Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Neskatoties uz laika apstākļiem, nepārceļ Ziemas klasikas sākumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neskatoties uz laika apstākļiem, nepārceļ Ziemas klasikas sākumu
Sentluisas "Blues" aizvada treniņu pirms Ziemas klasikas
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šovakar pulksten 20:00 tiks aizvadīta tradicionālā Ziemas klasikas spēle, kurā Sentluisas "Blues" zem klajas debess uzņems Čikāgas "Blackhawks". Lai gan tiek prognozēts spēcīgs lietus un negaiss, mača sākums netiks pārcelts.

"Lēmums nepārcelt mača sākumu pieņemts pēc konsultēšanās ar meteorologiem, ņemot vērā pēdējās laika apstākļu prognozes. Lai gan tās mēdz būt neprecīzais, iepriekš ieplānotais laiks dos vislabāko iespēju aizvadīt maču," šodien publicētajā paziņojumā paudusi Nacionālā hokeja līga.

Tiek prognozēts, ka mača laikā varētu būt spēcīgs lietus un negaiss, tādējādi izstrādāti dažādi rezerves scenāriji. Ja spēli starp Sentluisas "Blues" un Čikāgas "Blackhawks" neizdosies aizvadīt šovakar, duelis tiks pārcelts uz rītdienu, un tas būs pirmais gadījums Ziemas klasikas laikā.

Ja arī tad mača norise tiks traucēta, spēli aizvadīs vēlāk sezonā "Blues" arēnā. Ja duelī izdosies aizvadīt divas trešdaļas, bet pirms pēdējās apstākļi būs nepiemēroti, februāra beigās – 26. februārī – pirms nākamā savstarpējā dueļa komandas aizvadīs pēcspēles metienu sēriju uzvarētāja noskaidrošanai.

Lai rezultāts būtu oficiāls, nepieciešams aizvadīt vismaz 40 minūtes. Ja duelis pārtrūkst tikai vienu minūti līdz otrās trešdaļas beigām un šodien to nevarēs turpināt, nāksies doties laukumā rīt vai aizvadīt jaunu maču vēlāk sezonā un vairs ne zem klajas debess.

Ierasti Ziemas klasika notiek 1. janvārī, un vakar apstākļi Sentluisā bija ideāli hokejam. Tomēr Toronto notika svinības par godu Nacionālās hokeja līgas simtgadei, un "Maple Leafs" futbola stadionā ar 5:4 pagarinājumā pārspēja Detroitas "Red WIngs". Mača sākums aizkavējās par pusstundu, jo laukumu pārāk spoži apspīdēja Saule, līdz ar to ledu nācās aizklāt.

"Gatavojies kā jebkuram mačam, bet nezini, kas notiks laukumā. Lai gan ledus abām komandām būs vienāds un uzvarēs tie, kuri labāk pielāgosies apstākļiem," sacīja Čikāgas "Blackhawks" kapteinis Džonatans Teivzs. "Pirms pāris gadiem aizvadījām Ziemas klasiku spēcīgas snigšanas laikā, kad pat ripas saskatīšana sagādāja lielas problēmas. Ja nemeklē attaisnojumus un vienkārši dodies laukumā, smagos apstākļus pat vari izmantot savā labā."

Čikāgas "Blackhawks" 2015. gadā atkal virs galvas pacēla Stenlija kausu, tomēr nākamajā sezonā atkārtot panākumu liedza tieši Sentluisas "Blues", pirmajā kārtā uzvarot ar 4-3. Komandas izslēgšanas mačos tikušās divās no pēdējām trim sezonām, panākumus dalot uz pusēm.

Ar 39 mačos sakrāto 51 punktu Čikāgas "Blackhawks" ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē, kamēr Sentluisas "Blues" ir astoņus punktus un piecas pozīcijas aiz muguras.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2017-01-02 18:54, pirms 7 gadiem
Klasiku atcelt un pārcelt nedrīkst. Spēle notiek jebkuros laika apstākļos.

     [+] [-]

, 2017-01-02 20:11, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Klasiku atcelt un pārcelt nedrīkst. Spēle notiek jebkuros laika apstākļos.
Arī tornado vai zemestrīces laikā?

     [+] [-]

, 2017-01-02 20:21, pirms 7 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Arī tornado vai zemestrīces laikā?
Protams.

     [+] [-]

, 2017-01-02 20:22, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Protams.
Tu gribi teikt, ka viņi riskēs ar savām dzīvībām, lai cilvēki varētu paskatīties hokeju? Es domāju, ka tā būtu slikta doma, jo ciestu daudz cilvēku un ģimenes būtu nelaimīgas!

     [+] [-]

, 2017-01-02 21:06, pirms 7 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Tu gribi teikt, ka viņi riskēs ar savām dzīvībām, lai cilvēki varētu paskatīties hokeju? Es domāju, ka tā būtu slikta doma, jo ciestu daudz cilvēku un ģimenes būtu nelaimīgas!
Jokus laikam nesaproti. Izdevies vai neizdevies joks bet jāprot jau at šķirt

  -1 [+] [-]

, 2017-01-02 21:15, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Jokus laikam nesaproti. Izdevies vai neizdevies joks bet jāprot jau at šķirt
A ha ha haaa,Tu ar kā vakars tā uz jokiem,rīt vakar ap šito pašu laiku ar mētāsi jokus?

     [+] [-]

, 2017-01-02 21:29, pirms 7 gadiem
Zemestrīces vispār nav laika apstākļi, turklāt faktiski neprognozējamas (var izmērīt spriedzes uzkrāšanos lūzumzonās un +/- pateikt, cik gadu laikā cik magnitūdu spēcīgai būtu jānotiek). Vietās, kur iespējamas, celtnes (ja vien nav "noplūdes") tiek būvētas, lai izturētu konkrētas vibrācijas (pat Pļaviņu HES cēla, lai izturētu 7 magnitūdas). Bet tās var notikt arī saulainā, rāmā ziemas dienā
Tornado pie +6..8 grādiem (kā šī vakara negaisā) maza iespēja (pārāk maz enerģijas pat 100% mitrā gaisā pie šādas temperatūras)...
Šajā gada periodā negaisa gadījumā uztrauktu vienkārši spēcīgas vēja brāzmas (kas var kādu lielu plakātu ielidināt skatītājos vai kā biatlonā - apgaismes stabu nolauzt).. vai sasalstošs lietus (kas tribīnes var padarīt par vienu lielu slidotavu) - šie divi pie tam viens otru neizslēdz (siltās/mitrās negaisa gaisa masas var nespēt uzreiz izspiest aukstā gaisa "kupolu" no zemākajiem slāņiem)

     [+] [-]

, 2017-01-02 21:45, pirms 7 gadiem
elmurcis rakstīja: Zemestrīces vispār nav laika apstākļi, turklāt faktiski neprognozējamas (var izmērīt spriedzes uzkrāšanos lūzumzonās un +/- pateikt, cik gadu laikā cik magnitūdu spēcīgai būtu jānotiek). Vietās, kur iespējamas, celtnes (ja vien nav "noplūdes") tiek būvētas, lai izturētu konkrētas vibrācijas (pat Pļaviņu HES cēla, lai izturētu 7 magnitūdas). Bet tās var notikt arī saulainā, rāmā ziemas dienā
Tornado pie +6..8 grādiem (kā šī vakara negaisā) maza iespēja (pārāk maz enerģijas pat 100% mitrā gaisā pie šādas temperatūras)...
Šajā gada periodā negaisa gadījumā uztrauktu vienkārši spēcīgas vēja brāzmas (kas var kādu lielu plakātu ielidināt skatītājos vai kā biatlonā - apgaismes stabu nolauzt).. vai sasalstošs lietus (kas tribīnes var padarīt par vienu lielu slidotavu) - šie divi pie tam viens otru neizslēdz (siltās/mitrās negaisa gaisa masas var nespēt uzreiz izspiest aukstā gaisa "kupolu" no zemākajiem slāņiem)
Eintšein Tu?

     [+] [-]

, 2017-01-02 22:51, pirms 7 gadiem
Tarasenko monstrs izvelk spēli Sentluisai . divi vārti pēc kārtas un 3:1 !!!