Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ukrainas basketbola vadība izvērtē iespējas startēt arī Polijā un Lietuvā

Rolands Eliņš

Ukrainas basketbola vadība izvērtē iespējas startēt arī Polijā un Lietuvā
Oleksandrs Volkovs. Foto: Basket.com.ua

Ukrainas Basketbola federācijas goda prezidents Oleksandrs Volkovs portālam "Basket.com.ua" pastāstīja par iespējamiem variantiem nākamās sezonas aizvadīšanai.

LBS līgu direktors Kristaps Janičenoks nesen atklāja iespēju, ka Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā varētu piedalīties Ukrainas klubi. Portāls Sportacentrs.com ziņoja, ka runa ir par "Kyiv", "Prometey" un "Budivelnyk" komandām.

Oleksandrs Volkovs gan norādīja, ka pagaidām nemaz nav izkristalizējies viens variants, par ko konkrētāk runāt, jo saņemti vairāki palīdzības piedāvājumi no tuvākajām ārvalstīm. Ukrainas klubi savā valstī par basketbola sezonas aizvadīšanu šobrīd nevar domāt, jo turpinās Krievijas karš šajā valstī.

"Mums bijušas vairākas sarunas – ar Grieķijas basketbola cilvēkiem, ar Kipras, Bulgārijas, Polijas, Lietuvas, Turcijas, Latvijas un Igaunijas cilvēkiem," sacīja Volkovs. "Visi ir gatavi palīdzēt un piedāvā kompromisus."
"Šobrīd mums ir četri varianti," skaidroja Volkovs.

Proti, viens variants ir spēlēt, Polijas līgā, ar ko jau panākta vienošanās, taču nepieciešamas klubu budžetu garantijas un sadarbība ar valdību. Otrs variants būtu, ka Polija piedāvā apstākļus Ukrainas klubiem izspēlēt sava čempionāta versiju Polijas teritorijā, piemeklējot reģionu, kurā ir mazāk vietējās līgas klubu, taču pieejama infrastruktūra.

Trešais variants ir spēlēt Lietuvā, kas arī piedāvātu savas spēļu zāles Ukrainas klubiem, tiesa, Lietuva neesot gatava iekļaut Ukrainas klubu savā čempionātā. Toties to vēloties darīt Latvijas-Igaunijas līga, kas, kā norāda Volkovs, pati būtu priecīga par šādu scenāriju un uzņemas iniciatīvu. Latvijas-Igaunijas līgas piedāvājuma priekšrocība ir, ka šī līga gatava pieņemt jebkuru Ukrainas klubu, kas vien gatavs startēt šajā līmenī.

Taču Volkovs uzsvēra, ka šādi lēmumi kara laikā tik un tā jāsaskaņo ar Ukrainas valdību: "Skaidrs, ka šī lieta, salīdzinot ar apkārt notiekošo, nav īpaši svarīga, un tas vēl ir maigi teikts. Taču noprotu, ka valdībā noskaņojums ir tāds, ka lielajos sporta veidos vietējo čempionātu aizvadīšana ārzemēs nav populārs variants. Pastāv viedoklis, ka tie tāpat jāizspēlē Ukrainā. Ja šāds lēmums tiks pieņemts, basketbola federācija strādās pie tā izpildīšanas, un tas attiecīgi ir vēl viens variants, kā aizvadīt nākamo sezonu."

Izmantotie resursi:
https://basket.com.ua/news/oleksand...