Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģim neveiksmīga spēle aizsardzībā, "Knicks" tiek sagrauta

Rolands Eliņš

Porziņģim neveiksmīga spēle aizsardzībā, "Knicks" tiek sagrauta
Džeimss Hārdens triec bumbu grozā, kamēr Kristaps Porziņģis un "Knicks" noskatās
Foto: NBA

Hjūstonas "Rockets" ar Džeimsu Hārdenu priekšgalā Ņujorkā lupatu lēveros izārdīja "Knicks'" aizsardzību un uzvarēja 118:99. Kristaps Porziņģis aizvadīja vienu no savām pieticīgākajām spēlēm NBA, gūstot trīs punktus.

Kristaps Porziņģis šonakt laukumā pavadīja 28 minūtes un, reti uzņemoties iniciatīvu uzbrukumā, guva trīs punktus, visus ar soda metieniem (1p. 3/4, 2p. 0/4). Porziņģis savāca astoņas atlēkušās bumbas un trīsreiz bloķēja pretinieku metienus, kas abi ir viņa labākie rādītāji šosezon. Tāpat Porziņģim arī viena pārtverta bumba un viena kļūda, kā arī četras piezīmes. Viņam esot laukumā, „Rockets” guva par deviņiem punktiem vairāk.

Lai arī statistikā tas tieši neparādās, taču Porziņģis savā debijas sezonā nebija aizvadījis aizsardzības ziņā tik vāju spēli kā šonakt. Viņš netika galā ar saviem sedzamajiem, ļaujot tiem izpildīt vienkāršus metienus, arī bieži iekrita „pick&roll” situācijās, tāpat neiztrūka neveiksmīgu samainīšanos ar sedzamajiem. Tas atstāja iespaidu uz Porziņģa spēli uzbrukumā, kas izvērtās trešā mazrezultatīvākā viņa karjerā. Pagājušajā sezonā pret Portlendu viņš vienreiz decembrī palika sausā, bet pret „Warriors” martā guva divus punktus.

Jāuzsver gan, ka ne jau Porziņģim vienīgajam šonakt negāja spēle no rokas. „Knicks”, kas jau vakar aizvadīja pieticīgu spēli pret „Pistons”, šonakt pirmajā puslaikā pret „Rockets” aizsardzībā spēlēja drausmīgi. Citu vārdu grūti piemeklēt. „Knicks” treneris jau pēc pāris pirmajām minūtēm pret Hjūstonas īso sastāvu mēģināja iespēlēt Porziņģi kā centru, taču nekas prātīgs no tā nesanāca. Ja pretinieku izteikts līderis (Džeimss Hārdens) vienā ceturtdaļā pozicionālos uzbrukumos tiek pie diviem pilnīgiem brīviem dankiem un diviem brīviem tālmetieniem, tad komandā ir problēma. Tāpat pie brīviem tālmetieniem tika Porziņģa sedzamais Raiens Andersons.

Ar Karmelo Entonija un Derika Rouza individuālajām pūlēm uzbrukumā „Knicks” izdevās pārāk neatpalikt rezultāta ziņā, taču, kad viņi devās atpūsties, „Rockets” pat bez Hārdena laukumā otrās ceturtdaļas sākumā atrāvās 20 punktu attālumā. Hjūstonas rezervisti ar Koriju Brūveru, Montrezlu Harelu un Taileru Enisu priekšgalā vairākkārt izspēlēja līdz pilnīgi brīviem metieniem, bet citam rezervistam Semam Dekeram gadījās ļoti neveiksmīga epizode (video šeit).

Porziņģis savukārt pirmo puslaiku pabeidza bez punktiem, turklāt pie metieniem netika arī tajās minūtēs, kad bija laukumā kā vienīgais no „Knicks” sākumsastāva. Ņujorka pirmajā puslaikā zaudēja ar 51:68 un pārtraukumā bija spiesta doties savu līdzjutēju ūjināšanas pavadīta.

Trešās ceturtdaļas sākumā Porziņģis trāpīja vienu no diviem soda metieniem, gūstot savu pirmo punktu, taču „Knicks” joprojām pieļāva nepiedodamas paviršības aizsardzībā. Rouzs un Entonijs turpināja gūt punktus, radot vienu nelielu izrāvienu, kas uz brīdi atgrieza publikas interesi par spēli, taču tikai uz brīdi. Hārdens savukārt bija neapturams un ceturtdaļas izskaņā kā spēlējoties ar diviem precīziem tālmetieniem nokārtoja 100:78.

Mača pēdējai ceturtdaļai vairs būtiskas nozīmes nebija, jo abas komandas un klātesošie līdzjutēji labi saprata, kurš šoreiz ir uzvarējis. Porziņģis vēl tika pie spēles laika un iemeta divus sodiņus, kā arī bloķēja divus metienus, kamēr Hārdens uzlaboja savu statistiku līdz 30 punktiem un 15 rezultatīvām piespēlēm. „Knicks” pašās beigās vēl padarīja rezultāta starpību nedaudz pieklājīgāku, no mīnus 25 pievelkot līdz 99:118. Lietuvietis Mindaugs Kuzminsks pēdējās sekundēs pārtvēra bumbu un trāpīja tālmetienu, tiesa, viņš par to saņēma arī „Rockets” nosodījumu, jo hjūstonieši tobrīd jau sāka atsveicināties no pretiniekiem un saņemt apsveikumus.

"Knicks" līdz ar to zaudējusi trijās no pirmajām četrām sezonas spēlēm, kamēr Porziņģis vidēji mačā izcēlies ar 14.6 punktiem un 6.5 atlēkušajām bumbām. Latviešu uzbrucēja un "Knicks" nākamā iespēja gūt sezonas otro uzvaru būs pēc divām dienām Čikāgā pret Rouza un Noā bijušo komandu "Bulls".

”Knicks”-”Rockets” 99:118

(25:33, 26:35, 27:32, 21:18)
Knicks: Entonijs 21, Rouzs 16, Lī 16, Dženingss 12, Holidejs 8, Kuzminsks 6, O`Kvins 4, Ndūrs 4, Beikers 4, Porziņģis 3, Vujačičs 2, Noā
Rockets: Hārdens 30 (15 rez.p.), Gordons 21, Harels 17 (10 atl.b.), Andersons 16 (9 atl.b.), Ariza 8, Kapela 8, Dekers 5, Makdenielss 5, Brūvers 4, Eniss 4, Viltdžers, Brauns

Statistika

Met.Tālm.Soda m.Atl. b.Rez. p.Kļūdas
Knicks37/85 (44%)8/20 (40%)17/25 (68%)341816
Rockets42/89 *47%)15/40 (38%)19/27 (70%)542519

”Knicks” (1-3) nākamo spēļu grafiks

DatumsLaiksPretinieksVieta
05.112:00BullsViesos
06.1119:00JazzMājās
10.112:00NetsMājās
12.112:30CelticsViesos
13.112:30RaptorsViesos
1 2 3 102 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2016-11-03 04:15, pirms 8 gadiem
leiti bija jalaiz jau senak uz laukuma,ja pec sis speles hornaceks neieviesis kadas korekcijas tad tur ir pipec,pora vaina tur vispar naw,vins normali speleja,bet gan jau krita uz nerviem,ka bumba vinam vispar netika dota paris reizes utt,atnaca uz knikiem visadi noa nederigi galigi,rozi,un satirsa visu komandu,ta jau bija sadisrta,tagad vel vairak,kalderons totali riebas,,bet tad jau labak lai vins ir atpakal neka sitie roozi

  +7 [+] [-]

, 2016-11-03 04:17, pirms 8 gadiem
HMB-PARDAANI rakstīja: "Porziņģim neveiksmīga spēle aizsardzībā, "Knicks" tiek sagrauta"

Porziņģis savāca astoņas atlēkušās bumbas un trīsreiz bloķēja pretinieku metienus, kas abi ir viņa labākie rādītāji šosezon.

Elinshoon, mazak domaa par banu dalishanu, vairak ko raksti Tu vispar filtre bazaru?
tiesi taa,aizsardziba vinam bija veiksmiga,ne jau vins ir vainigs ka vinam jasedz savejais un vel paris,kamer rozs un melo,ka tulit skries un plivinas kartejo miglu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2016-11-03 04:21, pirms 8 gadiem
Kā vakar te viens teica,ka jābūt pilnīgam mazohistam,lai skatītos Knicks spēli. Ļoti žēl,ka KP ir šajā nožēlojamā komandā,kuru par komandu ir grūti nosaukt,jo te katrs nēģeris spēlē par sevi. Normāls pg garajam raujoties uz grozu atdotu piespēles,bet šeit pat uz viņu nepaskatās. Vot Hardens ir iespaidīgs. Pat aizsardzībā ir pielicis. Un kādas piespēles viņš dod. Viņš padara labākus citus spēlētājus. Karmelo un Rose uz viņa fona ir kā sūds uz koka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-11-03 04:22, pirms 8 gadiem
Latviešu superzvaigznes izcilais sniegums palīdz tikt pie kārtējā zāģa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2016-11-03 04:26, pirms 8 gadiem
Bez komentāriem... žēl Kristapa... pēc viņa ķermeņa valodas ir skaidrs, ka viņam kaut kas nepatīk un mēs redzam kas... Izcils komandas basketbols Krisītim būs psiholoģiski ļoti jāsavācās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2016-11-03 05:10, pirms 8 gadiem
Jāpiekrīt Bārklijam, ka KP vnk tiek izniekots esot laukumā vienlaicīgi ar Rouzu, Melo... KP ar Dženingsu 100x labāk kopā darbojas, lai abi nāk no soliņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Rīgas Basis

  +3 [+] [-]

, 2016-11-03 05:40, pirms 8 gadiem
kauslis77 rakstīja: tiesi taa,aizsardziba vinam bija veiksmiga,ne jau vins ir vainigs ka vinam jasedz savejais un vel paris,kamer rozs un melo,ka tulit skries un plivinas kartejo miglu
Daudz maz labi bija tikai tad, kad viņu pārlika uz centra pozīciju. Kamēr spelēja PF, bija vnk katastrofa. Viņš uz perimetra ir pilnīgi nekam nederīgs. Small ball ir un būs KP klupšanas akmens. Un tas džeks, kas te iepriekš man iemeta to PNR aizsardzības ABC neko nesajēdz. Viņš domā, ka viss uz laukuma notiek kā basketbola ABC. Tikmēr realitātē Porziņģi turpina ģērbt ārā uz perimetra, jo viņš nespēj tikt galā ar PNR. Un jāsaprot tas, ka saspēlnieks vienmēr netiks cauri aizsegiem un KP ar to ir jārēķinās.
Komanda ir jābūvē ap KP, ja grib maksimizēt viņa potenciālu un viņš ne tuvu nav ideāls spēlētājs. Viņam uzbrukuma potenciāls ir milzīgs, bet komanda ir jābūvē tā, lai maksimāli neitralizētu KP mīnusus un Knicks to nedara.
KP Bostonā būtu monstrs.

  +9 [+] [-]

, 2016-11-03 05:59, pirms 8 gadiem
Bruklina ar otrās šķiras spēlētājiem spēlē saturigāk, nekā knicks. Knicks pašlaik nav komanda. Melo nav tas,kas bija agrāk ar 30pt vidēji, Rouzs spēlē kā jātnieks bez galvas. Komandas spēle ir katastrofa, bumba nekustās. Ja Rouzs spēlē uzbrukumā par ātru,tad Melo postā apstādina visu uzbrukumu. Ja līdz all star break viņi nebūs po,tad Melo jāmaina prom, kamēr viņš vēl vērtīgs.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-03 06:03, pirms 8 gadiem
Kp vairāk jākustas uzbrukumā un jāiet pēc bumbām. Defa jāsargā apakšu.

  +7 [+] [-]

, 2016-11-03 06:04, pirms 8 gadiem
ar Kristapu viss kārtībā, viņš atradīs sevi, izlabos kļūdas, progresēs, kļūs tikai labāks un labāks, tāda ir viņa būtība. Bet nu tie pārējie visi, katastrofa, skaidrs, ka tā ir izgāšanās, jāiet laikam pēc draft pika, ja nevarēs atrast spēli vēl mēnesi

     [+] [-]

, 2016-11-03 06:17, pirms 8 gadiem
Veči, iesakat kādu NY knicks forumu... apnicis lasīt visādu huļiku spriedumus...

  -4 [+] [-]

, 2016-11-03 06:52, pirms 8 gadiem
Lai Klīvlenda maina Lovu pret Porziņģi.
Būtu interesanti.
Gan jau maiņa sanāktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-03 07:10, pirms 8 gadiem
NYK ir Hjūstonas klienti... ;D
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-03 07:15, pirms 8 gadiem
Eliņam viens no vājākajiem rakstiem SC karjerā. Rolands netika galā ar pienākumiem, SC redakcija tiek izārdīta lupatu lēveros..

  +2 [+] [-]

, 2016-11-03 07:18, pirms 8 gadiem
talekošajās bumbās 34 vs 54!!!! Tā atšķirība ir liela. Tie ir otras iespejas punkti! Un viens no zudejuma iemesliem!

  +4 [+] [-]

, 2016-11-03 07:29, pirms 8 gadiem
3p metiens ir Kristapa spēks... šajā spēlē neviens nav izdarīts! 2p metieni 0 no 4.
Noskatījos gandrīz pusi spēles un izslēdzu ārā. Autoram FUJ - nevis Kristaps neuzņēmās iniciatīvu, bet gan spēli vispār nevirza caur viņu. tas pats Jenings 2x atmeta bumbu uz 3p līnija nevis Kristapam, bet kādam uz otru malu, kautgan abi bija brīvi. Un tā regulāri.

Vairs naktīs necelšos, kamēr vismaz nebūs 3 spēļu uzvaru sērija!!!
1 2 3 102 komentāri