Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Aija Putniņa: "Spēle pret Ungāriju bija skarba"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aija Putniņa: "Spēle pret Ungāriju bija skarba"
Aija Putniņa
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Kristīni Vītolu sestdien apsveicām dzimšanas dienā. Sagādājām ziedus un kūkas. Galvenajai dāvanai vajadzēja būt uzvarai pār Ungāriju. Diemžēl nesanāca, taču atstrādājām daudzas labas lietas," pēc atgriešanās no piecu dienu izbraukuma Centrāleiropā teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēka uzbrucēja Aija Putniņa.

Aigara Neripa vadītā komanda pirmajās piecās pārbaudes spēlēs ir uzvarējusi vai zaudējusi ar ne vairāk kā sešu punktu starpību. Ceturtdien pret atjaunoto Slovākijas izlasi tika zaudēts ar 62:68, bet sestdien piedzīvota neveiksme ar trīs punktu deficītu pret Ungāriju (56:59).

Aija Putniņa

Ceturtā gatavošanās nedēļa izvērtās ļoti intensīva. Treniņi bija katru dienu, bez atslodzes. Varbūt tāpēc spēlēs klājās grūtāk, taču tas pieder pie gatavošanās programmas. Piektajā nedēļā būs pa kādam atpūtas brīdim un atslodzes treniņam.

Trešdien un svētdien lielāko dienas daļu pavadījām ceļā. Lidojumi nekad nav īpaši patīkami. Lidaparāts bija mazs un tika pakļauts stiprai turbulencei. Daudz kratījās gaisa bedrēs. No Budapeštas līdz Šopronai trīs stundas braucām ar mazu autobusu. Ceļošanas apstākļi nebija priecīgi, taču dzīvojām normālā viesnīcā un līdz zālei vajadzēja braukt tikai pāris minūtes.

Spēles Šopronā, īpaši pret Ungāriju, bija agresīvākas nekā Paņevēžā un Rīgā. Tiesneši neļāva mājiniecēm darīt pāri. Varu teikt, ka spēle izvērtās skarba. Mums ir vajadzīgas līdzvērtīgas, spēcīgas pretinieces, lai varētu pierādīt sevi. Jo stiprāks pretinieks, jo varam parādīt, cik labi varam spēlēt. Uzskatu, ka spēles pret Lietuvu, Spāniju un Zviedriju pirms kvalifikācijas cīņām nāks par labu.

Liene Jansone ir komandas priekšējās līnijas pieredzējušākā spēlētāja, tāpēc viņas iztrūkums spēlēs bija jūtams. Centra pozīcijā mums uzreiz klājās grūtāk. Pie lielāka spēles laika tika Kristīne Vītola, Anete Šteinberga. Meitenes varēja iespēlēties un viņām tas nāca tikai par labu. Ceturtā numura pozīcijā nedaudz spēlēja Sabīne Niedola. Komanda vēl tikai saspēlējas, taču tās ir pārbaudes spēļu parastās grūtības. Labi, ka meitenes strādā ar pašatdevi.

Nākamā spēle ir trešdien Kauņā pret Lietuvu. Pazīstu pusi komandas, tāpēc katra spēle pret lietuvietēm ir īpaša. Ir iekšēja vēlēšanās vinnēt meitenes, ar kurām esmu spēlējusi kopā. Spēlējot pret lietuvietēm, gandrīz visu laiku dalām uzvaras uz pusēm.

Anete Horelika

Ārējās līnijas rotācija spēlēs pret Slovākiju un Ungāriju praktiski nemainījās. Tikai Sabīne Niedola nedaudz vairāk tika iesaistīta spēlē groza apakšā. Domāju, ka meitenes, kuras ieguva lielāku spēles laiku, savas iespējas izmantoja.

Parasti pret mājiniecēm spēlēt ir grūtāk. Spiediens no zāles, tiesneši, pašas arī turpinām saspēlēties. Beigās starpība bija tikai trīs punkti. Veiksmes faktors nostrādāja Ungārijas labā, taču kopumā nospēlējām labi. Palikušas lietas, pie kurām piestrādāt. Kad tās uzlabosim, viss būs kārtībā.

Kāja vēl nedaudz sāp. Komandā esmu labi iejutusies, patīk. Spēlēt gribu, meitenes ir foršas. Labi saprotamies un mūsu kapteine Liene Jansone ir foršs cilvēks.