Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Jelgava/LLU" saspringtā galotnē notur uzvaru pret "bukiem"

LBL2: "Jelgava/LLU" saspringtā galotnē notur uzvaru pret "bukiem"
Mārtiņš Rugājs 27 minūšu laikā guva 10 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, sekmējot mājinieku uzvaru
Foto: www.bkventspils.lv

Šovakar pēc neilgā Jaungada svētku pārtraukuma ar vienu spēli atsākās Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas turnīrs. Jelgavas sporta hallē spēkiem mērojās vietējais BK "Jelgava/LLU" ar "Gulbenes bukiem". Saspringtā spēles galotnē jelgavniekiem izdevās noturēt minimālu pārsvaru un izcīnīt uzvaru visā spēlē ar 65:64. Uzvarētāju labā 22 punkti Jēkaba Roziņa kontā, bet "bukiem" rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Einārs Kaļva.

Spēles rezultātu jau piektajā sekundē ar precīzu divpunktu metienu atklāja Kaļva (0:2). Līdz nākamajam precīzajam metienam spēlē bija jāgaida divas minūtes. Pirmās trīsarpus minūtes risinājās līdzīga cīņa, tomēr tad neliels 6:0 izrāviens padevās mājiniekiem (10:4). Līdz ceturtdaļas noslēgumam jelgavniekiem izdevās noturēt nelielo pārsvaru. 16:12 pēc pirmās ceturtdaļas par labu mājiniekiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā mājiniekiem izdevās vēl mazliet palielināt savu pārsvaru (21:14), tomēr "buki" ātri vien pamanījās gūt četrus bezatbildes punktus. Līdz puslaika noslēgumam viesiem tā arī neizdevās noķert mājiniekus, un jelgavnieki pārtraukumā devās ar plus pieciem punktiem - 33:28. Viesu labā pa 8 punktiem bija guvuši Kalniņš un Pētersons, bet jelgavniekiem pa 10 punktiem bija Rugāja un Roziņa kontā.

Otrā puslaika sākums spēle ritēja ļoti līdzīgi, un "bukiem" neizdevās ne par punktu samazināt atpalicību rezultātā, jo mājinieki veiksmīgi spēja atbildēt uz katru "buku" gūto punktu. Ceturtdaļas otrajā pusē viesi beidzot bija sajutuši savu spēli un laukumā pilnībā dominēja, gūdami 13 punktus pēc kārtas un izvirzoties vadībā (47:48). "Bukiem" plus viens pirms noslēdzošās ceturtdaļas.

Jelgavnieki īsajā pārtraukumā no galvenā trenera bija sadzirdējuši īstos iedvesmas vārdus, tādēļ pēdējo ceturtdaļu uzsāka ar 9:2 izrāvienu (56:50). Mājiniekiem turpinājumā vairs neizdevās tik sekmīgi apdraudēt viesu grozu, bet savukārt visiem pamazām izdevās sadeldēt jelgavnieku handikapu, un, kad līdz spēles pamatlaikam bija atlikusi spēlēt pusotra minūte, tablo vēstīja plus mājiniekiem - 61:60.
Tomēr līdz gala sirēnai bukiem tā arī neizdevās ne izlīdzināt rezultātu, ne izvirzīties vadībā, tādēļ nācās samierināties ar 14. zaudējumu šajā sezonā. Mājiniekiem tas bija tikai 4. panākums šosezon.

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzija, 3. janvāris

BK Jelgava/LLU – Gulbenes buki 65:64 (16:12, 17:16, 14:20, 18:16)
Jelgava/LLU: Roziņš 22, Rugājs 11 (10ab, 5rp), Strogonovs 10 (6rp), Zukuls 7 (8ab), Paegle 7, Veresčagins 6, Šmits 2, Berķis, Ustups
Gulbenes buki: Kaļva 19, Kalniņš 14, Pētersons 12 (12ab), Lišiks 6 (8ab), Kliests 6, Rikveilis 4, Ivanovs 2, Šmagris 1