Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2410, Did:0, useCase: 3

Skabelka: "Čehu uzbrukumu apturējām, taču pārāk daudz noraidījāmies"

Agris Suveizda

Skabelka: "Čehu uzbrukumu apturējām, taču pārāk daudz noraidījāmies"
Tomāšs Fleišmans un Radims Vrbata atzīmē vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas hokeja izlases galvenais treneris Andrejs Skabelka un uzbrucējs Konstantīns Koļcovs uzskata, ka izdevās diezgan labi tikt galā ar spēcīgo Čehijas priekšējo līniju, taču spēles atslēga bija daudzie baltkrievu noraidījumi - tos čehi nepiedeva un svinēja uzvaru (2:0). Savukārt Francijas izlases aizsargs Vensāns Bašē atzina, ka zaudējums Slovākijai (2:6) bija pilnībā pelnīts.

"Apsveicu kolēģi ar uzvaru. Spēle patiesi izdevās - Čehijas komandā ir savākti ļoti augsta līmeņa meistari no NHL un KHL. Sapratām, ka pirmā spēle ir ļoti svarīga. Un būtībā ar mūsu snieguma kvalitāti esmu apmierināts - izdevās neitralizēt vareno pretinieku uzbrukumu. Tomēr pārāk daudz noraidījāmies, bet tamlīdzīga līmeņa pretinieks to nepiedod," sacīja Baltkrievijas izlases galvenais treneris Andrejs Skabelka. "Neslēpšu - gribējām iegūt vismaz punktu. Mums bija iespēja aizķerties, kad mazākumā izveidojām lielisku momentu. Bet neguvām vārtus, un drīz iemeta mums. Pēc tam jau bija grūti uz kaut ko cerēt."

"Vai pēc otrajiem vārtiem sapratām, ka viss ir zaudēts? Atlikušajā laikā divas ripas atgūt bija patiesi problemātiski, jo īpaši, ja ņem vērā, ka drīz atkal pārkāpām noteikumus. Vispār no mūsu puses šodien bija pārāk daudz noraidījumu. Un neatminos attaisnotus [noraidījumus]. Būs jāpievērš tam uzmanība," Skabelka turpināja. "Daži spēlētāji šeit ir tikai divas dienas, viņiem ir bijis maz laika adaptēties," teica Čehijas izlases galvenais treneris Aloiss Hadamčiks. "Varējām gūt vairāk vārtu, bet kopumā esmu apmierināts. Kad komanda iespēlēsies, tā var būt stipra. Baltkrievija ir laba pretiniece, daudz tās spēlētāju visu sezonu spēlē vienā klubā."

"Spēle attīstījās tā, kā arī gaidījām. Čehi ir meistarīgi puiši, gribējām pret viņiem spēlēt ar pretuzbrukumiem. Un mums bija momenti. Žēl, ka tie tā arī tikai palika par momentiem. Tādās spēlēs tos izšķērdēt nedrīkst. Līdzīgi kā vairākumus," maču komentēja Baltkrievijas uzbrucējs Konstantīns Koļcovs. "Puiši spēlēja ar atdevi, diez vai kādam var izteikt pretenzijas. Čehi, protams, ir meistari, bet viņi mūsu pretestību spēja salauzt tikai vairākumā. Ja varēsim mazāk noraidīties, nākamajās spēlēs mūsu izredzes proporcionāli augs." "Spēle mums bija grūta, jo kopā esam tikai trīs dienas un gaidām vēl vairākus spēlētājus, iespējams, no NHL. Taču vienalga uzvarējām spēli, un tas ir tas, kas skaitās," teica čehu spēlētājs Jirži Novotnijs. "Spēlēt pret Baltkrieviju ir grūti, jo tai četri vai pieci spēlētāji vienmēr ir atpakaļ un tā spēlē aizsardzības hokeju. Rīt pret Zviedriju būs citādi."

"Droši vien, ka varbūt bijām nedaudz sanervozējušies. Pagājušajā gadā mums bija tāda pati problēma. Domāju, ka mūsu puiši parādīja labāko, ko spēja," uzskata Francijas izlases uzbrucējs Šarls Bertrāns. "Domāju, ka pirmo spēli aizvadījām labi. Mums izdevās labs sākums, bijām ļoti aktīvi, un mums bija daudz izdevību gūt vārtus. Otrajā trešdaļā guvām vairāk vārtu, un domāju, ka kopš tā brīža kontrolējām spēles gaitu," teica Slovākijas izlases kapteinis Miroslavs Šatans. "Slovākija ir liela komanda, un tā šovakar bija daudz stiprāka par mums," atzina Francijas izlases aizsargs Vensāns Bašē.

Izmantotie resursi:
Прессбол - новости белорусского спорта
hokej.cz
Start

     [+] [-]

, 2013-05-04 07:53, pirms 11 gadiem
Hadamčiks: Baltkrievija ir laba pretiniece, daudz tās spēlētāju visu sezonu spēlē vienā klubā."
Ja viņš domā Minskas Dinamo,tad seši spēlētāji nav nemaz tik daudz,toties 12 spēlētāji no Baltkrievijas čempionāta.Starp citu arī mums Rīgas Dinamo ir "iedevis" tikai septiņus spēlētājus.Pārējie gan nespēlē Latvijas čempionātā