Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Holivuda pret Brodveju: startēs Stenlija kausa fināls

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Holivuda pret Brodveju: startēs Stenlija kausa fināls
Henriks Lundkvists
Foto: AFP/Scanpix

Pēc 20 gadu pārtraukuma Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā iekļuvusi Ņujorkas "Rangers", kas šonakt pulksten 3:00 pēc Latvijas laika sāks sēriju pret 2012. gada čempioni un Rietumu konferences uzvarētāju Losandželosas "Kings". Kalifornijas komandai, kas pagājušajā kārtā tika galā ar pašreizējo Stenlija kausa glabātāju Čikāgas "Blackhawks", būs sava laukuma priekšrocības, bet vai tās nesīs labumu arī dzīvē?

Losandželosas "Kings" kļuva par pirmo komandu Nacionālās hokeja līgas vēsturē, kas Stenlija kausa finālu sasniegusi pēc trim uzvarētām septītajām spēlēm izbraukumā. Turklāt pirmajā kārtā izdevās kļūt par ceturto komandu vēsturē, kas atguvusies pēc trim zaudējumiem, - ar 4-3 izdevās pieveikt Sanhosē "Sharks", kas regulārajā čempionātā sakrāja 111 punktus. Nākamās sekoja Anaheimas "Ducks" (Rietumu konferences uzvarētāja regulārajā turnīrā ar 116 punktiem) un pašreizējā čempione Čikāgas "Blackhawks" (107 punkti). "Pagājušajā reizē pārrakstījām vēsturi, padarot to [Stenlija kausa izcīnīšanu] vienkāršu. Šoreiz notiek pilnīgi pretēji," pirms finālsērijas sākuma sacīja Losandželosas "Kings" kapteinis Dastins Brauns, kurš Stenlija kausu virs galvas cēla 2012. gadā.

Toreiz ar astoto numuru izsētā komanda Rietumu konferences ietvaros Vankūveras "Canucks" (pirmais numurs), Sentluisas "Blues" (otrais) un Fīniksas "Coyotes" (trešais) kopā zaudēja tikai divus mačus, bet finālā ar 4-2 pārspēja Ņūdžersijas "Devils", kas savukārt Austrumu konferences finālsērijā sešos mačos tika galā ar regulārās sezonas uzvarētāju Ņujorkas "Rangers". Šoreiz - 2014. gadā - Holivudas un Brodvejas pirmais duelis kopš 1981. gada, kad cīņā par beisbola troni Losandželosas "Dodgers" pārspēja leģendāro Ņujorkas "Yankees", neizpalika, jo "Rangers" pirmajā kārtā septiņās spēlēs tika galā Filadelfijas "Flyers", otrajā atguvās pēc nonākšanas iedzinējos ar 1-3 un pārspēja Pitsburgas "Penguins", bet trešajā kārtā sešos mačos tika galā ar pēdējo Kanādas cerību - Monreālas "Canadiens".

Izšķirošajā spēlē uzvaru ar 1:0 nodrošināja Dominika Mūra precīzais metiens no vārtu priekšas un zviedra Henrika Lundkvista 18 atvairītie metieni. Tieši 2006. gada olimpiskais čempions un 2014. gada sudraba medaļas ieguvējs ir galvenais Ņujorkas "Rangers" trumpis; Zviedrijā par karali Lundkvists nekļūs, bet Ņujorkā par tādu viņš tiek godāts sen, un pamatoti: pirms skandināva ierašanās "Rangers" septiņus gadus pēc kārtas nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, bet pēc viņa stāšanās vārtos zilie krekli to ir paveikuši septiņos no astoņiem gadījumiem. Savukārt Losandželosas "Kings" pirmais numurs Džonatans Kviks, kurš bija fenomenāls 2012. gadā, tiekot atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju, izrādījies viduvējs un nestabils, ne tikai nespējot glābt komandu, bet arī vairākas reizes ielaižot apšaubāmas ripas. Uzaudzis stundas attālumā no Ņujorkas, Kviks karjeras laikā nav aizvadījis nevienu spēli "Rangers" mājvietā un pasaulē slavenākajā arēnā "Madison Square Garden".

Taču uzbrukuma arsenāla ziņā priekšroka jādod Losandželosas "Kings": četri no pieciem izslēgšanas spēļu rezultatīvākajiem spēlētājiem pārstāv tieši Kalifornijas komandu. Pirmajā vietā ar 21 mačā sakrātajiem 24 punktiem ir centra uzbrucējs Anže Kopitars no Slovēnijas, kuram sezonas izskaņā tika sagādāts lielisks partneris - 12 vārtus guvušais slovāku snaiperis Marians Gaboriks; pirmajā "Kings" maiņā spēlē arī fiziskais kapteinis Brauns. Un tieši tā varētu kļūt par Ņujorkas "Rangers" galveno biedu, jo pēc cīņas ar Monreālas "Canadiens" mazajiem uzbrucējiem tagad pretī stāsies krietni fiziskāka un lielāka vienība, kas nebaidās likt lietā spēku. Jautājumu par to, kuram tiks uzticēta izcilnieka Kopitara segšana, sarežģī fakts, ka "Rangers" labākajam centra uzbrucējam Derekam Stepanam pēdējā sērijā tika salauzts žoklis.

Tiesa, Ņujorkas "Rangers" sāncenšiem problēmas sagādās ar ātrumu: mazais norvēģis Matss Cukarello, kurš kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju regulārajā čempionātā, reaktīvais zviedrs Karls Hagelīns, raženais Kriss Kreiders, kura mugura bieži vien ir vienīgais, ko pretinieku vārtsargs redz skaitliskā mazākuma laikā. Par "Rangers" vadoni kļuvis veterāns Martēns Senluī, kurš pēc personiskās traģēdijas (izslēgšanas spēļu otrās kārtas laikā aizsaulē devās uzbrucēja māte) sniegumu pacēla jaunā līmenī, spārnojot arī partnerus. Protams, jāatzīmē arī uzbrūkošais aizsargs Raiens Makdona, kurš sakrājis tikpat punktu - 13 -, cik Senluī. No Losandželosas "Kings" var izcelt olimpisko spēļu čempiones Kanādas rezultatīvāko spēlētāju Drū Dautiju, kurš gan aizvadīja viduvēju noslēgumu sērijā pret Čikāgas "Blackhawks", bet pirms tam bija izcils.

Nav šaubu, ka Stenlija kausa fināls sagādās priekus un bēdas, negaidītus pavērsienus, drāmu un spēkošanos līdz pēdējai spēlei, pēdējai trešdaļai, pēdējai minūtei un pēdējai sekundei. Pirmā spēle tiks aizvadīta šonakt pulksten 3:00 pēc Latvijas laika Losandželosas "Kings" laukumā. Nākamais mačs naktī uz svētdienu pulksten 2:00, bet tad finālsērija pārcelsies uz Ņujorku, kurā ažiotāža tikai pieņemas spēkā. Tas nāk par labu arī biļešu cenām - no dažiem tūkstošiem augšējos stāvos līdz vairākiem desmitiem tūkstošu labākajās vietās. Izrēķināts, ka Ņujorkas "Rangers" līdzjutējiem lidojums un viesnīca Losandželosā, kā arī mača biļete izmaksās lētāk.

Finālsērijas kalendārs

DatumsSpēle
4. jūnijsKings - Rangers
7. jūnijsKings - Rangers
9. jūnijsRangers - Kings
11. jūnijsRangers - Kings
13. jūnijsKings - Rangers*
11. jūnijsRangers - Kings*
18. jūnijsKings - Rangers*

ja nepieciešams

Losandželosas "Kings" un Ņujorkas "Rangers" duelis zem spiediena

Kura komanda izcīnīs Stenlija kausu?

  • 105

  • 114


1 2 64 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2014-06-04 18:42, pirms 10 gadiem
tas brīdis ir klāt! par skaistu sēriju un Rangers triumfu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-04 18:43, pirms 10 gadiem
Gribētos, lai Rangers paņem, ja tik tālu ir aizcīnījušies, kaut gan Kings apbrīnojamā atspēlēšanās arī ir apbrīnas vērta, katrā ziņā, fināls neliks vilties, par skaistu hokeju!
Slēpts komentārs: Rodriguez 2

  -3 [+] [-]

, 2014-06-04 18:50, pirms 10 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: nopietni??
kā tad.
Slēpts komentārs: BHZ

  +7 [+] [-]

, 2014-06-04 18:54, pirms 10 gadiem
elgars17, 18:43, pirms 9 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Forshi ka pa TV6 raadis. Abols ar Sarokinu komentes.

Tādus jokotājus vajag aiz kājām pakārt

     [+] [-]

, 2014-06-04 18:55, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: elgars17, 18:43, pirms 9 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Forshi ka pa TV6 raadis. Abols ar Sarokinu komentes.

Tādus jokotājus vajag aiz kājām pakārt
vai ne! gandrīz uzķēros, kādu nedēļu īpaši neesmu pa netu rakājies un tv skatījies...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-06-04 19:08, pirms 10 gadiem
BHZ rakstīja: Kadas varbut zin pa kuru TV kanalu bus iespejams redzet? (lattelecom pieejamie)
NHL Latvijā nav oficāli pieejams nevienā TV kanālā.
Internetā NHL GC pieejams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-06-04 19:13, pirms 10 gadiem
Rangeriem būs ļoti grūti. LAK uzbrucēju līnijas ir vienkārši graujošas, vārtsargs Quicks arī ļoti labi tiek galā ar savu uzdevumu, vienīgais, kas varbūt Kingiem trūkst ir aizsardzība, manuprāt. Runājot par Rangeriem - visi spēlētāji ar raksturu, komanda pa šo sezonu ir sasniegusi ļoti daudz. Atceros, ka sezonas sākumā visi smējas par treneru maiņu, jo pirmajās spēlēs Rangerus brutāli iznīcināja. Toties tagad ir redzams rezultāts, Alain vienas sezonas laikā aizveda līdz finalām, apbrīnojami.

Ja Rangeri uzvarēs, noteikti mvp būs Lundqvist, bez viņa šaubos vai Rangeri tiktu tik tālu. Ļoti vēlos, lai šī komanda paceļ kausu, būs grūti, vet viss ir iespējams.

PAR RANGERIEM!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-04 19:20, pirms 10 gadiem
Skatieties savu krievu hokeju ar ko pieslānīts Latvijas ēters un nepukstiet. Kad izteicu pirms dažiem gadiem savu versiju par to, ka NHL oficiāli ir aizvākts no Latvijas teritorijas ar nodomu, lai visi te jūsmotu par KHL, tad daudzi smējās. Daudzējādā ziņā augļi tam jau ir jūtami

  -4 [+] [-]

, 2014-06-04 19:30, pirms 10 gadiem
Holivuda pret Bolivudu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-04 19:46, pirms 10 gadiem
BHZ rakstīja: Kadas varbut zin pa kuru TV kanalu bus iespejams redzet? (lattelecom pieejamie)
pa viasat hockey tikai var redzēt, laikam..

     [+] [-]

, 2014-06-04 19:51, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Skatieties savu krievu hokeju ar ko pieslānīts Latvijas ēters un nepukstiet. Kad izteicu pirms dažiem gadiem savu versiju par to, ka NHL oficiāli ir aizvākts no Latvijas teritorijas ar nodomu, lai visi te jūsmotu par KHL, tad daudzi smējās. Daudzējādā ziņā augļi tam jau ir jūtami
Liecies mierā ar sazvērestībām, aizvāca brīdī kad tiesības uz NHL ieguva angļu kompānija kas fantastiski uzskrūvēja cenas. Kad tie pajoļi tika pie teikšanas, pirmos trīs mēnešus vispār neviena eiropas TV kompānija nebija spējīga apmierināt viņu apetīti.

     [+] [-]

, 2014-06-04 19:57, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Liecies mierā ar sazvērestībām, aizvāca brīdī kad tiesības uz NHL ieguva angļu kompānija kas fantastiski uzskrūvēja cenas. Kad tie pajoļi tika pie teikšanas, pirmos trīs mēnešus vispār neviena eiropas TV kompānija nebija spējīga apmierināt viņu apetīti.
Eiropā joprojām daudzi viņu apetīti nevar apmierināt, ieskaitot krievus!

  +3 [+] [-]

, 2014-06-04 19:57, pirms 10 gadiem
Par Rangers 5 kausu!

     [+] [-]

, 2014-06-04 19:58, pirms 10 gadiem
Rangers var atnest 62 kausu oriģinālajam sešniekam!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 19:59, pirms 10 gadiem
Rangers ir pelnījusi kausu!

  -2 [+] [-]

, 2014-06-04 20:07, pirms 10 gadiem
Par LA, protams, bet nebus zheel, ja Stenlija kaps aizies pie NYR.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Vixx

  +3 [+] [-]

, 2014-06-04 20:43, pirms 10 gadiem
Par Ņujorku,Nešu un Mārtiju priekšgalā!

     [+] [-]

, 2014-06-04 20:56, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Eiropā joprojām daudzi viņu apetīti nevar apmierināt, ieskaitot krievus!
Krieviem ir labi interneta spečoki, pirkt viņiem neko nevajag:-D

  -3 [+] [-]

, 2014-06-04 21:16, pirms 10 gadiem
Šī būs visgruūtākā sēriija Rendžeriem, jāsāk labi pirmās spēles Holivudā tad gan jau būs labi

     [+] [-]

, 2014-06-04 21:27, pirms 10 gadiem
Mafiozi rakstīja: Tikai un Vienīgi Rangers ienīstu Kings Hokejs ir Ziemas sporta veids ne Tuksneša kur visiem pie kājas ir bet tagat galvenais ir nevis šis jeņķu kauss bet PK 2014 futbolā un rīt gulbis pret Džokoviču
Parīt, čalīši!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 21:32, pirms 10 gadiem
elgars17 rakstīja: Forshi ka pa TV6 raadis. Abols ar Sarokinu komentes.
Tv6 rāda tikai bezvērtīgās kolhoza līgas spēles!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-04 22:13, pirms 10 gadiem
usa laikrakstos runaa ka ir jau zinaams kausa ieguveejs. tieshaam atkal totalizators uzvar?????????????

     [+] [-]

, 2014-06-04 22:14, pirms 10 gadiem
elgars17 rakstīja: Forshi ka pa TV6 raadis. Abols ar Sarokinu komentes.
es jau cerēju

  -1 [+] [-]

, 2014-06-04 22:18, pirms 10 gadiem
pats atklaaji ka gudrs neesi!!!
ginters rakstīja: es jau cerēju

     [+] [-]

, 2014-06-04 22:26, pirms 10 gadiem
henrijs rakstīja: pats atklaaji ka gudrs neesi!!!
bija uz mirkli tāds ''nopietni?''bet paskatījos pārējos komentārus un sapratu ka tie ir meli
1 2 64 komentāri