Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas dāmu hokeja izlase pasaules rangā nokrīt uz 18. vietu

Andrejs Siliņš

Latvijas dāmu hokeja izlase pasaules rangā nokrīt uz 18. vietu
Līga Miljone
Foto: Romualds Vambuts

Otrdien publicētajā Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) sieviešu izlašu pasaules rangā Latvija piedzīvojusi kritumu par divām vietām un noslīdējusi uz 18. pozīciju.

Līderu galā izmaiņu nav un pirmais piecinieks joprojām ir nemainīgs - pirmo vietu saglabāja olimpiskās čempiones ASV, otrās ir olimpiskās vicečempiones Kanādas hokejistes, trešās aizvien somietes, kas Phjončhanā izcīnīja bronzas godalgas. Šogad olimpisko spēļu dēļ pasaules čempionāts dāmām nenorisinājās, un ranga izveidošanai tika izmantoti olimpiādes rezultāti.

Aiz Somijas nākamā labākā Eiropas komanda ir Krievija, kas gan Phjončhanā startēja ar nosaukumu Olimpiskās sportistes no Krievijas un palika ceturtās. Šveice, kas olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu, arī rangā pacēlās uz piekto pozīciju, par vietu zemāk nobīdot Zviedriju.

Latvijas izlase noslīdējusi par divām vietām zemāk un tagad ieņem 18. pozīciju 38 rangā esošo komandu konkurencē. Latvietes šogad pasaules čempionāta 1. divīzijas B grupā aprīļa pirmajā pusē Itālijā izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties trešajā pozīcijā.

Priekšā Latvijai rangā aizsteidzās B grupas uzvarētāja Itālija, kas nopelnīja ceļazīmi uz eliti, kā arī otrajā vietā palikusī Dienvidkoreja, kas kopā ar Ziemeļkoreju piedalījās arī olimpiskajās spēlēs. Tur gan korejietēm tikai zaudējumi un pēdējā astotā pozīcija.

IIHF Pasaules rangs sievietēm

VKomandaPunkti+/-
1.ASV4200
2.Kanāda4060
3.Somija3910
4.Krievija3830
5.Šveice3655+1
6.Zviedrija3615-1
7.Japāna3555+1
8.Vācija3475-1
18.Latvija2805-2

Rangā izvietotas 38 komandas.

Izmantotie resursi:
2018 Ranking (April)