Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jānis Leitis: "Katra spēle ir kā festivāls"

Jānis Leitis: "Katra spēle ir kā festivāls"
Foto: www.cev.lu

Par spīti Latvijas sieviešu volejbola izlases zaudējumam Bosnijai un Hercegovinai izlases galvenais treneris Jānis Leitis bija apmierināts ar spēli.

Bija laba spēle,” arī šodien ar spēlētāju demonstrēto sniegumu apmierināts varēja būt izlases galvenais treneris Jānis Leitis. “Vēlreiz varu atkārtot, ka mums pietrūkst šādu spēļu pieredzes. 2. setu arī vajadzēja uzvarēt, taču pēc 20 gūtajiem punktiem bosnietes bija labākas par mums. 3. seta beigās Alise Pētersone devās servēt un krietni apgrūtināja pretiniecēm uzbrukumu veidošanu, labi nospēlējām aizsardzībā un setu uzvarējām. Tas dod pārliecību, ka ar lielāku pieredzi mēs varētu spēlēt par uzvaru gan ar Bosniju.

Pēc uzvaras 3. setā meitenes nenoskaņojās cīņai par katru punktu no 4. seta sākuma, un sets mums sākās ar 2:8. Lielāka spēļu pieredze ļautu noskaņoties cīņai jau no seta sākuma, bet šobrīd katra spēle meitenēm ir kā festivāls. Trūkst šādu spēļu rutīnas.

Treneru kolektīvs esam apmierināti ar parādīto atdevi laukumā un sniegumu. Ir jāgūst prieks no tā, ka spēlē starptautiskā līmenī, no cīņas, no spēcīga pretinieka. Jāizbauda tas. Un meitenes cenšas.
Arī vakar pret beļģietēm bija labas epizodes. Bija jāpierod, ka pretinieki var būt tik jaudīgi (divas uzbrucējas sita pāri mūsu blokam), taču bija arī epizodes, kurās mēs viņas apspēlējām.

1. setā šodien nepaņēmām servi, kamēr iespēlējāmies. Tomēr varam lepni konstatēt, ka 2. un 3. sets bija divu spēkos līdzīgu komandu cīņa. Tāda spēles kvalitāte ir jānotur visa mača laikā.”

Vaicāts par labākajām spēlētājām, Leitis atzīmēja, ka “menedžeris (Arturs Vitkovskis. - LVF Preses dienests) ir sarūpējis zeķītes. Vakar mēs, treneri, savstarpēji vienojoties, tās atdevām Alisei, bet šodien, domām daloties, - Inesei. Otra kandidāte bija libero Paula Ņečiporuka. Tagad braucam uz viesnīcu, rīt atceļam rīta treniņu un gatavojamies spēlei pret Itāliju.”

Trešdienas pēdējā grupas spēlē Bosnija un Hercegovina Itālijai piekāpās ar 0:3 (-12, -12, -13). Šodien citās spēlēs Kortreikā Beļģija ar 3:0 (21, 18, 14) pārspēja Spāniju, bet Baltkrievija ar 0:3 (-12, -24, -22) piekāpās Itālijai.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv