Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ķekava/Optibet" ceturtdaļfinālu sāk ar 103 punktiem un uzvaru pār VeA

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ķekava/Optibet" ceturtdaļfinālu sāk ar 103 punktiem un uzvaru pār VeA
Nauris Miezis
Foto: BK "Ķekava/Optibet"

Soli pretī Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) pusfinālam spēruši "Ķekavas/Optibet" basketbolisti. Vieni no favorītiem ceturtdaļfinālā savā laukumā uzņēma "Ventspils Augstskolu", to pieveicot ar rezultātu 103:88 un izvirzoties vadībā sērijā līdz divām uzvarām ar 1-0.

Ķekavas un Ventspils komandas kā pēdējās uzsāka ceturtdaļfināla dueli. Viennozīmīgi favorīti tajā ir "Ķekavas/Optibet" basketbolisti, kuri regulārajā sezonā sagrāva "Ventspils Augstskolu" abās spēlēs ar 92:66 un 101:74. Sezonas laikā no VeA uz "Jēkabpili" pārcēlās komandas līderis Deniss Vikentjevs, kurš noteikti būtu bijis ļoti noderīgs cīņā par pēc iespējas labāku vietu sezonas izskaņā.

Spēli labāk sāka viesi, bet trešajā minūtē iespēlējās arī Ķekavas komanda, pārņemot vadību pēc precīzā Mārtiņa Šteinberga tālmetiena (7:6). Līdz ceturtdaļas vidum cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Nauris Miezis ar diviem soda metieniem palielināja savas komandas pārsvaru līdz pieciem punktiem. Šteinbergs turpināja būt rezultatīvs un pēc neliela viesu izrāviena deva Ķekavas komandai sešu punktu pārsvaru, bet pēdējās divas minūtes labāk nospēlēja VeA, panākot izlīdzinājumu. Pēdējais vārds palika Nikam Saknītim, kurš realizēja trīs punktu gājienu, pirmajai centurtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 30:27.

Otrās ceturtdaļas sākumā Harijs Rubenis īsā laikā guva piecus punktus, bet ventspilnieki nepalika atbildi parādā, neļaujot mājiniekiem atrauties. Rezultativitāte samazinājās uz pusi, bet rezultāta starpība bija vien minimāla par labu Ķekavas komandai. Puslaika izskaņā komandas atkal sasparojās uzbrukumā, bet jo īpaši "Ķekava/Optibet". Ar Mieža un Agņa Čavara pūlēm mājinieki varēja doties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 56:47.

Trešajā ceturtdaļā intriga pazuda ar katru minūti. Mazliet vairāk nekā trijās nospēlētajās minūtēs "Ķekava/Optibet" veica 13:0 izrāvienu. Tad spēle atkal izlīdzinājās, bet rezultāta starpība saglabājās ap 20 punktiem (79:59). Ceturtdaļas otrajā pusē rezultativitāte krietni saruka. Ventspilnieki uz brīdi sadeldēja deficītu zem 20 punktiem, bet lielāku pavērsienu neveica. Pēc 30 spēlētām minūtēm "Ķekava/Optibet" bija turpat, kur iepriekšējās savstarpējās spēlēs (85:62).

Ceturto ceturtdaļu nedaudz labāk sāka ventspilnieki, bet nopietnu izrāvienu ar diviem tālmetieniem nepieļāva Eduards Avotiņš. Mājiniekiem izdevās palielināt savu pārsvaru līdz 25 punktiem, bet tad atkal atslābums, kas ļāva viesiem atspēlēties un sadeldēt deficītu zem 20 punktiem. Tas gan pilnīgi neko vairs neizšķīra, jo Ķekavas komandai uzvara bija kabatā. "Ķekava/Optibet" guva arī vairāk nekā 100 punktus, svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 103:88. Uzvarētājs duelī tiks noteikts sērijā līdz divām uzvarām, atbildes spēlei Ventspilī notiekot svētdien, 8. aprīlī.

Uzvarētāju labā 25 punktus guva Nauris Miezis, bet vēl vismaz 10 punktus guva vēl pieci spēlētāji. VeA rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Artūrs Grīnbergs.

LBL2, ceturtdaļfināls, 5. aprīlis

"Ķekava/Optibet" - "Ventspils Augstskola" 103:88 (30:27, 26:20, 29:15, 18:26), Sērijā 1-0

"Ķekava/Optibet": Miezis 25, Šteinbergs 15 (3pts 5/8), Čavars 12 (6 ab, 6 rp), Rubenis 12 (9 ab), Saknītis 11 (6 ab), Pāže 10, Avotiņš 9, Gundegs 3 (5 rp), Bērziņš 2, Ozoliņš 2, Brods 2.
"Ventspils Augstskola": Grīnbergs 24 (7 ab), Mikuļskis 13, Gorbants 13, Bērziņš 10, Ķilps 10 (5 rp), Krūmiņš 6, Vitoļskis 5, Šepte 4 (8 ab), Ērkšķis 3 (6 ab), Lācis.

Izmantotie resursi:
LBL 2 | Latvijas Basketbola savienība