kļūdu aiz saviem vārtiem (1:2), bet pēc nepilnām piecām minūtēm Jans Kovaržs atjaunoja divu vārtu starpību (3:1).

32. minūtē vairākumu realizēja arī Vladivostokas "Admiral" – Pavels Mahanovskis bija precīzs no tuvas distances un vēlreiz samazināja deficītu (2:3) -, tomēr 23 sekundes līdz trešdaļas beigām "Metallurg" atkal iemeta vairākumā (4:2), šoreiz spēlējot piecatā pret četriem. Oskars Bārtulis kopā ar Džonatanu Blūmu spēlēja "Admiral" pirmajā aizsargu pārī un laukumā pavadīja 27 minūtes un 52 sekundes – ilgāk laukumā bija vienīgi Blūms (29:09). Sešas minūtes un 11 sekundes Bārtulis spēlēja nevienādos sastāvos, esot laukumā abās trijatā ielaistajās ripās, gan arī pašu realizētajā vairākumā. Bārtulis arī izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Vladivostokas "Admiral" sezonu sāka ar septiņām izbraukuma spēlēm, kurās izdevies sakrāt tikai trīs punktus – uzvara ar 3:2 Čeļabinskā. Vēl mazāk punktu ir vienīgi Minskas "Dinamo", kas sešos mačos tikusi pie diviem punktiem. Tagad "Admiral" sāks četru mājas spēļu sēriju. Daudz labāk septiņās izbraukuma spēlēs sekmējies "Kunlun", kas šovakar ar 2:0 pārspēja Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenēto Toljati "Lada" un ar 14 punktiem pašlaik ir Austrumu konferences vadībā (sekotājām gan ir mazāk spēļu).

Uzvarētāju rindās Artūrs Kulda kopā ar Džesiju Blekeru spēlēja otrajā aizsargu pārī un laukumā bija 17 minūtes un 44 sekundes, izceļoties ar četriem bloķētiem metieniem un trim spēka paņēmieniem. Savukārt mājiniekiem Kristaps Sotnieks kopā ar Dmitriju Kostromitinu spēlēja trešajā aizsargu pārī, laukumā bija 16 minūtes un 43 sekundes, izdarīja divus metienus un laukumā atradās otrajos ielaistajos vārtos. "Lada" ar septiņiem punktiem septiņos mačos ir priekšpēdējā vietā konferencē.

SpēleRez
Metallurg Mg – Admiral4:2
Salavat Yulaev – Barys3:5
Traktor – Amur5:4 B
Lada – Kunlun0:1
CSKA – Yugra19:30
Vityaz – Sibir19:30
Sochi – Neftekhimik19:30
Slovan – Avangard20:30

Izmantotie resursi:
Хоккей. КХЛ. Регулярный чемпионат. Игра номер...
Хоккей. КХЛ. Регулярный чемпионат. Игра номер...