Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Valmiera noslēdz sezonu ar zaudējumu RSU

LBL2: Valmiera noslēdz sezonu ar zaudējumu RSU
212 centimetrus garais valmierietis Viktors Iļjins
Foto: Jānis Priedītis

Šovakar Rīgā, Hanzas vidusskolas basketbola zālē, Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas regulārā turnīra maču savā starpā aizvadīja Rīgas Stradiņa universitātes vienība un BK „Valmiera BSS”. Ar Viktora Iļjina iespaidīgo double-double (17+20) bija par maz, lai viesi izcīnītu uzvaru, tādēļ valmieriešiem nācās piedzīvot 22. zaudējumu šajā sezonā - 47:66.

Mača pirmajā ceturtdaļā norisinājās abpusēji sīva spēkošanās, par ko ceturtdaļas vidū liecināja arī spēles tablo – 7:7. Ceturtdaļas otrajā pusē dominēja aizsardzības basketbols un metieni vairāk lidoja grozam garām nekā tajā iekšā, tādēļ rezultāts auga lēni. Mājiniekiem plus 2 pēc 10 nospēlētām minūtēm (14:12).

Otro ceturtdaļu ar izrāvienu uzsāka studenti, un pēc Kaspara Zālīša otrā precīzā tālmetiena mačā viesi bija nonākuši iedzinējos ar astoņiem punktiem – 14:22. Ar Viktora Iļjina un Elvja Saulīša pūlēm ceturtdaļas turpinājumā valmierieši spēja sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem (24:26), taču puslaika noslēgumu veiksmīgāk aizvadīja mājinieki, iekrājot sešu punktu pārsvaru pēc 20 nospēlētām minūtēm – 30:24.

Kaspars Zālītis piecarpus laukumā pavadīto minūšu laikā bija pamanījies gūt astoņus punktus, savukārt viesu līderis Viktors Iļjins bija iekrājis gan astoņus punktus, gan 10 atlēkušās bumbas pēc mača pirmā puslaika.

Trešā ceturtdaļa tik uzsākta ar izrāvieniem abu vienību izpildījumā. Vispirms mājinieki guva sešus punktus pēc kārtas, bet viesi spēja atbildēt ar diviem precīziem divpunktu metieniem. Tomēr valmieriešiem ceturtdaļas turpinājumā tik labi vairs neveicās, jo nākamos deviņus punktus guva studenti, vēl vairāk palielinot pārsvaru, kas nu jau bija +17 punkti (45:28). Ceturtdaļas noslēgumā viesi spēja nedaudz sadeldēt studentu pārsvaru, taču tas tik un tā bija ievērojams. RSU plus 15 pirms mača noslēdzošās desmitminūtes.

Mača noslēdzošajā ceturtdaļā spēles gaita ievērojami nemainījās, un mājiniekiem izdevās vēl mazliet palielināt pārsvaru rezultātā, izcīnot pārliecinošu uzvaru visā mačā ar 66:47.
Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem bija Juris Šapovalovs, kura kontā arī astoņas atlēkušās bumbas. Savukārt valmieriešu rindās neapturams bija Viktors Iļjns, kurš iekrāja 17 punktus un 20 bumbas zem groziem.

Valmieriešiem šī bija pēdējā cīņa šīs sezonas LBL otrās divīzijas turnīrā, jo izslēgšanas mačiem tā diemžēl nekvalificējās, savukārt studentiem vēl jāaizvada divas cīņās šosezon, tomēr arī viņi vairs nevar kvalificēties play-off turnīram.

LBL otrā divīzija, 5. aprīlis

Rīgas Stradiņa universitāte - BK Valmiera BSS 66:47 (14:12, 16:12, 19:10, 17:13)
RSU: Šapovalovs 14 (8ab), Ikstens 12, Jurjāns 12 (7ab), Zālītis 9 (4ab), Kolbergs 8 (5ab), Benefelds 5 (10ab), Purenkovs 4, Eglītis 2
BK Valmiera BSS: Iļjins 17 (20ab), Saulītis 12 (10ab), Engers 7 (7ab), Freibergs 5 (7ab), Melderis 4, Berkolts 2, Indrāns, Seļugins, Magone

Izmantotie resursi:
basket.lv

     [+] [-]

, 2012-04-05 21:53, pirms 12 gadiem
Interesanti kapec ''lielaa'' Valmiera nemaak izmantot Iljinu. Kur ir vaina komandaa vai pashaa chalii?! lbl2 vins vienkarsi demolee pretinieku groza apakshaa!!