Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Masaļskis: "Pret ASV vārtsargs nedrīkst atslābt arī vairākumā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Masaļskis: "Pret ASV vārtsargs nedrīkst atslābt arī vairākumā"
Deivs Rolovs. Foto: IIHF

Gatavojoties pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam pret Amerikas Savienotajām Valstīm, Latvijas junioru hokeja izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka ļoti jāuzmanās no pretinieku ātruma – arī tad, kad esam vairākumā.

"Amerikāņi ir ļoti ātri puikas. Nekautrējas iet uz priekšu arī mazākumā, ir iemetuši. Jābūt modriem visu laiku. Vārtsargam jāsaprot, ka arī mūsu vairākuma laikā nedrīkst atslābt – ir jābūt gatavam visam kam. Amerikāņi gribēs spēlēt ātru hokeju, būs daudz metienu, vajadzēs strādāt visas 60 minūtes. Jādara tas, ko esam izdomājuši. Maiņa pa maiņai, un ar tādu pašatdevi kā pret Vāciju. Mums jānospēlē turnīra labākais mačs," norādīja Edgars Masaļskis.

Ar 29 vārtiem amerikāņi bija grupu turnīra rezultatīvākā komanda. Cīnoties par pirmo vietu pret Slovākiju, amerikāņiem izdevās gūt vārtus mazākumā, lielisku ātrumu attīstot un individuālo meistarību nodemonstrējot Gevinam Brindlijam, kurš četros mačos iemetis sešus vārtus.

Gan pret Somiju, gan pret Vāciju vārtu drošība tika uzticēta Latvijas izlases pirmajam numuram Deivam Rolovam, un sagaidāms, ka viņš stāsies vārtos arī šovakar.

"Jā, pret Vāciju sanāca uzdāvināt vienu ripu, bet pats svarīgākais ir tas, kā viņš atguvās. Tālāk spēlēja ļoti labi un palīdzēja dabūt rezultātu, ko mums vajadzēja. Viņš tomēr ir komandas vecākais vārtsargs. Pieredze nav lielākā, bet briedums ir. Visas grūtās spēles, visas grūtības, kam izgājām cauri kā komanda – tas viss nākotnē nāks tikai par labu," teica Masaļskis.

Pret vāciešiem Rolovs atvairīja 21 no 23 metieniem, dienu iepriekš pret somiem – 39 no 43. Ikdienā Rolovs spēlē Ziemeļamerikā, tādējādi viņam amerikāņu aktīvā spēle nebūs jaunums.

"Katrs no viņiem ir citāds, bet prasības no manas puses nemainās. Zinu lietas, ko vajag un ko nevajag teikt, un kuros brīžos. Turnīrs ir īss. Divu nedēļu laikā neko kardināli neizmainīsi. Mans uzdevums ir panākt, lai viņi pēc iespējas mazāk pieļautu savas kļūdas. Jāspēlē agresīvi un pārliecināti, pie tā arī strādājam," par darbu ar Latvijas U20 izlases vārtsargiem stāstīja Masaļskis.

Ja amerikāņi spēlēs hallē, pie kuras jau pieraduši, tad Latvijai pēc grupu turnīra vajadzēja pārvākties. Masaļskis gan norādīja, ka vārtsarga sniegumu tam nevajadzētu ietekmēt. "Jā, halle cita. No otras puses – sezonas laikā pusi no spēlēm aizvadi izbraukumā, un katra halle ir citāda. Paprasīju Deivam, kāda ir viņa pirmie iespaidi. Teica, ka ļoti forša, omulīgāka nekā iepriekšējā. Ceru, ka ar to nebūs nekādu problēmu."

     [+] [-]

, 2024-01-02 11:34, pirms 5 mēnešiem
Vārstsargs pat pret Vāciju ielaida "kreisos" metienus, būs grūti pret amerikāņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-01-02 13:41, pirms 5 mēnešiem
error-405 rakstīja: ja man būtu tāda sieviete ka rolovam, es arī lidotu mākoņus un laistu taurenīšus!
neko nezinu par viņa sievieti un negribu zināt. tad, lai iet pi.sties, nevis pi..šas vārtos.

     [+] [-]

, 2024-01-02 17:56, pirms 5 mēnešiem
galvenais,lai Masalskis un Abols nemaisa puisiem spelet un neblaustities,ka galvenais ir vairakuma neielaist.Par to nav jadoma,bet jaiemet vairakuma...laujiet puikam spelet...