Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Ginters gūst 25 punktus BS "Rīga" uzvarā pār "Ogres BS"

LBL2: Ginters gūst 25 punktus BS "Rīga" uzvarā pār "Ogres BS"
Rihards Ginters (pa kreisi) BS "Rīga" labā guva 25 punktus, būdams rezultatīvākais spēlētājs mačā
Foto: Renārs Buivids

Šovakar Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) ietvaros norisinājās viens mačs, kurā tikās komandas, kas turnīra tabulā atrodas vidusdaļā „BS Rīga” un „Ogres BS”. Riharda Gintera 25 gūtie punkti palīdzēja rīdziniekiem rezultatīvā mačā pārspēt viesus no Ogres 83:75. Viesu rindās 16 punktus guva Jānis Lasmanis, kuram arī 9 izcīnītas atlēkušās bumbas.

Pirmās ceturtdaļas pirmā minūte padevās ļoti rezultatīva mājiniekiem, jo tie veica 7:0 izrāvienu, tādējādi nokdaunējot pretiniekus, kuri savu pirmo grozu guva vien pēc pusotras nospēlētas minūtes. Rīdzinieku uzbrukums, pēc pirmajā minūtē gūtajiem 7 punktiem, ceturtdaļas vidusdaļā bija apstājies, tādēļ ogrēnieši spēja sadeldēt rezultāta starpību līdz mīnuss diviem punktiem (7:5). Mājinieki nevēlējās pieļaut to, ka viesi izlīdzina rezultāta starpību, tādēļ ar Liepkalna, Gintera un Pāžes pūlēm mājinieki veica jau otro 7:0 izrāvienu šajā spēlē (14:5), no kura viesi no Ogres līdz ceturtdaļas noslēgumam tā arī nepamodās. Pirmās ceturtdaļas pēdējās divas minūtes pagāja, mājiniekiem joprojām dominējot laukumā. 23:10 pēc 10 nospēlētām minūtēm. Pēc 1. ceturtdaļas jāizceļ mājinieku līdera Riharda Gintera 10 gūtie punkti, kas bija tikpat, cik visa pretinieku komanda kopā bija guvusi pēc 1. ceturtdaļas.

Viesi otro ceturtdaļu uzsāka ļoti apņēmīgi, gūstot četrus punktus pēc kārtas (23:14), taču pēc neilga brīža Lūsis guva divus punktus no groza apakšas, kas ļāva mājiniekiem atjaunot divciparu pārsvaru uz rezultāta tablo. Viesi saprata, ka, ja turpinās tikpat slikti spēlēt, mača turpinājumā, tad mājās noteikti dosies ar kārtējo zaudējumu, tādēļ, galvenokārt ar Jaundāldera pūlēm, ogrēnieši 2. ceturtdaļas vidū veica 14:4 izrāvienu (29:28), kas mājiniekiem lika pamatīgi sākt nervozēt. Šķiet, ka viesi beidzot bija tā pa īsti bija sajutuši savu spēli, tādēļ pēdējās puslaika minūtes pagāja punkts punktā. Pēc 1. puslaika viesiem minimāls viena punkta deficīts – 38:37. Viesu rindās pa 8 punktiem pirmajās 20 minūtēs bija guvuši Strauts un Rudzītis, bet mājiniekiem joprojām labākais punktu guvējs Ginters ar 15 punktiem.

Spēles 3. ceturtdaļas pirmā pusē pagāja ļoti līdzvērtīgā cīņā, jo komandas vairākas reizes apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem. Pēc divarpus nospēlētām minūtēm trešajā ceturtdaļā, kad ogrēnietis Strauts realizēja trīspunktu metienu, viesi pirmo reizi mačā izvirzījās minimālā divu punktu vadībā (43:45), taču tad mājinieki saprata, ka kaut kas jādara lietas labā, un ar kopīgām komandas pūlēm veica 11:0 izrāvienu (54:45). Ceturtdaļas otrā daļa pagāja līdzīgā cīņā, tādēļ rīdziniekiem neizdevās turpināt savu izrāvienu. Pēc trijām ceturtdaļām joprojām labāki mājinieki – 62:51.

Spēles noslēdzošās ceturtdaļas rezultātu atklājas Liepkalns, kurš vēl par diviem punktiem palielināja „BS Rīga” pārsvaru. Ceturtdaļas turpmākās minūtes aizritēja skatāmā spēlē, kurā visu laiku mazliet veiksmīgāki izrādījās mājinieki, dažbrīd savu pārsvaru palielinot līdz pluss 16 punktiem (70:54). Spēles pēdējās piecās minūtēs viesi spēja rīdzinieku pārsvaru sadeldēt uz pusi, taču par uzvaru visā spēlē tā arī nepaguva pacīnīties. Viesiem no Ogres nācās samierināties ar astoto zaudējumu šajā sezonā (1-8), bet mājinieki varēja svinēt 7. panākumu 12 aizvadītajos mačos (7-5).

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzija, 2. decembris

BS Rīga - Ogres BS 83:75 (23:10, 15:27, 24:14, 21:24)

BS Rīga: Ginters 25, Liepkalns 13, Karzjuks 10, Duļevskis 7, Pāže 6 (7ab), Ļebedevs 6, Zicāns 5, Bergs 4, Lūsis 4, Treimanis 3, Balams
Ogres BS: Lasmanis 16 (9ab), Rudzītis 13 (9ab), Strauts 13 (7ab), Jaundālders 12, Ķiploks 10, Vaivodišs 5, Dančauskis 2, Bodnieks 2, Bremze, Gundegs