Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" mača izskaņā satriec Monreālu, Gāborīks izvelk "Kings"

Rolands Eliņš

"Bruins" mača izskaņā satriec Monreālu, Gāborīks izvelk "Kings"
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas "play-off" otrās kārtas sērijā starp Bostonas "Bruins" un Monreālas "Canadiens" panākts neizšķirts 1:1, jo šī vakara aizraujošajā spēlē ar 5:3 uzvarēja "Bruins", pēdējo desmit minūšu laikā gūstot četrus vārtus un atspēlējoties no 1:3. Savukārt nakts otrajā spēlē Losandželosas "Kings" pagarinājumā ar 3:2 pieveica "Ducks", un milzīga loma tajā bija slovākam Mariānam Gāborīkam.

Monreālas "Canadiens" šajā "play-off" turnīrā vēl nebija zaudējusi ne spēli, taču pirmais periods sērijas otrajā spēlē pret Bostonas "Bruins" neko labu neliecināja. Pēc zaudējuma pirmajā spēlē (otrajā pagarinājumā Bostona piekāpās ar 3:4) "Bruins" uzbruka ļoti aktīvi un 14. minūtē rezultātu atklāja Daniels Paije.

Otrā perioda sākumā "Canadiens" ar strauju ofensīvu panāca neizšķirtu, taču iniciatīva palika "Bruins" rokās. Pa Monreālas vārtu stabiņu trāpīja Džeroms Iginla, savukārt ripu vārtos raidīja Milans Lucičs, tiesa, viņš to izdarīja ar roku, turklāt visai acīmredzami, līdz ar to vārtu guvums netika ieskaitīts.

Perioda otrajā pusē "Bruins" nopelnīja vairākus noraidījumus, un vienu no tiem izmantoja bijušais Zemgus Girgensona komandas biedrs Tomass Vaneks. Vaneks Bostonas līdzjutējus sarūgtināja vēl vairāk 47. minūtē, vēlreiz realizējot vairākumu un panākot 3:1.

Taču tad sekoja "Bruins" trieciens - vispirms Dagijs Hamiltons, pēc tam Patrīss Beržerons un Reilijs Smits, un Bostona pāris minūšu laikā bija pārņēmusi vadību ar 4:3. Neko nelīdzēja arī Monreālas sestais laukuma spēlētājs, jo Lucičs panāca 5:3, un rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 1:1.

Losandželosas „Kings” kapteinis Dastins Brauns pirms spēles nedaudz ironiski minēja, ka viena no panākumu atslēgām būs labāks sērijas sākums nekā pret „Sharks” - toreiz tika sākts ar trim zaudējumiem pēc kārtas, kurus tikai ar milzu pūlēm izdevās atspēlēt. Spēli pret Anaheimu „Kings” tiešām sāka labāk, pirmie izvirzoties vadībā, taču jau pēc pāris minūtēm Raiens Geclafs pēc reida Losandželosas zonā izdarīja lielisku piespēli Metam Beleskijam, kurš panāca 1:1.

Rezultāts nemainījās, līdz 49. minūtei, kad 43 gadus vecais Tēmu Selenne vārtu priekšā izrādījās žiglāks par „Kings” vārtsargu Džonatanu Kviku – somu lielmeistars Kviku apspēlēja un izbīdīja ripu caur viņa kājsargiem. Tie bija Selennes pirmie vārti šajā „play-off”, un vēl līdz pamatlaika pēdējām sekundēm likās, ka tie būs arī uzvaru nesošie, taču citāds viedoklis bija slovākam Mariānam Gāborīkam.

Pieredzējušais slovāku uzbrucējs septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu, ne bez veiksmes palīdzības noslēdzot „Kings” ilgstošo spiedienu. Savukārt par mača absolūtu varoni Gāborīks kļuva papildlaika 13. minūtē, kad asu Anžes Kopitara piespēli ar pirmo nūjas pieskārienu pārvirzīja vārtos.

Gāborīks šajā spēlē savāca trīs punktus (2+1), savukārt Kopitars izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Šī bija sērijas pirmā spēle, un „Kings” to aizvadīja izbraukumā. Nākamais mačs paredzēts otrdienas rītā (pēc Latvijas laika).

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 40 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-05-03 22:34, pirms 10 gadiem
Kopš kura laika Lucičš ir čehs?

     [+] [-]

, 2014-05-03 22:35, pirms 10 gadiem
Labprāt redzētu konferences finālā Bruins-Rangers

  -1 [+] [-]

, 2014-05-03 22:37, pirms 10 gadiem
Blogs Par Hokeju rakstīja: Labprāt redzētu konferences finālā Bruins-Rangers
labprāt redzētu konferences finālā Monreāla- Rangers

  +3 [+] [-]

, 2014-05-03 22:39, pirms 10 gadiem
Tizlāk atdot spēli jau laikam nav iespējams.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-03 22:42, pirms 10 gadiem
p.s. šajos PO laikam divu vārtu vadība nenozīmē neko slinkums pētīt, bet būtu interesanti paskatīties, kāds ir uzvaru procents, ja komanda bijusi spēlē vadībā ar diviem vārtiem.

p.p.s. labi, ka bija kāda minūtīte, lai nomierinātos pēc spēles beigām, citādi būtu vēl visādas muļķības te sarunājusi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-03 22:44, pirms 10 gadiem
pernambucano rakstīja: Kopš kura laika Lucičš ir čehs?
Piekritīšu,tas ka viņa vārds ir līdzīgs čeham tas nenozīme,ka ir jādod cita tautība

  +1 [+] [-]

, 2014-05-03 22:45, pirms 10 gadiem
Gūža rakstīja: Tizlāk atdot spēli jau laikam nav iespējams.
https://www.youtube.com/watch?v=VHy...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-03 22:46, pirms 10 gadiem
elgars17 rakstīja: CHI-LA,BOS-PIT
diezgan paarliecinats, ka taadi buus konfas finali.
Nezinu,gribētos jau Anaheimas Pīles redzēt konferences finālā,bet cik cilvēku,tik viedokļu...

  +2 [+] [-]

, 2014-05-03 22:50, pirms 10 gadiem
elgars17 rakstīja: CHI-LA,BOS-PIT
diezgan paarliecinats, ka taadi buus konfas finali.

Es gan domāju, ka: CHI-ANA, BOS-NYR

  +1 [+] [-]

, 2014-05-03 23:07, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=VHy0vJsAJ-A
NJā šito atceros ,pipec vispār,nereāli ....

Žēl ka Bostona ar Daugavu nepacēla kausu ..!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-03 23:08, pirms 10 gadiem
Traks mačs! Nabaga P.K.Subban, visu laiku tiek medīts, bakstīts un stumdīts!

     [+] [-]

, 2014-05-03 23:23, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: p.s. šajos PO laikam divu vārtu vadība nenozīmē neko slinkums pētīt, bet būtu interesanti paskatīties, kāds ir uzvaru procents, ja komanda bijusi spēlē vadībā ar diviem vārtiem.

p.p.s. labi, ka bija kāda minūtīte, lai nomierinātos pēc spēles beigām, citādi būtu vēl visādas muļķības te sarunājusi
Katrā ziņā šie teica, ka šajos plovos līdz šim atspēlēts 10 reizes. Tur jau Pitsburga ar Kolombusu vien vairākas reizes deva vaļā.

     [+] [-]

, 2014-05-03 23:24, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: Traks mačs! Nabaga P.K.Subban, visu laiku tiek medīts, bakstīts un stumdīts!
Un Bostonas skatītāju izsvilpts. Vērtīgs.

     [+] [-]

, 2014-05-03 23:31, pirms 10 gadiem
Lāči vienkārši sabradāja Montreālu 3. periodā, saprata kad 0-2 sērijā būtu sūdi lieli un bez veiksmes palīdzības jau ar neiztika! Labs mačs!!!

     [+] [-]

, 2014-05-03 23:37, pirms 10 gadiem
M9 rakstīja: Katrā ziņā šie teica, ka šajos plovos līdz šim atspēlēts 10 reizes. Tur jau Pitsburga ar Kolombusu vien vairākas reizes deva vaļā.
njā, ņemot vērā, ka šī ir tikai otrā kārta, 10 liekas viais liels cipars. pirmajā spēlē jau arī Bostona atspēlēja divu vārtu deficītu, tikai pagrūda OT, tas pats bija ar Pitsburgu un NYR. Kolumbusas un Pitsburgas sērijā, ja atmiņa neviļ, tad pirmajās četrās spēlēs komanda, kas bija vadībā ar 3-1 beigās zaudēja 4-3? ja tā padomā, tad diezgan nereāli vismaz pagaidām man šie PO asocējas ar komandu nespēju noturēties vadībā

par Subēnu - es daudz esmu par šito domājusi, kā spēlētājs jūtas, kad viņam pieskaroties ripai ~20 tūkstoši līdzjūtēju tevi 'izsvilpj'. sākumā domāju, ka nevarētu būt visai laba sajūta, bet skaidrs arī, ka sūdīgus spēlētājus neviens neizsvilpj (ja vien viņš nav tikko netīri nospēlējis etc.), tā tad, šāda izsvilpšana spēlētājam patiesībā būtu jāuztver, kā milzīgs pagodinājums, jo pretinieka fani tevi ienīst, tapēc, ka viņu komanda īsti nespēj ar tevi tikt galā

     [+] [-]

, 2014-05-04 00:03, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: par Subēnu - es daudz esmu par šito domājusi, kā spēlētājs jūtas, kad viņam pieskaroties ripai ~20 tūkstoši līdzjūtēju tevi 'izsvilpj'. sākumā domāju, ka nevarētu būt visai laba sajūta, bet skaidrs arī, ka sūdīgus spēlētājus neviens neizsvilpj (ja vien viņš nav tikko netīri nospēlējis etc.), tā tad, šāda izsvilpšana spēlētājam patiesībā būtu jāuztver, kā milzīgs pagodinājums, jo pretinieka fani tevi ienīst, tapēc, ka viņu komanda īsti nespēj ar tevi tikt galā
Par Suvēnu runājot domāju gan kad fani ir nikni par to kā viņš dominēja un izčakarēja Bostonu pirmajā spēlē un tas nav nekas neparasts kad fani tā dara NHL, tas pats vai kas līdzīgs viennozīmīgi gaidāms Montreālā, un viņam jau kā professionālam spēlētājam vismaz manuprāt ja pirmās reizes varbūt bija tas galvā tad domāju tikpat ātri viņš to aizmirst un koncentrējas tikai uz spēli ne to, kas notiek apkārt un šodien jau viņam "mērķis" bija uz muguras + Bostonas treneris un paši spēlētāji jau zināja to kad šodien nedrīkst ļaut viņam tik brīvi spēlēt un tas ar +/- tika izdarīts un viņš tika neitralizēts.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-04 00:14, pirms 10 gadiem
SUBBAN nevis Suvēns Suvens Suvens vai vispar Sutbens

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 00:19, pirms 10 gadiem
Deathsky rakstīja: SUBBAN nevis Suvēns Suvens Suvens vai vispar Sutbens
haha nedusmo puis, tas tika speciāli tā uzrakstīts, jo esmu Bostonas fans!

     [+] [-]

, 2014-05-04 00:36, pirms 10 gadiem
Gorby rakstīja: Par Suvēnu runājot domāju gan kad fani ir nikni par to kā viņš dominēja un izčakarēja Bostonu pirmajā spēlē un tas nav nekas neparasts kad fani tā dara NHL, tas pats vai kas līdzīgs viennozīmīgi gaidāms Montreālā, un viņam jau kā professionālam spēlētājam vismaz manuprāt ja pirmās reizes varbūt bija tas galvā tad domāju tikpat ātri viņš to aizmirst un koncentrējas tikai uz spēli ne to, kas notiek apkārt un šodien jau viņam "mērķis" bija uz muguras + Bostonas treneris un paši spēlētāji jau zināja to kad šodien nedrīkst ļaut viņam tik brīvi spēlēt un tas ar +/- tika izdarīts un viņš tika neitralizēts.
Bostonas mīlestība pret viņu nebūt nesākās iepriekšējā spēlē, viņu attiecības ir gana senas un komplicētas. gluži tā pat, kā pikantrops dabūs savu izsvilpšanas devu dzirdēt Monreālā, un gan jau arī Maršandam tiks un kkas arī Lučičam

par to neitralizēšanu gan tev nepiekritīšu - viņš šodien uztaisīja divus golus un faktiski ir habs atslēgas spēlētājs vairākumā. katrā ziņā, domāju, ka rezultāts sērijā godīgs - pirmā spēlē man likās, ka Monreālai bišk paveicās, savukārt šodien, manuprāt, Bostonai nedaudz noveicās, tā ka viss ir līdzsvarā

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 00:51, pirms 10 gadiem
Habs šogad nenormāli labi, pirmais zaudējums plei offos, man liekas ka finālā canadiens un kings

     [+] [-]

, 2014-05-04 03:02, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: Bostonas mīlestība pret viņu nebūt nesākās iepriekšējā spēlē, viņu attiecības ir gana senas un komplicētas. gluži tā pat, kā pikantrops dabūs savu izsvilpšanas devu dzirdēt Monreālā, un gan jau arī Maršandam tiks un kkas arī Lučičam

par to neitralizēšanu gan tev nepiekritīšu - viņš šodien uztaisīja divus golus un faktiski ir habs atslēgas spēlētājs vairākumā. katrā ziņā, domāju, ka rezultāts sērijā godīgs - pirmā spēlē man likās, ka Monreālai bišk paveicās, savukārt šodien, manuprāt, Bostonai nedaudz noveicās, tā ka viss ir līdzsvarā
Nu par vēsturi gan es te netaisos ar tevi runāt, tas kad šīs komandas ienīst viena otru jau gadus ~70 nav nekas jauns, bet pats Subēns ir piedalijies tikai vienā play-off sērijā pirms šīs pret Bruins. Tā kā nekas komplicēts tur vispār nav un kur nu vēl sens.

Par atslēgas spēlētāju vairākumā jau gluži pēc divām labi nospēlētām spēlēm ar viņu nevarētu saukt, jo pret Tampu pirmajā kārtā viņš ne sūda nevarēja izdarīt ne vienādos sastāvos ne vairākumā, bet nu tagad izskatās čalim spēle ir aizgājusi un visas vairākuma izspēles varteikt iet tikai caur viņu pēc tiem diviem goliem un "hero" statusa pirmajā spēlē, kas protams ir labi un ja Bostona turpinās taisīt tādus nevajadzīgus pārkāpumus tad kas zin, Subēns var kļūt ne tikai par vairākuma atslēgu, bet gan par visas sērijas panākumu atslēgu - laiks rādīs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 10:38, pirms 10 gadiem
Nu smuki , smuki Bostona eksplodēja pēdējās 9 minūtēs. Tā vajag, tā tam būs būt. Redzēsim, kas notiks Monreālā.

     [+] [-]

, 2014-05-04 11:07, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: par Subēnu - es daudz esmu par šito domājusi, kā spēlētājs jūtas, kad viņam pieskaroties ripai ~20 tūkstoši līdzjūtēju tevi 'izsvilpj'. sākumā domāju, ka nevarētu būt visai laba sajūta, bet skaidrs arī, ka sūdīgus spēlētājus neviens neizsvilpj (ja vien viņš nav tikko netīri nospēlējis etc.), tā tad, šāda izsvilpšana spēlētājam patiesībā būtu jāuztver, kā milzīgs pagodinājums, jo pretinieka fani tevi ienīst, tapēc, ka viņu komanda īsti nespēj ar tevi tikt galā
Es jau nezinu, ko viņš domā, bet ja iepriekšējā spēlē esi tepat iemetis divus izšķirošos vārtus un tagad viņi ūjina, man tāda uzmanība tiešām vairāk asociējas ar komplimentu. Varbūt vēl lielāka enerģija spēlēt.

     [+] [-]

, 2014-05-04 11:11, pirms 10 gadiem
Gorby rakstīja: ... un viņš tika neitralizēts.
Nepiekritīšu, ja vien nedomā to, ka viņš nesavāca 4 punktus, tad jā: +/- neitralizēts.
Vienīgi lielā viļņa laikā arī ar viņu tika galā, aizsardzībā viens neizglāba.

     [+] [-]

, 2014-05-04 11:15, pirms 10 gadiem
Leflērs rakstīja: Nu smuki , smuki Bostona eksplodēja pēdējās 9 minūtēs. Tā vajag, tā tam būs būt. Redzēsim, kas notiks Monreālā.
Komentētāji pēc vairākām izcilām epizodēm jau bija paspējuši noglorificēt Praisu, bet arī viņš Bostonai izšķirošajā brīdī psiholoģiski nebija šķērslis.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-04 11:15, pirms 10 gadiem
Gaboriks lieliski parāda Daugaviņam kā papildlaikā jāgūst vārti tādā situācijā! gandrīz identiski momenti

     [+] [-]

, 2014-05-04 11:15, pirms 10 gadiem
No atskata skatos, ka arī ANA-LA aizraujošs mačs bijis, noprotu, ka ANA 2.spēlē visas iespējas izlīdzināt - 1.spēlē vairākas štangas, LA pašaizliedzības dēļ nerealizēti momenti un izlaista uzvara.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 11:39, pirms 10 gadiem
Bostona ir bijuši pārliecinoši labāki abās pirmajās spēlēs. Bez Praisa sērijā rezultāts būtu 2-0 un nekādas intrigas nebūtu arī vakardienas spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 12:00, pirms 10 gadiem
LA turpina raadiit brinumus

  +5 [+] [-]

, 2014-05-04 12:15, pirms 10 gadiem
Baigākais nacionālais sporta portāls. .. Kādēļ nebija ne vārda par Jevpalova izstāšanos qmjhl konferences finālā, un par Kuldas Oil Kings zaudi whl fināla pirmajā spēlē? Paldies sc par iedvesmu sākt meklēt pašam!

  -2 [+] [-]

, 2014-05-04 14:57, pirms 10 gadiem
Blogs Par Hokeju rakstīja: Labprāt redzētu konferences finālā Bruins-Rangers
vēl tizlākas komandas nevarēji izvēleties? -_-

     [+] [-]

, 2014-05-04 16:03, pirms 10 gadiem
likeaboss rakstīja: vēl tizlākas komandas nevarēji izvēleties? -_-
Pats tu tizls,nespēlē uzvāŗdi vai komandu nosaukumi, bet spēlētāji ar gribas spēku, kas ir gatavi ziedot visu tie arī ir cienīgi pacelt Stenliju!! Tā, ka ej labāk paskraidi vēl pa pagalmu vai kādā čuhņā tu tur dzīvo un attīsties!
1 2 40 komentāri