Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kings" gūst trīs vārtus pēc kārtas un finālu sāk ar uzvaru pagarinājumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Kings" gūst trīs vārtus pēc kārtas un finālu sāk ar uzvaru pagarinājumā
Losandželosas "Kings" atzīmē Džastina Viljamsa pagarinājumā gūtos uzvaras vārtus
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālu ar panākumu sāka Rietumu konferences čempione Losandželosas "Kings", kas pirmajā trešdaļā nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, taču, pateicoties Kaila Kliforda, Drū Dautija un Džastina Viljamsa rezultatīvajiem metieniem, atspēlējās, pagarinājuma piektajā minūtē ar 3:2 pieveicot Ņujorkas "Rangers".

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināla haotiskajās pirmajās minūtēs iniciatīva pārsteidzoši piederēja viesiem, Ņujorkas "Rangers" hokejistiem, kuri pārsvaru izmantoja, 16. minūtes ievadā izvirzoties vadībā ar divu vārtu pārsvaru. Rezultātu atklāja Benuā Puliots, kurš pēc Losandželosas "Kings" aizsardzības līdera Drū Dautija pārgalvīgās spēles un rupjās kļūdas izgājienu vienatnē pret sāncenšu vārtsargu Džonatanu Kviku realizēja ar metienu nūjas pusē, bet pārsvaru dubultoja reaktīvais zviedrs Karls Hagelīns, pēc kura izrāviena atlēkusī ripa trāpīja bremzējošajam aizsargam Vjačeslavam Voinovam un neveiksmīgi atrada ceļu karaļu vārtos.

Taču atspēlēšanās Losandželosas "Kings" hokejistiem nebija nekāds jaunums. Pēc tam, kad galvenais treneris Derils Saters veica izmaiņas uzbrucēju virknējumos, augļus nesa presings sāncenšu zonā - Kails Klifords atbruņoja Ņujorkas "Rangers" labāko centra uzbrucēju Dereku Stepanu, tūdaļ vārtu guvumā pārvēršot Džefa Kārtera piespēli no aizvārtes. Savukārt 2:2 otrajā trešdaļā panāca Dautijs, reabilitējoties par kļūdu. Turklāt rezultatīvais metiens bija izcils aizsarga meistarības paraugs - izvilcis ripu starp kājām, viņš noguldīja pretinieku aizsargu un trāpīja Henrika Lundkvista padusē.

Zviedru vārtsargs noslēdzošajā trešdaļā atkal kļuva par Ņujorkas "Rangers" līdzjutēju pielūgsmes objektu, jo laukuma saimnieki izdarīja pirmos 14 metienus pēc kārtas. Taču pēdējo minūšu laikā vairāk darba bija Kvikam, kurš tika galā gan ar veterāna Martēna Senluī plaukstas metienu, gan Hagelīna izrāvienu mazākumā 40 sekundes pirms beigu sirēnas. Pēdējā minūte tika aizvadīta trauksmaini, jo tūdaļ otrā laukuma galā "Rangers" pēc Kārtera mēģinājuma apslidot vārtus un rikošeta no Hagelīna slidas glāba daži centimetri.

Tomēr pagarinājums fināla pirmajā spēlē neizpalika arī trešo gadu pēc kārtas. Tiesa, uzvarētāja noskaidrošana prasīja tikai nepilnas piecas minūtes - misēklis gadījās Ņujorkas "Rangers" aizsargam Denam Džirardi, ripa tūdaļ nonāca pie Losandželosas "Kings" uzbrucēja un septīto spēļu karaļa un rekordista Džastina Viljamsa, kurš netraucēts no vārtu priekšas trāpīja tuvajā augšejā stūrī, nodrošinot mājiniekiem panākumu ar 3:2.

Lundkvists atvairīja 40 no 43 metieniem, kamēr Kvikam darba bija mazāk - amerikānis tika galā ar 25 metieniem. Visilgāko laiku laukumā izpelnījās Ņujorkas "Rangers" aizsardzības balsts Raiens Makdona - 31 minūte un 12 sekundes. Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālsērija turpināsies naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika. Pirmais iemetiens Losandželosā paredzēts pēc pulksten 2:00.

Džastins Viljamss gūst uzvaras vārtus pagarinājuma ievadā

Aizsargs Drū Dautijs atkal demonstrē uzbrucēja prasmes, gūstot lieliskus vārtus un panākot izlīdzinājumu

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 06:20, pirms 10 gadiem
Ļoti labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-05 06:39, pirms 10 gadiem
Malači kings .

  +3 [+] [-]

, 2014-06-05 06:48, pirms 10 gadiem
Woooohoooo, go Kings!!!!! ';

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 07:27, pirms 10 gadiem
Dautija gols vnk konfekte, gluži kā uzbrucējs pat vēl krutak nekā dazs labs.
Fināls izskatās ka būs ļoti interesants!!!

     [+] [-]

, 2014-06-05 07:54, pirms 10 gadiem
Kingi pēc gada pārtraukuma, būs KARAĻI! Go KINGS!

     [+] [-]

, 2014-06-05 08:58, pirms 10 gadiem
NYR cerības vēl nav sagrautas, bet nu situācija ir apgrūtināta. Kā raksta Amerikā, tad trešā perioda metienu attiecība, 20-3, LAK labā, bijusi lielākā kopš sešdesmito gadu beigām. Un 98. gada Red Wings komanda bija pēdējā, kas izdarīja 20 metienus periodā.
Rangers tagad, noteikti, ir pašpārmetumi, bet tāds ir hokejs.

Savas domas nemainīšu, ja NYR uzvar otro spēli, tad viņiem ir visai labas iespējas, bet, ja nē, tad LAK izcīnīs kausu, viņi jau tā ir favorīti.
Objektivitāte ir LAK pusē. Bet man neviena no šīm komandām regulārās sezonas ietvaros nebija atbalstāmo vidū.

     [+] [-]

, 2014-06-05 09:45, pirms 10 gadiem
Williams #1 overtaimos

     [+] [-]

, 2014-06-05 12:49, pirms 10 gadiem
Džirardi

     [+] [-]

, 2014-06-05 18:11, pirms 10 gadiem
Nupat noskatījos spēli, kaifs!! Rangers būs grūti, redzēs, kas notiks nākamajā spēlē.

     [+] [-]

, 2014-06-05 18:49, pirms 10 gadiem
Kings pacels kausu!