Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Septīto spēļu karalis Viljamss

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Septīto spēļu karalis Viljamss
Džastins Viljamss
Foto: AP/Scanpix

Pēc gada pārtraukuma Nacionālās hokeja līgas izslēgšanas spēļu finālā iekļuva Losandželosas "Kings", kas Rietumu konferences izšķirošā mača pagarinājumā tika galā ar pašreizējo Stenlija kausa čempioni Čikāgas "Blackhawks". Tādējādi "Kings" kļuva par pirmo komandu vēsturē, kas trīs sērijas pēc kārtas noslēdza ar izbraukumā uzvarētu septīto spēli. Ņemot vērā, ka Losandželosā jau sesto sezonu spēlē uzbrucējs Džastins Viljamss, tas nav pārsteigums.

Saņēmis piespēli, viņš uz aizsardzības zilās līnijas izvēlējās drošāko un radošāko ceļu: ripa apmales pusē, piruete, un Patriks Šārps atstāts aiz muguras. Ticis līdz Čikāgas "Blackhawks" zonai un saskāries ar pretestību, viņš ripu meta aiz sāncenšu vārtiem, tūdaļ pievienojoties Džaretam Stolam cīņā par to. Skaitliskais pārspēks ņēma virsroku (palīdzēja mājinieku aizsargam Nikam Ledijam izsistā nūja, kas nav pārkāpums tikai sērijas septītās spēles pagarinājumā), tūdaļ sekoja piespēle uz zilās līnijas esošajam komandas biedram, bet pēc atbrīvošanās no ripas - īsākais ceļš līdz čikāgiešu vārtu priekšai.

Losandželosas "Kings" uzbrucējs Džastins Viljamss kombinācijā nepaveica neko pārsteidzošu - pareizākie (tādēļ arī drošākie) risinājumi, viss tieši tā, kā rakstīts lielajā hokeja ābecē. Vienīgā atšķirība slēpās izspēles nozīmīgumā - gūtie vārti komandai pavēra ceļu uz otro Stenlija kausa finālu pēdējo trīs sezonu laikā. Un Viljamsam piemīt īpašā prasme atrasties īstajā vietā, īstajā laikā, turklāt saglabājot nepieciešamo aukstasinību, - 32 gadus vecais kanādietis karjeras gaitā sērijas septītajā mačā piedalījies septiņas reizes, izcīnot septiņas uzvaras, gūstot septiņus vārtus un izdarot septiņas rezultatīvas piespēles.

Par izcilāko līderi Nacionālās hokeja līgas vēsturē uzskatītais Marks Mesjē karjeras laikā sērijas septītajās spēlēs prata sakrāt 12 rezultativitātes punktu. Tikpat ir arī visu laiku labākā hokejista un neskaitāmu rekordu īpašnieka Veina Grecka kontā. Savukārt 13 punkti ir Dagam Gilmoram, kurš bija Kalgari "Flames", Toronto "Maple Leafs" un Čikāgas "Blackhawks" kapteinis. Viljamss ir vienīgais, kuram izdevies atzīmēties ar 14 punktiem.

Pēc tam, kad Čikāgas "Blackhawks" devītajā minūtē ieguva divu vārtu handikapu, tieši Viljamsa vārti ļāva jau pirmās trešdaļās noslēgumā panākt neizšķirtu. Uzvarēta cīņa par atlēkušo ripu pēc metiena no zilās līnijas jeb paveikts tieši tas, ko vēlas jebkurš treneris. Viņš vārtus un rezultatīvu piespēli sakrāja arī otrās kārtas septītajā spēlē pret Anaheimas "Ducks". Savukārt pirmajā kārtā Losandželosas "Kings" kļuva par tikai ceturto komandu Nacionālās hokeja līgas vēsturē, kas uzvarējusi sēriju pēc zaudējumiem pirmajos trīs mačos (atvaļinājumā devās Sanhosē "Sharks"). Tādējādi karaļi ir ne tikai pirmā komanda, kas Stenlija kausa finālā ieradusies ar 21 maču kabatā, - visas trīs septītās spēles uzvarētas ienaidnieku laukumā.

Pirms izšķirošās spēles pret Čikāgas "Blackhawks" tika runāts par Losandželosas hokejistu raksturu un nepadošanos nevienā situācijā. Gaismā tika celta interesanta statistika: saskaitot kopā "Kings" hokejistu panākumus, izrādījās, ka septītajā mačā zaudēts tikai divos no 66 gadījumiem. Protams, palīdzīgu roku sniedza panākumi pret Sanhosē "Sharks" un Anaheimas "Ducks", kas sastādīja lielāko daļu uzvaru, tomēr nav iespējams nepievērst uzmanību lieliskajam rādītājam. Stenlija kausa finālā arvien lielāku lomu varētu spēlēt nogurums, tomēr Ņujorkas "Rangers" jāmēģina ņemt virsroku pirms septītās spēles sasniegšanas.

Viljamss par čempionu kļuva ne tikai 2012., bet arī 2006. gadā Karolīnas "Hurricanes" rindās. Septītajā spēlē, rezultātam esot 2:1, viņš ar metienu tukšos sāncenšu vārtos dubultoja pārsvaru. "Tam, cik labi aizvadu septītās spēles, nebūtu nekāda nozīme, ja mēs neuzvarētu. Stāsts ir par to, ka spējām pretoties un atspēlēties, cik lieliska izvērtās sērija un cik lielu prieku sagādāja spēlēšana," pēc iekļūšanas Stenlija kausa finālā sacīja Viljamss.

Stenlija kausa fināls starp Losandželosas "Kings" un Ņujorkas "Rangers" sāksies rīt pulksten 3:00 pēc Latvijas laika Kalifornijā.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-03 22:45, pirms 10 gadiem
Gribētu tikai piebilst to, ka spēle sāksies parīt, nevis rīt kā minēts rakstā.

     [+] [-]

, 2014-06-03 22:47, pirms 10 gadiem
"nūjas izsišana - nav pārkāpums tikai sērijas septītās spēles pagarinājumā"

kas tad tie par īpašiem noteikumiem uz tieši 7. spēles tieši pagarinājumu?
ir vēl kaut kādi līdzīgi?

     [+] [-]

, 2014-06-03 23:51, pirms 10 gadiem
Tas domāts tā, ka pagarinājumā 7. play - off spēlē noraidījumi tiek piešķirti, maigi sakot, ļoti uzmanīgi.
Donalds Daks rakstīja: "nūjas izsišana - nav pārkāpums tikai sērijas septītās spēles pagarinājumā"

kas tad tie par īpašiem noteikumiem uz tieši 7. spēles tieši pagarinājumu?
ir vēl kaut kādi līdzīgi?