Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Beļģijas superzvaigzne apstiprina saslimšanu ar vīrusu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Beļģijas superzvaigzne apstiprina saslimšanu ar vīrusu
Enna Voutersa 2020. gada 8. februārī Ostendē. Foto: FIBA

Viena no 21. gadsimta labākajām Eiropas basketbolistēm, Beļģijas centra spēlētāja Enna Voutersa, ceturtdien, 2. aprīlī, apstiprināja, ka saslimusi ar elpceļu vīrusa izraisīto slimību "Covid-19".

“Pagājušajā nedēļā saņēmu pozitīvas “Covid-19” analīzes. Lai gan domāju, ka man ir stiprs ķermenis, koronavīruss mani ietekmējis diezgan nopietni,” instagramā rakstīja Voutersa, neizpaužot plašākas ziņas par savu veselības stāvokli. “Šis ir vēstījums jauniešiem vai cilvēkiem, kuri domā, ka viņi ir neievainojami.”

Basketboliste aicina ievērot fizisku distancēšanos. “Mums visiem jābūt vienotiem cīņā pret koronu un jāaptur vīrusa izplatība ar mērķi būt drošiem un veseliem. LŪDZU, palieciet mājās, ievērojiet noteikumus, esiet aktīvi un rūpējieties viens par otru. Milzīgs paldies, kuri ļauj mūsu valstij palikt uz kājām.”

Sporza.be žurnālisti ceturtdien sazvanīja Voutersu, kura pastāstīja par slimības izpausmēm. “Man radās aizdomas par saslimšanu. Slimnīcā veicu plaušu skenēšanu un uzzināju par infekciju. Pēc tam varēju doties mājās – man nevienu brīdi nevajadzēja uzturēties slimnīcā.

Nākamajās dienās sportiste ievēroja mājas režīmu un telefonsarunā atļāvās pajokot. “Vairākas dienas nejutos labi – pavadīju laiku, guļot gultā. Bija labāki un sliktāki brīži. Nezinu, cik ilgi vīruss uzkavēsies manā ķermenī, taču līdz Tokijas spēlēm palicis daudz laika. Jūtos stiprāka un sāku vairāk kustēties.”

Trīsdesmit deviņus gadus vecā Voutersa 6.-9. februārī Ostendē palīdzēja Beļģijas valstsvienībai pirmo reizi kvalificēties Olimpiskajām spēlēm. Trīs bērnu mamma tika ar pirmo numuru izvēlēta 2000. gada WNBA draftā, vairāk nekā 20 gadus ilgās karjeras laikā kļūstot par četrkārtēju Eirolīgas (2002, 2004, 2005, 2012) čempioni. Viņa ir Eiropas kausa ieguvēja (2015) un WNBA čempione (2016).

Slimības laikā Voutersa uzzinājusi, ka Olimpiskās spēles pārceltas uz 2021. gada jūliju. “Vēl nekad nav bijis tā, ka neesmu vingrojusi ilgāk par pāris dienām, bet tagad pagājušas jau 10 dienas. Enerģijas trūkst joprojām. Pozitīvā lieta – mani ceļgali neiebilst pret 10 dienu atpūtu. Līdz Tokijai joprojām ir daudz laika, taču, ja gribēšu, prāts atradīs veidu, kā tur nokļūt.

Izmantotie resursi:
https://sporza.be/nl/2020/04/02/ann...

     [+] [-]

, 2020-04-03 14:04, pirms 4 gadiem
Sieviešu basketā ir superzvaigznes?

Superzvaigznes ir Lebrons, MJ, Durents, Mesi, Ronaldo un tml. līmeņa sportisti.