Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks neglābj Kolumbusu no zaudējuma, Girgensonam efektīgs spēka paņēmiens

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kivlenieks neglābj Kolumbusu no zaudējuma, Girgensonam efektīgs spēka paņēmiens
Matīss Edmunds Kivlenieks. Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tikai trešo zaudējumu šajā kalendārajā gadā piedzīvojusi divu latviešu vārtsargu pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas šovakar pagarinājumā ar 1:2 atzina uzbrucēja Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" pārākumu. Matīss Edmunds Kivlenieks atvairīja 22 no 24 pretinieku izdarītajiem metieniem, kamēr Girgensons otrā perioda beigās izcēlās ar iespaidīgu spēka paņēmienu.

Girgensons šovakar spēlēja "Sabres" trešajā virknējumā kopā ar Juhanu Lāšonu un Konoru Šīriju, uz ledus pavadītajās 13 minūtēs un 45 sekundēs (1:15 minūtēs mazākumā) izdarot divus metienus, veicot trīs spēka paņēmienus un nopelnot lietderības koeficientu +1.

Teju viss mačs tika aizvadīs ne tajā ātrākajā tempā, komandām neizveidojot daudz vārtu gūšanas momentu, bet vairāk pretinieku cietokšņus apdraudot ar tālākiem metieniem. Pirmajā periodā katra vienība izdarīja pa pieciem precīziem metieniem, no kuriem viens sasniedza mērķi - 17. minūtē Evans Rodrigess ar metienu zem Kivlenieka kājsargiem atklāja rezultātu, panākot 1:0 "Sabres" labā. Latviešu vārtsargs pirmajās 20 minūtēs varēja kapitulēt divreiz, taču Matīsam paveicās, ka mājinieki vienā no epizodēm neizmantoja divi pret viens izgājienu.

Otrajā divdesmitminūtē cīņas gaitā nekas būtisks nemainījās - komandas turpināja spēlēt visnotaļ piesardzīgi. Vienā no epizodēm "Sabres" vārtsargu Kārteru Hatonu pārspēja viesu aizsargs Aleksandrs Venbergs, tomēr tiesneši pamatoti neieskaitīja vārtu guvumu, jo Venbergs ripu mājinieku cietoksnī ievirzīja ar kāju. Otrās trešdaļas izskaņā mājinieku līdzjutējus atdzīvināja Girgensons, kurš savas komandas soliņā efektīgi iemeta pretinieku aizsargu Vladislavu Gavrikovu.

Mača noslēdzošā nogriežņa ievadā mājinieki izturēja divu minūšu mazākumu, tomēr drīz pēc tam ielaida vārtus, trešajā spēlē pēc kārtas izceļoties dānim Oliveram Bjorkstrandam (1:1). Spēles rezultāts palika nemainīgs līdz pat pagarinājumam, kur jau pirmajā minūtē savu meistarību apliecināja "Sabres" līderis Džeks Aikels, filigrāni pārspējot Kivlenieku un tādējādi gūstot savu 65. (31+34) rezultativitātes punktu sezonā.

23 gadus vecais amerikānis uzstādīja "Sabres" rekordu vienā sezonā pagarinājumā gūto vārtu ziņā - šosezon Aikela rēķinā jau ir astoņi šādi vārti.

Bufalo komanda pārtrauca trīs spēļu zaudējumu sēriju un ar 52 spēlēs iekrātiem 53 punktiem pakāpās uz 12. vietu Austrumu konferencē. Savukārt "Blue Jackets" pēc savas sešu uzvaru sērijas beigām ar 63 punktiem 52 cīņās saglabā sesto pozīciju Austrumos.

NHL spēles

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Sabres – Blue Jackets2:1 PJets - Blues
Islanders - Canucks3:4 PCoyotes - Blackhawks
Canadiens – PanthersWild - Bruins
Red Wings – RangersPredators – Golden Knights
Devils – StarsFlames - Oilers
Flyers – AvalancheKings - Ducks
Maple Leafs – SenatorsSharks – Lightning
1 2 36 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2020-02-01 22:46, pirms 4 gadiem
Divejāda sajūta šodien skatoties spēli, gribējās, lai Kiwi nospēlē labi un Girgis iemet . Kopumā abi malači!

  -3 [+] [-]

, 2020-02-01 22:48, pirms 4 gadiem
Viss ir labi Bufalo uzvarēja un Girgensona spēka paņēmiens konfekte.

     [+] [-]

, 2020-02-01 22:48, pirms 4 gadiem
Kivleniekam neko īsti nevar pārmest, jo Kolumbusa spēlēja briesmīgi... tik daudz neprecīzu piespēļu, uzbrukums nekāds (ja neskaita pāris epizodes), un pilnībā atdota uzvara papildlaikā... Bufalo uzvarēja pelnīti, jo faktiski visu spēli kontrolēja...
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

     [+] [-]

, 2020-02-01 22:51, pirms 4 gadiem
Kivlenieka vienīgā kļūda rada sajūtu, ka vārtsargam bija jāpavelk, bet tad jāstāv uz nulles, jo zilsvārči šovakar galīgi nebija metēji. Pagarinājumā aizsardzībā pat allstar spēlē aktīvāk un pašaizliedzīgāk.

  -2 [+] [-]

, 2020-02-01 22:53, pirms 4 gadiem
Pieņemu , ka viņu maiņas darījumam gatavo. Un nav pats sliktākais ko piedāvāt maiņai

  +7 [+] [-]

, 2020-02-01 22:55, pirms 4 gadiem
Kivleniekam šī bija ļoti normāla, pat laba spēle. Protams, ne tik spilgta kā MSG, bet pārliecinoša.

Tagad galvenais, kad atkal nonāks AHL, kas ir neizbēgami, turpināt spēlēt tā kā darīja no decembra vidus un tad jau redzēs kādas perspektīvas nākotnē parādīsies.

  +6 [+] [-]

, 2020-02-01 22:56, pirms 4 gadiem
kaspars_saks_2772112169515173 rakstīja: Pieņemu , ka viņu maiņas darījumam gatavo. Un nav pats sliktākais ko piedāvāt maiņai
Konkrēti Kivlenieku, vari būt drošs, neviens negatavo maiņai. Kaut kur "piemest klāt", jā, visādi var gadīties, bet viņš NHL maiņu tirgū ir ar ļoti mazu pievienoto vērtību, lai kaut kur speciāli tiktu gatavots.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-01 22:56, pirms 4 gadiem
Žaketes visu spēli gulēja.
Pagarinājumā vispār Kolumbusa mierīgi pīpēja kaktā un noskatījās, kā Aikels vizinās pa zonu līdz tiek līdz notēmētam metienam.

 +13 [+] [-]

, 2020-02-01 22:57, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Kivis stiprina savas pozīcijas Eiropai.
Ņemot vērā, ka visi ko aktīvi sūti uz Eiropu, stabili spēlē NHL (ar Zemgu, kuru tu tā sūti jau 5-6 gadus priekšgalā) - varbūt tā ir zīme, ka Kivlenieku sagaida laba karjera aiz okeāna:d
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

     [+] [-]

, 2020-02-01 23:06, pirms 4 gadiem
Jones varēja kārtīgāk pret Eikelu pastrādāt tad nebūtu zaudējums. Bet spēki tika atdoti periodos. Bija skatāma spēle.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-01 23:07, pirms 4 gadiem
Visu izšķīra Aikela meistarība.Manuprāt Kivlinieks aizvadīja labu spēli.Kolumbusai arī punkts noder.Spēles beigās Buffalo pielika,bet tā man Kolumbusa izskatījās labāka.Par ploviem Kolumbusa pacīnīsies,bet Buffalo diez vai.

     [+] [-]

, 2020-02-01 23:09, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Visu izšķīra Aikela meistarība.Manuprāt Kivlinieks aizvadīja labu spēli.Kolumbusai arī punkts noder.Spēles beigās Buffalo pielika,bet tā man Kolumbusa izskatījās labāka.Par ploviem Kolumbusa pacīnīsies,bet Buffalo diez vai.
Diemžēl.

     [+] [-]

, 2020-02-01 23:10, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Kas ir laba karjera? Pāris sezonas AHL? Galu galā tāpat būs Eiropas virzienā jāskatās. Līdz tam jakrāj ieraksti NHL.
Kivlenieka gadījumā nebūs ne vainas arī tad,ja kādā NHL komandā būs 2. nr ar nosacīti regulāru spēles laiku vai visu karjeru rotēs no AHL uz NHL, šad tad uzspēlējot NHL.
Lielakā daļa Eiropiešu karjeru beidz Eiropā, tikai atšķirās vai tā ir lielākā daļa karjeras vai 1-2 sezonas. Tevis uz Eiropu sūtītais Zemgus, visticamākais būs no tiem, kas pēc NHL karjeras Eiropā nespēlēs vai nospēlēs 1-2 naudīgās sezonas vai tīri - atvadu sezonu. Turklāt jēdziens - gatavoties Eiropai ir nereāli plašs - ar to var saprast gan joberlīgas, gan top līgas.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-01 23:15, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Kivlenieka gadījumā nebūs ne vainas arī tad,ja kādā NHL komandā būs 2. nr ar nosacīti regulāru spēles laiku vai visu karjeru rotēs no AHL uz NHL, šad tad uzspēlējot NHL.
Ļoti apšaubāmas perspektīvas no karjeras veidošanas aspekta. Viena lieta ir sisties ar pirmo PRO līgumu pa ECHL/AHL un dabūt kādu NHL spēli, cita - tā spēlēt līdz un pēc 30 gadiem.

Salīdzinājumam - Eiropā vārtsargs ar tādu treknāku NHL ierakstu CV un atbilstošu sniegumu var nopelnīt vairāk nekā ZAmerikas minorlīgeris.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-01 23:16, pirms 4 gadiem
Torts pateica, ka bija laba pirmā spēle pēc pārtraukuma un izbraukumā. un nav ko piepisties, ka zaudējumu overtaimos ir vairāk nekā uzvaru. katrs punkts ir svarīgs par PO.
kaut kā tā
p.s. rīt ar Habs. tagad tie mazgā panteras 4-0.
Slēpts komentārs: krista_klentaka_112483876855387

  +3 [+] [-]

, 2020-02-01 23:20, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ļoti apšaubāmas perspektīvas no karjeras veidošanas aspekta. Viena lieta ir sisties ar pirmo PRO līgumu pa ECHL/AHL un dabūt kādu NHL spēli, cita - tā spēlēt līdz un pēc 30 gadiem.

Salīdzinājumam - Eiropā vārtsargs ar tādu treknāku NHL ierakstu CV un atbilstošu sniegumu var nopelnīt vairāk nekā ZAmerikas minorlīgeris.
Pareizi saki - treknāku ierakstu. 1-2 spēles NHL ne vienmēr būs tas treknais ieraksts. Jo īpaši ja blakus seko ne tā pārliecinošākā statistika AHL (kā Kivlenieka gadījumā, arī Guda, kurš gan sevi ir apliecinājis kā normālu vārtsargu arīEiropā, neskatoties uz atsevišķu kadru vēlmi viņu padarīt par grēkāzi), līdz ar to ātri dodoties uz Eiropu, var sanākt ņemties pa ne to naudīgāko līgumu

  +3 [+] [-]

, 2020-02-01 23:32, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Pareizi saki - treknāku ierakstu. 1-2 spēles NHL ne vienmēr būs tas treknais ieraksts. Jo īpaši ja blakus seko ne tā pārliecinošākā statistika AHL (kā Kivlenieka gadījumā, arī Guda, kurš gan sevi ir apliecinājis kā normālu vārtsargu arīEiropā, neskatoties uz atsevišķu kadru vēlmi viņu padarīt par grēkāzi), līdz ar to ātri dodoties uz Eiropu, var sanākt ņemties pa ne to naudīgāko līgumu
Kivlenieks var vēl mierīgi ZA sisties 2-3 sezonas. nemaz netaisos zīlēt.
Gudis jau noiets etaps ZA un atskatoties uz viņa karjeru ZA, tā bija ar mīnus zīmi pēc entry level līguma, ne īsti vajadzīgs Tampā vairs bija pirmajā gadā, un vispār nebija vajadzīgs ailenderos, nu tāds palika AHL vārtsargs, kuru pat no vaiveriem neviens neņēma, tāpēc loģisks brauciens uz Eiropu. Kivleniekam tikai šogad beigsies entry level. līdz Eiropai vēl sūtītājiem jāpaciešas.

     [+] [-]

, 2020-02-01 23:42, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Pareizi saki - treknāku ierakstu. 1-2 spēles NHL ne vienmēr būs tas treknais ieraksts. Jo īpaši ja blakus seko ne tā pārliecinošākā statistika AHL (kā Kivlenieka gadījumā, arī Guda, kurš gan sevi ir apliecinājis kā normālu vārtsargu arīEiropā, neskatoties uz atsevišķu kadru vēlmi viņu padarīt par grēkāzi), līdz ar to ātri dodoties uz Eiropu, var sanākt ņemties pa ne to naudīgāko līgumu
Gudļevskis visu savu karjeru ir bijis ļoti nestabils, vienā vakarā viņš var izcili nospēlēt hokeja maču un viens pats mierīgi komandai atnest uzvaru, bet jau nākamajā vakarā viņš miera vējos no saviem vārtiem var izvilkt 5-6 ripas.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-01 23:53, pirms 4 gadiem
sandis444444 rakstīja: Gudļevskis visu savu karjeru ir bijis ļoti nestabils, vienā vakarā viņš var izcili nospēlēt hokeja maču un viens pats mierīgi komandai atnest uzvaru, bet jau nākamajā vakarā viņš miera vējos no saviem vārtiem var izvilkt 5-6 ripas.
vairāk tas saistīts ar komandām, kuras parstāvējis. ilgtermiņā viņa komandas ir bijušas lielas viduvējības vai bomži un PO pieredzes viņam praktiski nav. hokejs ir komandas spēle, nevis vārtsargu...
iespējams, ka tik lielākā PO pieredze nav Tampu no 4-5 vārtsarga pozīcijas, kad jau neko glābt vairs nevarēja tajā sērijā vai nākošā gadā kā rezervists līdz finālam sēdēja

  +1 [+] [-]

, 2020-02-02 01:20, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: vairāk tas saistīts ar komandām, kuras parstāvējis. ilgtermiņā viņa komandas ir bijušas lielas viduvējības vai bomži un PO pieredzes viņam praktiski nav. hokejs ir komandas spēle, nevis vārtsargu...
iespējams, ka tik lielākā PO pieredze nav Tampu no 4-5 vārtsarga pozīcijas, kad jau neko glābt vairs nevarēja tajā sērijā vai nākošā gadā kā rezervists līdz finālam sēdēja
Tā tas ir. Ja pat atskatās uz AHL, tad pirmajās sezonās viņam puslīdz labi gāja. Jā, bija tie brīži, kad pēc vienas izcilas spēles, nākamajā viņam bēra 5 ripas, bet Sirakūza tur vai nu reg. sezonā grabēja, vai arī tiekot PO, lidoja ārā pirmajā kārtā (Izņēmums tā viena sezona, kad šie līdz Kaldera finālam tika.) Bridžportā arī līdzīgi gāja, bet tur komanda arī bija viduvēja. Bet tāds ir AHL hoķis. Vienā spēlē komanda nospēlē sausā, nākamajā 6-7 ripas var ielaist. Dinamo jau arī pagājušajā sezonā viņš kopumā diezgan labi stāvēja kastē, bet tad arī Dinamo kaut cik jēdzīgi spēlēja (+vēl Biļalovs normāli stāvēja). Šogad vispār komanda jau no paša sākuma ir norakstāma, bet kaut kā Gudļevskis par to lielo grēkāzi pataisīts. Vācijā arī labi iet, ja neskaita tās dažas lielās zaudes. Normālā KHL komandā Gudis būtu tīri labs back-up vārtsargs. Tam pašam Kivleniekam Klīvlendā arī mēdz 5-6 ripas iemest un nekas - NHL debijā diezgan labu sniegumu rāda.

  -3 [+] [-]

, 2020-02-02 03:01, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Tā tas ir. Ja pat atskatās uz AHL, tad pirmajās sezonās viņam puslīdz labi gāja. Jā, bija tie brīži, kad pēc vienas izcilas spēles, nākamajā viņam bēra 5 ripas, bet Sirakūza tur vai nu reg. sezonā grabēja, vai arī tiekot PO, lidoja ārā pirmajā kārtā (Izņēmums tā viena sezona, kad šie līdz Kaldera finālam tika.) Bridžportā arī līdzīgi gāja, bet tur komanda arī bija viduvēja. Bet tāds ir AHL hoķis. Vienā spēlē komanda nospēlē sausā, nākamajā 6-7 ripas var ielaist. Dinamo jau arī pagājušajā sezonā viņš kopumā diezgan labi stāvēja kastē, bet tad arī Dinamo kaut cik jēdzīgi spēlēja (+vēl Biļalovs normāli stāvēja). Šogad vispār komanda jau no paša sākuma ir norakstāma, bet kaut kā Gudļevskis par to lielo grēkāzi pataisīts. Vācijā arī labi iet, ja neskaita tās dažas lielās zaudes. Normālā KHL komandā Gudis būtu tīri labs back-up vārtsargs. Tam pašam Kivleniekam Klīvlendā arī mēdz 5-6 ripas iemest un nekas - NHL debijā diezgan labu sniegumu rāda.
un vispār Gudi saukt par nestabilu vārtsargu? nu tur jāmāk. tas jau kā kāds no TV iezombēts meldiņš skan vai kāds savā paurī iedomājies un tralina nepārtraukti!
viņš ir ļoti stabils, pie tam ļoti . kopumā vidēji 90% visās komandās , kur spēlējis ilgtermiņā.
neskaitot īsus nogriežņus TOP NHL komandā 95% un krievu līgas bomžos šosezon nedaudz zem 90%, kas kopumā dod gan jau tos pašus 90%.
Gudis ir ļoti stabils!
p.s. par kādu Kalderu tu runā Gudļevska kontekstā? es tik atceros Stenlija finālu viņam, kad sēdēja rezervē...

     [+] [-]

, 2020-02-02 03:20, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Visu izšķīra Aikela meistarība.Manuprāt Kivlinieks aizvadīja labu spēli.Kolumbusai arī punkts noder.Spēles beigās Buffalo pielika,bet tā man Kolumbusa izskatījās labāka.Par ploviem Kolumbusa pacīnīsies,bet Buffalo diez vai.
Visu izšķīra Kolumbusas jēlais uzbrukums !
Ko var gribēt, ja rezultatīvākais uzbrucējs Pier-Luc Dubois atrodas astotajā desmitā visā līgā.
Ar tādu uzbrukumu tālu neaizbrauksi!
Atliek cerēt uz vārtsargiem un aizsardzību !

  -1 [+] [-]

, 2020-02-02 03:37, pirms 4 gadiem
Pirmā vieta saglabāta https://prnt.sc/qw9d0e un https://prnt.sc/qw9dgq

     [+] [-]

, 2020-02-02 04:16, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Pirmā vieta saglabāta https://prnt.sc/qw9d0e un https://prnt.sc/qw9dgq
Lab es saprotu naktī Merzļikinu skatīties. A šonakt ko? flajerus tagad skaties? jeb pa kluso NBA? es jau aizmirsu, kas tur šonakt spēlē, ka tik nebija Porziņģis

  -1 [+] [-]

, 2020-02-02 04:45, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Lab es saprotu naktī Merzļikinu skatīties. A šonakt ko? flajerus tagad skaties? jeb pa kluso NBA? es jau aizmirsu, kas tur šonakt spēlē, ka tik nebija Porziņģis
Vienkārši sabojāts miega grafiks
Jā, pa kluso skatos pērtiķbolu

     [+] [-]

, 2020-02-02 04:55, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Vienkārši sabojāts miega grafiks
Jā, pa kluso skatos pērtiķbolu
flajeri vinnēja.
jāliek vegasa. man rietumos tagad vegasa cepī. sevišķi viņu mājas arēnā atmosfēra superīga. šodien gan viņi pie plēsoņam spēlē.

     [+] [-]

, 2020-02-02 09:03, pirms 4 gadiem
Gudijs ir nestabils!!!

     [+] [-]

, 2020-02-02 09:36, pirms 4 gadiem
Gudļevska nestabilitāte vai stabilitāte ir atkarīga no tā ko mēs ņemam kā atskaites punktu - ja tās ir viņa labākās spēles, tad, protams, ka viņš ir nestabils, jo pēc tiešām labiem mačiem seko ļoti nepārliecinošas spēles un savu TOP spēli viņš nespēj noturēt.

Ja mēs par atskaites punktu ņemam vidējos rādītājus - stabilāku vārtsargu grūti atrast - ap 2.70-2.80 vārtiem vidēji spēlē un 90% atvairīto metienu viņš uzrāda jau septīto sezonu pēc kārtas, pa šo laiku nomainot 3 čempionātus un 4 komandas. Starp citu, arī izlasē viņa rādītāji ir apmēram tur pat.

Tāpēc Gudļevski ir jāsauc ne tik par nestabilu (tās jau ir sekas), bet TOP līmenim vidēju/viduvēju vārtsargu. Tas neizslēdz, ka viņam var būt ļoti labi mači, bet ilgtermiņā, 7 sezonas ir jau nu pietiekošs laiks, lai saprastu kas ir kas - TOP līgās (AHL, KHL, DEL) viņš sevi nav parādījis kā TOP vārtsargs un viņš noteikti nebūs tas, kurš spēs "vilkt" komandu.

Taču nav jau uzreiz jāsaka, ka Gudļevskis ir švaks un nekāds (ko man bieži mēģina piesiet pārkarsušie prāti), beigu beigās. Normāla Eiropas līmeņa (ar domu, ka tādā līmenī vēl jātiek un nav jau tā, ka Latvijā būtu pilns vārtsargu, kas tā vienkārši var tikt DEL) goulijs var noderēt jebkurā gadījumā.

     [+] [-]

, 2020-02-02 13:49, pirms 4 gadiem
Man patīk lasīt cilvēku komentārus, es vienkārši nevaru sev palīdzēt. Tā ir kā atkarība. Tāpēc par godu tiem komentāriem, kurus esmu lasījis, es nolēmu uzrakstīt pats savu komentāru. Un tas viss jums. Es ceru, ka jums patiks lasīt manu komentāru, tāpat kā man patika to rakstīt. Tas nav interesants komentārs, bet es esmu diezgan pārliecināts - ja esi izlasījis manu komentāru līdz šim, tad vari arī turpināt lasīt to līdz pašām beigām. Variet pateikties par to, ka iztērēju jūsu laiku, jo tas viss bija bezjēdzīgi.

     [+] [-]

, 2020-02-02 13:53, pirms 4 gadiem
Kas tas par fufeli - stabils vai nestabils ?
Tā var teikt par kādu, kurš ir par maz vai par daudz iedzēris - " viņš vēl ir stabils..."
"Nē, tas vairs nav stabils - viņam vairāk neliet !"
Personīgi man galvenais vārtsarga kvalitātes kritērijs ir - vai komanda ar šo vārtsargu vairāk uzvar un tiek plovos un tur vārtsargs velk komandu vai arī pārsvarā kāš un netiek nekur !

  +1 [+] [-]

, 2020-02-02 14:15, pirms 4 gadiem
semerjaks rakstīja: Kas tas par fufeli - stabils vai nestabils ?
Tā var teikt par kādu, kurš ir par maz vai par daudz iedzēris - " viņš vēl ir stabils..."
"Nē, tas vairs nav stabils - viņam vairāk neliet !"
Personīgi man galvenais vārtsarga kvalitātes kritērijs ir - vai komanda ar šo vārtsargu vairāk uzvar un tiek plovos un tur vārtsargs velk komandu vai arī pārsvarā kāš un netiek nekur !
Protams, ja tev pašam galvenās ir uzvaras, lai jau ir, taču tās, tomēr, ir KOMANDAS, ne vārtsarga viena spēles rādītājs.

Kivlenieka vakardienas spēle tam ir labs rādītājs - komanda zaudēja, tātad vārtsargs slikts? Vai kā? Manuprāt, nē, jo Matīss aizvadīja labu spēli.

Tieši tāpēc vārtsarga individuālā snieguma vērtēšanai var un vajag izmantot citus rādītājus.

     [+] [-]

, 2020-02-02 17:19, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Gudļevska nestabilitāte vai stabilitāte ir atkarīga no tā ko mēs ņemam kā atskaites punktu - ja tās ir viņa labākās spēles, tad, protams, ka viņš ir nestabils, jo pēc tiešām labiem mačiem seko ļoti nepārliecinošas spēles un savu TOP spēli viņš nespēj noturēt.

Ja mēs par atskaites punktu ņemam vidējos rādītājus - stabilāku vārtsargu grūti atrast - ap 2.70-2.80 vārtiem vidēji spēlē un 90% atvairīto metienu viņš uzrāda jau septīto sezonu pēc kārtas, pa šo laiku nomainot 3 čempionātus un 4 komandas. Starp citu, arī izlasē viņa rādītāji ir apmēram tur pat.

Tāpēc Gudļevski ir jāsauc ne tik par nestabilu (tās jau ir sekas), bet TOP līmenim vidēju/viduvēju vārtsargu. Tas neizslēdz, ka viņam var būt ļoti labi mači, bet ilgtermiņā, 7 sezonas ir jau nu pietiekošs laiks, lai saprastu kas ir kas - TOP līgās (AHL, KHL, DEL) viņš sevi nav parādījis kā TOP vārtsargs un viņš noteikti nebūs tas, kurš spēs "vilkt" komandu.

Taču nav jau uzreiz jāsaka, ka Gudļevskis ir švaks un nekāds (ko man bieži mēģina piesiet pārkarsušie prāti), beigu beigās. Normāla Eiropas līmeņa (ar domu, ka tādā līmenī vēl jātiek un nav jau tā, ka Latvijā būtu pilns vārtsargu, kas tā vienkārši var tikt DEL) goulijs var noderēt jebkurā gadījumā.
Es pievienojos abām pusēm, Gudijs ir stabili nestabils.
1 2 36 komentāri