Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētājs Kalniņš labo Latvijas rekordu un iegūst 17. vietu pasaulē

Rolands Eliņš

Peldētājs Kalniņš labo Latvijas rekordu un iegūst 17. vietu pasaulē
Uvis Kalniņš
Foto: swimming.lv

Kazaņā, Krievijā, notiekošajā pasaules čempionātā peldēšanā 200 metru kompleksajā peldējumā Uvis Kalniņš uzrādīja 17. labāko laiku un pusfinālā neiekļuva, taču pārliecinoši laboja sev piederošo Latvijas rekordu.

21 gadus vecais Latvijas peldētājs Uvis Kalniņš šodienas sacensībās startēja ceturtajā peldējumā, kurš izvērtās par vienu no ātrākajiem, jo pusfinālā iekļuva četri tā dalībnieki. Kalniņš sev piederošo Latvijas rekordu pārspēja vairāk nekā par sekundi un uzrādīja laiku 2:00.39.

Lieliskais laiks gan nepalīdzēja iekļūt pusfinālā, jo Kalniņš palika tieši aiz strīpas, proti, 17. vietā. Līdz vietai pusfinālā viņam pietrūka 0.17 sekunžu, savukārt no priekšsacīkšu uzvarētāja un pasaules rekordista Raiena Lohtes viņš atpalika 2.49 sekundes. Iegūtā 17. vieta (47 sportistu konkurencē) gan tik un tā ir Latvijas pagaidām labākais sasniegums šajā čempionātā.

Kalniņa panākumu sarakstā ir arī Eiropas junioru bronza 100 metru brīvajā stilā, kā arī dalība olimpiskajās spēlēs Londonā, kur viņš šajā pašā distancē ieņēma 30. vietu. Savukārt līdz Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas A normatīvam Kalniņam pietrūka 0,11 sekunžu. Kalniņš Kazaņā startēs arī 400m kompleksajā distancē, kura paredzēta devītajā augustā.

Šodien Kazaņas peldbaseinu ūdeņos devās arī Jānis Šaltāns, kurš 100 metru peldējumā brīvajā stilā 115 sportistu konkurencē ieņēma 70. vietu, uzrādot rezultātu 51.96 sekundes, priekšsacīkšu uzvarētājam zaudējot teju četras sekundes. Šaltānam vēl priekšā 50 metru peldējums uz muguras, kurš notiks astotajā augustā, savukārt šajā pašā stilā 100 metros viņš ieņēma 40. vietu.

Savukārt Aļona Ribakova aizvakar ierindojās 44.vietā 100 metros brasā, kvalifikācijā finišējot pēc minūtes un 11,45 sekundēm. No sava Latvijas rekorda (1:09,91) Ribakova atpalika pusotru sekundi, bet Nikolajs Maskaļenko ieņēma 48.vietu 100 metru brasa distances priekšsacīkstēs un 31. vietu 50 metru peldējumā.. Vīriešiem 200 metru brasa distancē Latviju pārstāvēs debitants Daniils Bobrovs, bet čempionāta noslēgumā, devītajā augustā, Latvijas vīriešu kvartets svētdien startēs 4x100metru kompleksajā stafetē.

Izmantotie resursi:
omegatiming.com
Latvijas sportistiem pirmie starti Kazaņā bez...

Slēpts komentārs: W W E

  +4 [+] [-]

, 2015-08-05 12:08, pirms 9 gadiem
Wow. Malacis, progress nereāls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 14:33, pirms 9 gadiem
AlexUSA rakstīja: Vot, shis ir sporta veids, kur valstij nevajadzétu ieguldít naudu. Labák to naudu ieguldít jaunu peldbaseinu celtniecíbá provincé un dot cilvékiem iespéju norúdíties un attístíties cauru gadu un visá Latvijá!
labrīt, nav jau tā, ka valsts grūstu baigo piķi un cerētu uz medaļu kalvēm olimpiskajās spēlēs..

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 14:51, pirms 9 gadiem
Sis jau ir ieveribas cienigs rezultats. Valmiera lepojas ar tevi, Uvi! Tavs sasniegums tikai vel vienu reizi apliecina to, ka uz konkuretspejigiem rezultatiem pasaule var ceret tikai tie Latvijas peldetaji, kuri pec pamatu apgusanas majas dodas treneties uz peldesanas lielvalstim.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-05 15:33, pirms 9 gadiem
AlexUSA rakstīja: Vot, shis ir sporta veids, kur valstij nevajadzétu ieguldít naudu. Labák to naudu ieguldít jaunu peldbaseinu celtniecíbá provincé un dot cilvékiem iespéju norúdíties un attístíties cauru gadu un visá Latvijá!
Noslīkušo skaits Latvijā ir viens no lielākajiem visā ES, tomēr Latvija ir vienīgā ES valsts, kurā nav valsts programmas nedz profilaktisko pasākumu nodrošināšanai, nedz bērnu peldētapmācības programmu realizācijai izglītības iestādēs.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-05 17:24, pirms 9 gadiem
mandark91 rakstīja: Noslīkušo skaits Latvijā ir viens no lielākajiem visā ES, tomēr Latvija ir vienīgā ES valsts, kurā nav valsts programmas nedz profilaktisko pasākumu nodrošināšanai, nedz bērnu peldētapmācības programmu realizācijai izglītības iestādēs.
sho vari komentet citos saitos un versties pie attiecigajam instaceem! Latvijā daudz kā nav un esam vairākos "melnajos" rādītājos Eiropā. Bet slīkst vairāk dēļ pārgalvības, neuzmanības, dzeršanas!!
un arī sporta peldēšanā valsts iegulda praktiski ZERRO, ka jebkura sporta veidā

     [+] [-]

, 2015-08-05 17:42, pirms 9 gadiem
sandza rakstīja: sho vari komentet citos saitos un versties pie attiecigajam instaceem! Latvijā daudz kā nav un esam vairākos "melnajos" rādītājos Eiropā. Bet slīkst vairāk dēļ pārgalvības, neuzmanības, dzeršanas!!
un arī sporta peldēšanā valsts iegulda praktiski ZERRO, ka jebkura sporta veidā
Par valsts līdzfinansētu bērnu peldētapmācību |...

https://manabalss.lv/par-valsts-lid...

  +2 [+] [-]

, 2015-08-05 19:19, pirms 9 gadiem
Sportacentrs tāda miskaste. Kazaņā notiek peldēšanas čempionāts, bet neviena raksta par ūdens polo, peldēšanu pasaules mērogā + daiļlēkšana..

     [+] [-]

, 2015-08-05 19:26, pirms 9 gadiem
laidnis rakstīja: Sportacentrs tāda miskaste. Kazaņā notiek peldēšanas čempionāts, bet neviena raksta par ūdens polo, peldēšanu pasaules mērogā + daiļlēkšana..
Tas nav nekas jauns ....... sportacentram ir daži Top sporti un pārējais tikai tad, ja kāds no mūsējiem uzrāda ko vērā ņemamu, kā šajā gadījumā. Ļoti žēl, ka portāla veidotājiem tik šaurs redzesloks!

     [+] [-]

, 2015-08-05 23:54, pirms 9 gadiem
Malacis puika, pa tādu rezultātu nav jākaunas!!!! Vēl mazliet un Rio pusfināls garantēts!!! Atpalicība no grandiem arī nav kosmiska, kā mūsu pārējiem censoņiem!!!
Veiksmi tālāk!!!