Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vindsērfinga sezonu Latvijā atklās ar Jaunciema regati

Ints Megnis
Ints Megnis

Vindsērfinga sezonu Latvijā atklās ar Jaunciema regati
Vindsērfings

Piektdien, 4. maijā Ķīšezerā, Jaunciema ostā, kas ir sporta kluba “Rīdzene” mājvieta, tiks dots starts ikgadējām vindsērfinga sacensībām “Jaunciema regate 2018”, kas vienlaikus iezīmēs arī šā gada sezonas atklāšanu. Šogad sacensības norisināsies četrās klasēs un 11 divīzijās un plānots, ka tajās piedalīsies gan vietējie, gan arī ārvalstu sportisti.

"Regate ir pirmās kopīgās iesildīšanās sacensības, kurās pēc ziemas pārtraukuma sportisti satiekas vienkopus, lai gatavotos vasaras sezonas lielajām sacīkstēm, pārbaudītu savas prasmes un cīnītos par medaļām dažādās klasēs un vecuma divīzijās. Savukārt skatītājiem tā ir iespēja atnākt un iepazīties ar vindsērfingu Latvijā, aprunāties ar treneriem un sportistiem, vērot vindsērfinga paraugdemonstrējumus un varbūt pat pašiem pirmo reizi kāpt uz vēja dēļa,” par Jaunciema regati stāsta Latvijas Vindsērfinga asociācijas valdes loceklis Jānis Jēkabsons.

“Jaunciema regates 2018” dalībnieki šogad sacentīsies "Techno 293", "Raceboard", "Formula Windsurfing", kā arī Slaloma/Tautas klasē. Vienlaikus regatē būs sastopams arī pasaules čempions vindsērfingā Jānis Preiss.

Pasākuma programmā ir padomāts ne tikai par sportistiem, bet arī par sacensību viesiem. Jau sākot no plkst. 9:00, kad tiks atvērta dalībnieku reģistrācija, norises vietā darbosies tirdziņš, kurā ikviens interesents varēs aplūkot un iegādāties gan jaunu, gan lietotu vindsērfinga inventāru. Vienlaikus ikvienam būs iespēja vērot unikālus vindsērfinga
paraugdemonstrējumus ar zemūdens spārnu jeb “foil”, kā arī piedalīties vindsērfinga apmācībās iesācējiem, kurās tiks sniegtas svarīgākās teorētiskās un praktiskās iemaņas uz ūdens.

Programma
• 9.00 Dalībnieku reģistrācija, tirdziņš
• 12.00 Atklāšana un dalībnieku sapulce
• 12.30 Pirmais starts
• 18.00 Pēdējais starts
• Apbalvošana

Plašāka informācija par “Jaunciema regate 2018” un pieteikšanās dalībai atrodama vindserfings.lv

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Čakars