Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Blūms rezultatīvs uzvarā; Strēlnieka "Spartak" sagrauj "Unics"

Blūms rezultatīvs uzvarā; Strēlnieka "Spartak" sagrauj "Unics"
Foto: elcorreo.com

Svētdien Spānijas ACB līgā panākumu guva Latvijas basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētais "Bilbao Basket", kas savā laukumā ar 78:72 apspēlēja viesus no Kanāriju salām. Blūms bija rezultatīvākais spēlētājs visā spēlē, gūstot 13 punktus.

ACB: Blūms rezultatīvs, Bilbao gūst uzvaru; Kuksika komanda pakutina nervus Barselonai

Vēl piektdienas vakarā Bilbao komanda aizvadīja ceturto spēli Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijā pret Maskavas CSKA, kurā piedzīvoja zaudējumu, bet jau svētdien gaidīja nākamā spēle mājās ACB līgā pret viesiem no Kanāriju salām - "Gran Canaria" klubu. Lielāko spēles daļu notikumus laukumā diktēja mājinieki, kam pirms ceturtās ceturtdaļas bija 15 punktu pārsvars (61:46). Pēdējā ceturtdaļā pārsvars tika palielināts vēl vairāk, uz brīdi esot priekšā ar +22 (72:50), bet "Gran Canaria" rezultāta starpību samazināja, kad mača liktenis jau bija izšķirts. Spēle noslēdzās ar Bilbao komandas uzvaru (78:72), kas spēja iepriecināt klāt sanākušos astoņus ar pusi tūkstošus fanu.

Jānis Blūms spēli sāka pamatsastāvā, nospēlēja 25 minūtes un 56 sekundes, kurās guva 13 punktus (2p 0/3, 3p 3/6, soda metieni 4/4), savāca divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, saņēma divas piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, tiekot pie efektivitātes koeficienta +10. Vēl trīs citi spēlētāji mājinieku labā guva pa desmit punktiem. "Gran Canaria" labā 13 punkti Spenseram Nelsonam. Laukumā šodien nedevās Bilbao kluba horvātu spēka uzbrucējs Marko Baničs (ceļgals). Blūma komandai tā bija septītā spēle pēdējo divu nedēļu laikā, bet tagad nākamais mačs būs tikai pēc nedēļas.

Citā spēlē Valensijas komanda līdzīgā spēlē izbraukumā piekāpās līdervienībai Barselonai - 72:76. Rihards Kuksiks bija Valensijas pieteikumā spēlei, taču laukumā nedevās. Valensijas labā 18 punktus guva saspēles vadītājs Nando De Kolo, bet Barselonai rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Huans Karloss Navarro.

Vienā no kārtas centrālajām spēlēm Madrides "Real" savā laukumā ar 64:51 pieveica Malagas "Unicaja". Kristaps Valters spēli sāka Malagas komandas pamatsastāvā, taču piezīmju problēmu dēļ nespēja ieiet ritmā. Deviņās minūtēs un 22 sekundēs Valters punktus neguva (2p 0/1, 3p 0/1), savāca vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārķēra vienu bumbu, saņēma piecas piezīmes, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu savācot efektivitātes koeficientu -3. "Unicaja" sastāvā britu centram Džoelam Frīlendam 10+15, bet rezultatīvākais "Real" rindās bija bosniešu centrs Mirza Begičs - 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas. Visās četras šīs sezonas tikšanās reizēs uzvaras guvis "Real".

Pēc 27 spēlēm pirmajā vietā ir Barselona (22-5), kam seko "Real" (21-6) un "Caja Laboral" (19-8), kas šajā kārtā ar 71:72 pašā izskaņā atzina Alikantes pārākumu. Ceturtajā vietā atrodas "Lagun Aro" (16-11), piektā ir Valensija (15-12), bet sestā - Bilbao (15-12). "Unicaja" atrodas tikai 10. vietā ar 14 uzvarām 27 spēlēs. Nākamajā nedēļas Valensija uzņems Badalonas "Joventut", kamēr "Unicaja" un Bilbao aizvadīs mājas spēles pret attiecīgi "Manresa" un "Blusens Monbus" komandām.

Strēlnieka "Spartak" sagrauj "Unics"; Kambalam 16+8 spraigā zaudējumā

Serbijas līgā iesaistījušās arī Adrijas līgā spēlējošās komandas, kuru skaitā arī Belgradas "Partizan". Svētdien "Partizan" bez lielām problēmām apspēlēja "Radnički FMP" (90:70). Dāvis Bertāns spēli sāka pamatsastāvā, nospēlēja 19 minūtes, guva astoņus punktus (2p 3/3, 3p 0/2, soda metieni 2/2), savāca vienu atlēkušo bumbu, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu pretinieku metienu, saņēma četras piezīmes, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, savācot efektivitātes koeficientu +9. "Partizan" vietējā līgā pēc trīs spēlēm ir trīs uzvaras.

Krievijas līgā svētdien Jānis Strēlnieks un viņa pārstāvētais Sanktpēterburgas "Spartak" savā laukumā uzņēma Kazaņas "Unics", kas šonedēļ noslēdza sezonu Eirolīgā, kad ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 atzina Barselonas pārākumu. Tikmēr "Spartak" komanda savu starptautisko turnīru sezonu turpinās ULEB Eiropas kausa "Final Four". Svētdienas spēle starp "Spartak" un "Unics" ritēja līdzīgā cīņā pirmās trīs ceturtdaļas, pēc kurām mājinieki bija iekrājuši astoņu punktu pārsvaru (65:57), bet izšķirošo izrāvienu veica nākamajās desmit minūtēs, gūstot uzvaru ar 89:65.

Jānis Strēlnieks laukumā pabija 13 minūtes un 23 sekundes, kurās aizmeta garām visus četrus metienus no spēles (2p 0/1, 3p 0/3), toties apgādāja partnerus ar trīs rezultatīvām piespēlēm, kā arī pārķēra vienu bumbu un divreiz kļūdījās. "Spartak" sastāvā rezultatīvākie bija citi ārējās līnijas spēlētāji - Patriks Beverlijs guva 21, bet Jotams Halperins - 20 punktus. Sanktpēterburgas komandai tā bija septītā uzvara 14 spēlēs, kas to pašreiz ierindo 6. vietā. Vienas uzvaras attālumā gan atrodas 4. vietā, bet 3. vieta - divu uzvaru.

Turcijas līgā Ankaras "Turk Telekom" svētdien izbraukuma spēlē Bandirmā piekāpās vietējai "Banvit" (76:82). Kaspars Kambala spēli sāka viesu komandas pamatsastāvā, nospēlēja 33 minūtes, kurās guva 16 punktus (2p 7/12, soda metieni 2/2), savāca astoņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas un pārtvēra vienu bumbu. Pēc 25 spēlēm "Turk Telekom" pašreiz ierindojas 9. vietā turnīra tabulā (11-14), atpaliekot par vienu uzvaru no 8. vietas. Līderos ir trīs Stambulas klubi "Efes" (21-4), "Fenerbahce" (19-6) un "Galatasaray" (20-4), kā arī ir "Banvit" (20-5).

Kipras līgā arī otrajā finālspēlē zaudējumu piedzīvojis Pāvels Veselovs, kura "Keravnos" atkārtoti piekāpās "Etha" vienībai (67:73) . Veselovs spēlēja 11 minūtes un desmit sekundes, kurās guva četrus punktus (2p 2/3, soda metieni 0/2), savāca trīs atlēkušās bumbas, sapelnīja trīs piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus. Čempions tiek noskaidrots finālsērijā līdz divām uzvarām un trešā spēle gaidāma 4. aprīlī.

Ārzemēs spēlējošo Latvijas basketbolistu veikumu sestdienā iespējams apskatīt šeit, bet iespēto piektdienā - šeit.

Izmantotie resursi:
ACB.COM
БЕКО Профессиональная баскетбольная лига
Türkiye Basketbol Ligleri Resmi Web Sitesi |...
Košarkaška liga Srbije
Cyprus Basketball Federation

  +3 [+] [-]

, 2012-04-01 16:36, pirms 12 gadiem
LaBS.!

  -2 [+] [-]

, 2012-04-01 19:41, pirms 12 gadiem
OKC pret Čikāgu 20.00!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-01 20:57, pirms 12 gadiem
Kur var redzeet?

     [+] [-]

, 2012-04-01 22:35, pirms 12 gadiem
backetboy rakstīja: Kur var redzeet?
Turpmākai zināšanai gandrīz visu var atrast te LSHunter TV - Live Streaming Video / Watch...