Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vai Francija spēs vēlreiz uzvarēt ASV izlasi?

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vai Francija spēs vēlreiz uzvarēt ASV izlasi?
Francijas basketbolistes
Foto: FIBA

Piektdien, 3. oktobrī, Stambulā notiks Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli basketbolā sievietēm. Pasaules čempiones, ASV basketbolistes, plkst. 21:15 tiksies ar Franciju. Uzvarētājas pusfinālā spēlēs pret Austrālijas un Kanādas pāra veiksminiecēm. Otrajā zarā Spānija sacentīsies pret Ķīnu, savukārt Turcija mērosies spēkiem ar Serbiju.

14:00 Austrālija – Kanāda

Brendana Džoisa komandai “Top 8” ir labi iepazīta teritorija – austrālietes ceturtdaļfinālā spēlēs septīto reizi pēc kārtas. Neraugoties uz to, ka Penija Teilore un Erina Filipsa komandai pievienojās pēc nogurdinošās WNBA sezonas, Austrālija rāda ļoti stabilu un pārliecinošu sniegumu. Turpretī kanādietes izšāva astotdaļfinālā, no tālākas cīņas izslēdzot pasaules vicečempioni Čehiju. Kļavas lapas zemes pārstāves ceturtdaļfinālā spēlēs pēc 20 gadu pārtraukuma.

19:15 Spānija – Ķīna

Gan spānietes, gan ķīnietes atrodas jaunas komandas būvēšanas procesā. Tālāk šajā ceļā tikusi Spānija, kura pirms gada Lukasa Mondelo vadībā triumfēja Eiropas čempionātā Francijā. Komandā spēlē tādas zvaigznes kā Alba Torrensa, Sančo Litla un Silvija Domingesa. Turnīra situācija Spānijai ir labvēlīga – tās zarā nav ASV, Austrālija un Francija.

19:00 Turcija – Serbija

Abas komandām šī spēle būs vēsturiska, jo neviena agrāk nav spēlējusi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Savu līdzjutēju klātienē favorītes būs Turcijas spēlētājas. Pirmkārt, viņas mājās ļoti labi spēlē aizsardzībā. Otrkārt, viņas pa īstam vēl nav atvērušās uzbrukumā.

21:15 ASV – Francija

Pirms nepilnām divām nedēļām Francijas basketbolistes Parīzē atspēlēja 18 punktu starpību un sagādāja amerikānietēm pirmo zaudējumu četru gadu laikā. Piektdien panākumu izcīnīt būs grūtāk, jo amerikāņu sastāvā iespēlējies “Phoenix Mercury” trio – Daiana Taurasi, Kendisa Duprī un Britnija Grainere.

Vai Francija spēs sarūpēt vēl vienu pārsteigumu? Lielā mērā tas būs atkarīgs no komandas līderēm Sandrines Grudas un Selīnas Dumerkas. Pirmā spēj konkurēt ar amerikānietēm zem groza, savukārt otrā pazīstama ar spēju iemest izšķirošos brīžos. Amerikāņu sastāvs ir talantīgāks un dziļāks, taču, ja Francija spēs noturēties līdz pēdējām minūtēm, tai parādīsies varianti.

     [+] [-]

, 2014-10-03 07:58, pirms 10 gadiem
ASV valda basketbolā, tāpēc nē.

     [+] [-]

, 2014-10-03 08:18, pirms 10 gadiem
Vienu reizi jā, divas reizes diez vai.

Turklāt ASV rindas papildinājušas Grainere un Taurāzi (Duprī mazāk, jo nāk no beņķa). Un līdz ar Graineres atnākšanu Grudai zem groza būs krietni grūtāk

  +1 [+] [-]

, 2014-10-03 08:20, pirms 10 gadiem
Par pārējiem 1/4fināliem, tad Austrālija un Spānija droši tiks tālāk.

Turcija-Serbija būs ļoti interesants mačs. Mājnieces pret labi sagatavojošos Serbiju