Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Latvija piesaka Bajarunu un Andersonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvija piesaka Bajarunu un Andersonu
Lauris Bajaruns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

2015. gada pasaules čempionātam hokejā Latvijas valstsvienība šodien pieteikusi 28 gadus veco aizsargu Jāni Andersonu un 26 gadus veco Lauri Bajarunu, kurš laukumā dosies arī spēlē pret laukuma saimniekiem čehiem pulksten 21:15.

Latvijas valstsvienība hokejā 2015. gada pasaules čempionātu vakar sāka ar pieciem ielaistiem vārtiem pirmo 23 minūšu laikā un 1:6 pret olimpisko čempioni Kanādu, bet šodien pulksten 21:15 laukuma saimnieces Čehijas izlases pārbaudījums. Kā 13. uzbrucējs pieteikts un laukumā epizodiski parādīsies 26 gadus vecais uzbrucējs Lauris Bajaruns, tāpat spēlētāju sarakstu papildinājis aizsargs Jānis Andersons, kurš pagaidām paliks rezervē.

196 centimetrus garais un 94 kilogramus smagais Bajaruns pēc četrām sezonām "Liepājas metalurga" rindās pagājušajā sezonā ar Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo", kurā netika izturēts pārbaudes laiks, gadību pārcēlās uz Čehijas čempionātu, "Kladno" rindās 34 regulārā čempionāta spēlēs gūstot vienus vārtus un izdarot piecas rezultatīvas piespēles. Savukārt šajā sezonā Bajaruns spēlēja Dānijā, "Rungsted" komandā, 36 mačos izceļoties ar 19 vārtu guvumiem un 35 punktiem.

28 gadus vecais Andersons uz pasaules čempionātu devās, jo vienā no pēdējiem treniņiem rokas pirkstu salauza Renārs Demiters. Latvijas izlases rindās viņš piedalījies 2010., 2011., 2012. un 2013. gada pasaules čempionātos, 19 spēlēs izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Aizvadītajā sezonā Andersons spēlēja Slovākijas klubā Trenčīnas "Dukla", 56 regulārā čempionāta cīņās sakrājot 11 punktus un pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Ārpus Latvijas izlases pieteikuma joprojām ir uzbrucēji Miks Indrašis, kurš joprojām cīnās ar savainojuma sekām, Ņikita Jevpalovs un vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš pusotrā pārbaudes spēlē neielaida nevienus vārtus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-05-02 21:10, pirms 9 gadiem
tad sanāk, ka Ņikita šajā čempionātā laukumā netiks?