Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2410, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Nav laika meklēt vainīgos"

Jānis Celmiņš

Dārziņš: "Nav laika meklēt vainīgos"
Lauris Dārziņš

„Jo ilgāk spēsim noturēt līdzīgu rezultātu, jo lielāka iespēja, ka svaru kausi varētu gāzties uz mūsu pusi. Daudz spēkus atņēma lielais mazākums, mēģinājām kaut ko glābt, bet laukums pretiniekam kļuva plašāks, brīvāks, un viņi to izmantoja, iemetot vēl,” uz maču pret Krieviju atskatījās Latvijas hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš.

Dārziņa uzbrukuma trijnieks (kopā ar Mārtiņu Cipuli un Jāni Spruktu), kurš ir mūsu izlases galvenais spēks vairākumā, kā pirmais devās uz ledus arī mazākumā. „Sanāca, ka uz ģērbtuvēm bija jādodas Armandam (Bērziņam) un trenera ieceres nedaudz pajuka. Turpmāk jau spēlējām pēc rotācijas principa,” šo jautājumu komentēja Lauris Dārziņš.

Vairākumā Latvijas izlase dabūja uzspēlēt tikai spēles beigās. Vai spēlētājiem jābūt aktīvākiem? „Jā, par to runājām pēc otrās trešdaļas, bija vairāk jālien uz vārtiem. Vienubrīd gribējās iet aprunāties ar tiesnešiem, taču īsti kaut ko pārmest viņiem nebūtu pareizi. Jā, pretinieki vairākumā spēlēja krietni vairāk, taču tā tas šodien bija,” teica Dārziņš, piebilstot, ka pēc spēles noteikti tikšot izdarīti pareizie secinājumi, lai sniegums uzlabotos un nākamajā mačā komanda arī gūtu vārtus. „Nekādu kompleksu tur nav. Nav mums laika rādīt ar pirkstiem, vai meklēt vainīgos, secinājumus izdarīsim,” solīja komandas kapteinis.

Uzbrucējs uzteica arī Māri Jučeru, kurš Latvijas izlases vārtus sargāja pirmās divas spēles trešdaļas. „Māris spēles sākumu aizvadīja ļoti veiksmīgi. Tika galā ar nervozitāti, kas pavada komandas katra čempionāta pirmajā spēlēs. Domāju, ka treneri gribēja nolikt Edgaru grūtākā situācijā, lai čempionāta turpinājums viņam būtu vieglāks,” atzina Lauris.

Arī Ronalds Ķēniņš piekrita kapteinim. „Māris paveica labu darbu, kļūdas pieļāvām mēs visi, vainot tikai vārtsargu nebūtu pareizi,” īss bija hokejists.

„Labi sākām, taču iekritām lielajā mazākumā. Izturējām, taču ātri ielaidām mirkli vēlāk un nedaudz sabrukām. Nedaudz pazaudējām koncentrāciju, un spēle aizgāja pretējā virzienā. Man patikā sākums, pildījām trenera doto plānu, taču pretinieki izlasīja mūsu spēli un izmantoja mūsu vājās vietas,” spēli kopumā komentēja hokejists, savu lielo aktivitāti īpaši augstu nevērtējot. „Ko tas dod, ja zaudējām ar 0:6…”

  +4 [+] [-]

, 2013-05-04 19:14, pirms 11 gadiem
Biju cereejis uz 2:5,bet nu nekas!Jaacer,ka sniegumu uzlabos!

  -3 [+] [-]

, 2013-05-04 19:17, pirms 11 gadiem
Nu Māris ir Māris, iespējams psiholoģija, stresainums sliktā līmenī, un tur maz ko var darīt! Vainīgi šeit noteikti ir treneri, kuriem ir jāredz un jāparedz kas uz ko ir spējīgs!
Bet nu, lai jau paliek, tā tikai pirmā spēle, kuru, pat lieliski aizvadot, iespējams, tā pat būtu zaudējuši.
Rītdienas spēlei ir jābūt daudz produktīvākai. Tad jau arī redzēsim kādi tie secinājumi ir bijuši!

  +8 [+] [-]

, 2013-05-04 19:17, pirms 11 gadiem
Ja nav, ta nav... Urlānos cīsiņu pulēšanas svētki.

  +5 [+] [-]

, 2013-05-04 19:19, pirms 11 gadiem
Gribēju tikai piebilst, ka paši spēlētāji mūsu zonā izskatījās baigi tramīgi, kā atbruņo pretinieku, tā 50% gadījumos izmet no zonas ārā, atdodot ripu krieviem. Ļoti nepārliecinoši, tur arī, iespējams, slēpjas tas, cik daudz uzticības viņiem savā zemapziņā ir tam mūsu Jučeram!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-04 19:28, pirms 11 gadiem
Svarīgākās spēles vēl tikai priekšā! Treneriem kkas jāmaina, jo uzbrukumā mums šodien bija tikai pāris vārtu gūšanas iespēju, kuras, starp citu, arī nebija pārāk pārliecinošas. Visās spēlēs vārtos Edži, un viss būs bumbās!

  +7 [+] [-]

, 2013-05-04 19:29, pirms 11 gadiem
gan jau pēķšķētāji parādīsies, bet man patika daudzas lietas - cīņasspars, tas ka RUS neizskatījās dikti pārāki. vnk tā sanāca,ka 5+20 iznesa spēli.
puikas kapāja un tas ir daudz svarīāk nekā numerācija uz tablo (vismaz šajā spēle')

 +10 [+] [-]

, 2013-05-04 19:29, pirms 11 gadiem
Neuzskatu, ka Jučers pie vainas, vienkārši par daudz devāk krieviem kur izvērsties.

 +14 [+] [-]

, 2013-05-04 19:47, pirms 11 gadiem
tagad nekādus vainīgos meklēt nedrīkst - jāgatavojas nākamām spēlēm!

Jučers nostāvēja savā līmenī - pāris reizes ielaida ņemamas ripas, pāris reizes izvilka neņemamas.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 19:53, pirms 11 gadiem
Reāli Jučeram ripas šodien nelidoja virsū, tāpēc tā nostāvēja :/

  +3 [+] [-]

, 2013-05-04 19:54, pirms 11 gadiem
Viss kārtībā, "pirmie kucēni jāslīcina", aizmirstam šo spēli un pārslēdzamies uz ASV, mēs ticam, jūs varat, par lielu LATVIJU !!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 19:57, pirms 11 gadiem
Kristaps95 rakstīja: Neuzskatu, ka Jučers pie vainas, vienkārši par daudz devāk krieviem kur izvērsties.
Nu tā jau ir, daudzi te grib atrast vainīgo, lai būtu mierinājums un varētu norakstīt ar atmazkām, ka, lūk, vārtos tak bija caurais Jučers. Realitāte ir pavisam cita, ja vārtsargi atvairītu visus metienus un laistu jau tikai tukšos vārtos, tad rezultāti būtu ~1:0 visās spēlēs, bet tā kā tā nenotiek, tad pirmkārt ir jāvaino aizsargi, kas atļauj izdarīt metienus un viss vājais komandas sniegums.
Slēpts komentārs: Poish
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-04 20:16, pirms 11 gadiem
Jā, kāpēc gan meklēt komandas kļūdas, kāpēc gan meklēt vainīgos?!
Nekādu mācību. Dārziņaprāt, nevajag gūt no šīs sagrāves, un tāpat jāturpina nākošajā spēlē pret jeņķiem...

Dārziņš tik īsā laikā paspējis jau aizmirst, ka tieši viņa- kapteiņa- un citu pirmās maiņas spēlētāju vainas dēļ jau pirmajā vairākumā 1/3 beigās (pirms tam otrā maiņa neslikti spēlēja PP) ne tikai neizdevās ieiet krievu zonā, bet pat no savas zonas nespēja iziet un radīja draudus saviem vārtiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-05-04 20:26, pirms 11 gadiem
Vārtu vīrs esot 50% no komandas, tātad ja spēlētāji pieļauj kļūdu, 50% iespējamīoba ka varočiks izvilks, bet mūsu gadījumā ir tā, ja kļūdās pirmei 50%, tad viss skaidrs, gols! Vienīgie vārti kur neko nepārmetu ir Radulova, bet pārējie no zilās līnijas, var jau teikt visu ko, bet tādi ir jāņem lai uzvarētu Krieviju! Bieži apmeklēju MHL spēles un ir redzams ka Gudļevskis ir lielāks vilcējs kā Jučers, bieži stāv uz galvas, bet Jučers.... Nez, līdzīgi kā Cipulim, jāiet uz baznīcu.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-04 20:30, pirms 11 gadiem
Man nav kauns par šo speli,jo vis bija likumsakarīgi,tāpat kā rezultāts! mes spelejam pret pasaules un olimpiskajiem čempioniem! nerunajot par uzvardiem kadi spele RUS komadā!

  -1 [+] [-]

, 2013-05-04 20:40, pirms 11 gadiem
martins_ms rakstīja: Vārtu vīrs esot 50% no komandas, tātad ja spēlētāji pieļauj kļūdu, 50% iespējamīoba ka varočiks izvilks, bet mūsu gadījumā ir tā, ja kļūdās pirmei 50%, tad viss skaidrs, gols! Vienīgie vārti kur neko nepārmetu ir Radulova, bet pārējie no zilās līnijas, var jau teikt visu ko, bet tādi ir jāņem lai uzvarētu Krieviju! Bieži apmeklēju MHL spēles un ir redzams ka Gudļevskis ir lielāks vilcējs kā Jučers, bieži stāv uz galvas, bet Jučers.... Nez, līdzīgi kā Cipulim, jāiet uz baznīcu.
Un cik spēļu (par sezonām pat nerunājot) profesionālajā=vīru hokejā ir aizvadījis Gudļevskis. Viena spēle KHL un pāris šī pavasara pārbaudes spēles LV valstsvienībā nav pietiekams pamats, lai apgalvotu, ka profu pasaules čempionātā Gudļevskis būs liels vilcējs.
Kristera labi spēlēja Krievijas junioru līgā, taču viņš nav nekad spēlējis pret tādām zvaigznēm kā Kovaļčuks, Radulovs utt utml.
Varbūt pret Austriju redzēsim, uz ko tad īsti Gudļevskis ir spējīgs veču gokejā?

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 20:44, pirms 11 gadiem
vienīgi žēl,ka neguvām vārtus,bet par pārejo,vienīgi neglābjami optimisti varēja cerēt uz labāku rezultātu,bet reāli domājošie varēja kā es cerēt uz goda maltīti,,,tpu-vārtiem

  -2 [+] [-]

, 2013-05-04 20:53, pirms 11 gadiem
Lauri, tikai mieru! "Līdzjutējiem" laika gana un vainīgie jau ir atrasti

  -2 [+] [-]

, 2013-05-04 21:07, pirms 11 gadiem
sakiet ko gribat, bet cipuļa vietā jāliek Indraši vai Ķēniņu. Vīņš galīgi uz vārtiem neiet!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-05-04 21:14, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Un cik spēļu (par sezonām pat nerunājot) profesionālajā=vīru hokejā ir aizvadījis Gudļevskis. Viena spēle KHL un pāris šī pavasara pārbaudes spēles LV valstsvienībā nav pietiekams pamats, lai apgalvotu, ka profu pasaules čempionātā Gudļevskis būs liels vilcējs.
Kristera labi spēlēja Krievijas junioru līgā, taču viņš nav nekad spēlējis pret tādām zvaigznēm kā Kovaļčuks, Radulovs utt utml.
Varbūt pret Austriju redzēsim, uz ko tad īsti Gudļevskis ir spējīgs veču gokejā?
Arī iekš MHL ir jāķer ripas, ripas un vārtu izmērs ir tāds pats. Vienkārši uzskatāmi var redzēt, Jučers laiž metienus no zilās, iekš MHL Gudļevskis velk arā tādus golus ka mute paliek vaļā, bet ir arī sliktās spēles, lūk kur varētu būt problēmas, stabilitāte, kas piemīt Jučeram, katrā spēlē pa kādam no zilās ielaiž

  +1 [+] [-]

, 2013-05-04 21:15, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Jā, kāpēc gan meklēt komandas kļūdas, kāpēc gan meklēt vainīgos?!
Nekādu mācību. Dārziņaprāt, nevajag gūt no šīs sagrāves, un tāpat jāturpina nākošajā spēlē pret jeņķiem...

Dārziņš tik īsā laikā paspējis jau aizmirst, ka tieši viņa- kapteiņa- un citu pirmās maiņas spēlētāju vainas dēļ jau pirmajā vairākumā 1/3 beigās (pirms tam otrā maiņa neslikti spēlēja PP) ne tikai neizdevās ieiet krievu zonā, bet pat no savas zonas nespēja iziet un radīja draudus saviem vārtiem.
Dārziņš vienkārši cenšas pateikt ka Latvijas izlase nav Krievijas izlase un ja tā otrā spēlē samērā labu spēli tad lai uzvarētu Latvijas izlasei jāspēlē izcila spēle
Jebkurā gadijumā vēl čempionāts ir tikai priekšā un viena spēle pret spēcīgu pretinieku nav nekāds rādītājs uzvarēsim ņemamās spēles un arī 1/4 finālā tiksim

     [+] [-]

, 2013-05-04 21:17, pirms 11 gadiem
bitjaz rakstīja: sakiet ko gribat, bet cipuļa vietā jāliek Indraši vai Ķēniņu. Vīņš galīgi uz vārtiem neiet!!!
piekriitu... Es jau domaaju, ka vins tiks aizmainiits peec pirmaa, bet biju paarsteigts, ka veel tresajaa speeleeja. Indrasis tur labaak skatiitos. Cipulis bremzeeja speeli.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-04 21:17, pirms 11 gadiem
Vajag aizmirst šodienu,jāgatavojas cīņai pret USA no baltas lapas.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-04 21:23, pirms 11 gadiem
Ko nu vairs, puiši jau cīnījās, īsti jau nav ko pārmest! Kļūdas jau vienmēr var atrast, tāpat kā vainīgos..

  +4 [+] [-]

, 2013-05-04 21:24, pirms 11 gadiem
edvins99 rakstīja: Vajag aizmirst šodienu,jāgatavojas cīņai pret USA no baltas lapas.
Pērkons - pie baltas lapas - YouTube
Esam mazi, Bet LEPNI...

     [+] [-]

, 2013-05-04 22:27, pirms 11 gadiem
Nu tad tagad puišiem šī spēle jāaizmirst un rīt uz spēli jānāk ar svaigām galvām. Rīt vārtos mūsu number uno un pretinieks nav krievija. Rīt jārāda uz ko mēs spējam. Jācer, ka amerikāņi pēc šīs dienas spēles rīt mūs nenovērtēs

     [+] [-]

, 2013-05-04 23:30, pirms 11 gadiem
no visam komandam pagaidam lv izskatas sliktak. no lv,aut,fra trijotnes 1diviziju lv pelna visvairak