Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Svensens: "Gribam parādīt saviem līdzjutējiem, cik esam stipri"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Svensens: "Gribam parādīt saviem līdzjutējiem, cik esam stipri"
Emils Hegle Svensens
Foto: AP/Scanpix
12:30
Biatlons, PK Sievietēm 11/12, 7.posms. Holmenkollena. 7.5km
Magdalena Neuner
3.00
Darya Domracheva
3.25
Kaisa Makarainen
8.00
15:30
Biatlons, PK Vīriešiem 11/12, 7.posms. Holmenkollena. 10km
Martin Fourcade
4.00
Emil Hegle Svendsen
4.75
Arnd Peiffer
8.00

Pēc pēdējā laika neveiksmēm (iepriekšējā posmā Antholcā nevienas medaļas) šodien Norvēģijai bronza gan dāmu, gan vīru sprintā. Emils Hegle Svensens, kurš tika pie bronzas, atzina, ka šobrīd norvēģu sportistiem ir īpaši svarīgi parādīt savu spēku, īpaši savu atbalstītāju klātbūtnē.

Dāmu sprintā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Magdalēna Noinere: "Man iznāca ideālas sacensības. Šī uzvara man ir īpaša, jo biju apslimusi un nezināju, kā jutīšos distancē. Bija patīkami uzvarēt tik lieliskā atmosfērā. Šaušana bieži ir izšķiroša, bet šodien to izpildīt bija ļoti grūti. Ļoti nokoncentrējos, jo nezināju, cik labi man skriesies. Šodien ļoti patika laika apstākļi. Tomēr cīņa kā vienmēr bija grūta, jo bija jāsacenšas ar tādām sportistēm kā Darju [Domračevu] un Tūru [Bergeri]."

Sudrabu ieguva Darja Domračeva: "Lai gan jau kuro reizi trijniekā atkal redzam Noineri, Domračevu un Bergeri, nevar teikt, ka sacensību liktenis bija izšķirts vēl pirms to sākuma. Man, piemēram, trasē bija dažādas grūtības un varēju netikt pie medaļas. Tāpēc nepiekrītu, ka sieviešu biatlonā šobrīd trūktu intrigas."

Bronza šodien Tūrai Bergerei, kura uzsvēra māju priekšrocības: "Man šodien nebija nekādas stratēģijas - vienkārši mēģināju pēc iespējas ātrāk veikt pēdējo apli. Bija patīkami veikt distanci - gar trases malu stāvēja bērni un atbalstīja mani. Vienmēr jauki startēt Holmenkolenā."

Vīriešu sacensībās triumfēja Jevgeņijs Garaņičevs, kuram tā bija debijas uzvara kādā no PK posmiem: "Gatavojos tāpat kā Antholcā [kur Garaņičevs ieguva pirmo medaļu karjerā] - pirms sacensībām necentos izdarīt liekas kustības, īpaši nekur nestaigāt, jo ir auksts. Mums komandā, lūk, Antons Šipuļins saslima. Treneri deva padomu nemesties trasē pārāk agresīvi, jo ir auksts un ir grūti elpot. Man bija labs orientieris - Svensens. Centos viņu nepalaist pārāk tālu [norvēģis startēja tieši pirms Garaņičeva jeb minūti agrāk]. Pēc stafetes, kurā veicu soda apli, visi mani atbalstīja. Varbūt tas palīdzēja, komanda mums draudzīga."

Arndam Paiferam šodien divējādas sajūtas - no vienas puses iegūts sudrabs, bet no otras puses uzvarētājam tika zaudētas nieka 0.7 sekundes. Viņš tomēr vairāk izcēla pozitīvo: "Esmu priecīgs par rezultātu. Parādīju visu, uz ko esmu spējīgs. Ļoti labi izskatījos trasē. Oberhofā par 1.7 sekundēm apsteidzu Simonu Furkadu, tagad mazliet zaudēju - sportā tā notiek. Pēdējā aplī nebija laika rēķināt kaut ko - noslēpoju, cik ātri vien varēju."

Bronzu ieguva Emils Hegle Svensens, kurš kopvērtējumā pietuvojies līderim Martinam Furkadam: "Ļoti svarīgi bija, lai kāds no mums [norvēģiem] tiktu uz pjedestāla mājas posmā. Gribam parādīt saviem līdzjutējiem, cik esam stipri. Pats nedomāju par līdera dzelteno krekliņu. Svarīgas ir katras sacensības - vienkārši jāstrādā.

Labs šodien bija Ūle Einārs Bjerndālens, kurš ar soda apli izcīnīja 5. vietu un ir cerīgā pozīcijā pirms iedzīšanas: "Esmu ļoti apmierināts ar savu sniegumu, taču pats rezultāts man šodien nebija īpaši svarīgs. Esmu priecīgs, ka labi nostartēju. Jutu, ka visu kontrolēju, kaut arī vienreiz kļūdījos šaušanā. Salīdzinoši ar Antholcu ir progress."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  +2 [+] [-]

, 2012-02-02 23:14, pirms 12 gadiem
Bjerndālens zina, ko dara. Nav viņš tik švaks, lai nevarētu izšaut. Varbūt nevar visu sezonu augstākajā punktā turēt, bet, ņemot vērā viņa gadus, tas ir tikai loģiski. Viņš pamazām tuvojas formas virsotnei, un, iespējams, čempī, uz ko viņš arī liek kārtis, mēs redzēsim viņu atkal uz pjedestāla. Un - varbūt pat ātrāk.