Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Dāvis Bertāns: "Dairim nepaveicās ar augumu"

Dāvis Bertāns: "Dairim nepaveicās ar augumu"
Dairis Bertāns 2015. gadā Vasaras līgas spēlē Sanantonio "Spurs" sastāvā. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" uzbrucējs Dāvis Bertāns amerikāņu medijiem paslavējis savu vecāko brāli Dairi, kurš gatavojas noslēgt divu gadu līgumu ar Ņūorleānas "Pelicans".

Jaunākais brālis intervijā paudis lielu prieku, ka Dairim izdevies noslēgt līgumu ar NBA komandu. "Mēs vairs nespēlējam viens pret vienu tik daudz, jo nemākam pieņemt zaudējumus," atklājis Dāvis.

Dairis Bertāns ir 16 centimetrus īsāks par savu jaunāko brāli. "Viņam nepaveicās ar augumu kā man. Bet viņš vienmēr ir trenējies un bijis profesionālis," stāstīja "Spurs" uzbrucējs. “Viņš to ir pelnījis. Ceru, ka viņš pierādīs sevi sezonas beigās un nostiprināsies, kļūstot par pastāvīgu NBA spēlētāju."

29 gadus vecais Dairis Bertāns šajā sezonā Eirolīgā vidēji 16 ar pusi nospēlētās minūtēs guva 6,4 punktus, trāpot 53,6% trīspunktnieku, kas ir labākais rādītājs Eiropas prestižākajā klubu turnīrā. Itālijas A sērijā Bertāns 11,4 minūtēs guva 5,7 punktus, realizējot 48,7% trīspunktnieku. 193 centimetrus garais Bertāns, kurš pērn kļuva par Itālijas čempionu, ārzemēs aizvada sesto sezonu pēc kārtas - trīs gadi pavadīti spāņu "Bilbao Basket", viena sezona Stambulas "Darussafaka", ar ko debitēts Eirolīgā, bet nu sekoja otrā sezona Milānā. Pirms tam Dairis Latvijā pārstāvēja Valmieras, "ASK Rīga", "Ventspils" un "VEF Rīga" vienības.

"Pelicans" Rietumu konferencē ar 28 uzvarām un 36 zaudējumiem ieņem trešo vietu no beigām. Līdz regulārās sezonas beigām vienībai vēl atlicis aizvadīt 18 mačus, no kuriem nākamais būs šonakt viesos pret Denveras "Nuggets".

Izmantotie resursi:
https://www.mysanantonio.com/sports...

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-03 00:08, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Vai Dāvis ir redzējis savu nemuskuļoto augumu pirms kritizē citus?
Dušā vai kā?
, 2019-03-03 00:18, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Vai Dāvis ir redzējis savu nemuskuļoto augumu pirms kritizē citus?
Dāvis ar savu nemuskuļoto augumu priecē Latvijas un savus fanus visā pasaulē ar savu sniegumu laukumā, savos 26 gados viņš ir stabili nodrošinājis savu ģimeni un tuvākos cilvēkus.. bet tu ar savu muskuļoto augumu sēdi SC un rakst komentārus un apdi.rs citus!

Katram savi sasniegumu dzīvē.
, 2019-03-03 01:54, pirms 5 gadiem
Nu tad par NBA 4-3NHL...🤐😁
, 2019-03-03 01:56, pirms 5 gadiem
Bet nu sitā netikt uz PK.... Tagad nākamajā EÇ bez medalas mājās var nerādīties
, 2019-03-03 03:38, pirms 5 gadiem
Merzlikins jau pec paris menesiem brauc,taka henrijz bus 4:4 😎
, 2019-03-03 03:54, pirms 5 gadiem
Kam ar augumu kam ar pelēko vielu!
, 2019-03-03 08:47, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Vai Dāvis ir redzējis savu nemuskuļoto augumu pirms kritizē citus?
Tu ej spiest pumpas pie spoguļa un pa ceļam pasūdzies mammai,ka neviens tevi nesaprot
, 2019-03-04 23:48, pirms 5 gadiem
Kairijam ir 191...
Aizeja Džeksons aizsardzībā pret Džeilenu Bransonu. Foto: AFP. Scanpix
6

Saldais ēdiens Ņujorkā: "Pacers" uzvar "Knicks", visu izšķirs septītais mačs MSG arēnā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo uzvaru sērijā pret Ņujorkas "Knicks" izcīnījusi Indianas "Pacers". Pateicoties uzvarai (116:103), "Pacers" izdevās izlīdzināt rezultātu sērijā (3-3) un nokārtot septīto spēli starp abām vienībām. Savainojumā šajā spēlē iedzīvojās "Knicks" spēlētājs Džošs Hārts.
Kristaps Porziņģis Atlantā. Foto: USA Sports Today/Scanpix
37

Porziņģis, visticamāk, izlaidīs Austrumu konferences fināla pirmās divas spēles

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" spēlētājs Kristaps Porziņģis turpina atlabt no ikra muskuļa savainojuma, kurā iedzīvojās play-off pirmajā sērijā pret Maiami "Heat". Kā ziņo ESPN, latvietis ir tuvu tam, lai atgrieztos laukumā, tomēr vēl pāris spēles, visticamākais, Porziņģis izlaidīs.
Minesotas līderis Entonijs Edavrdss sestajā sērijas spēlē guva 27 punktus. Foto: AFP/Scanpix
18

"Timberwolves" sabradā "Nuggets", sērijā tiks izspēlēta septītā spēle

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta sestā sērijas spēle starp divām Rietumu konferences komandām. Minesotas "Timberwolves" izdevās sagraut čempioni Denveras "Nuggets" sērijas sestajā mačā (115:70), tādējādi Rietumu konferences fināliste tiks noskaidrota septītajā spēlē, kas tiks aizvadīta Denverā.