Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sentluisas "Blues" pēc neveiksmju sērijas atlaiž Hičkoku un vārtsargu treneri

Agris Suveizda

Sentluisas "Blues" pēc neveiksmju sērijas atlaiž Hičkoku un vārtsargu treneri
Kens Hičkoks
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Sentluisas "Blues" savā mājaslapā paziņoja par galvenā trenera Kena Hičkoka un vārtsargu trenera Džima Korsi atlaišanu.

Pēc pagājušās sezonas beigām Kens Hičkoks paziņoja, ka Sentluisas "Blues" trenēs vēl vienu gadu un ka pēc tam pametīs komandu un vairs netrenēs NHL, neizslēdzot gan citu funkciju pildīšanu. Šīs sezonas beigas viņam gan tā arī nebija lemts sagaidīt pie "Blues" stūres, jo vienība pēdējās sešās spēlēs piedzīvojusi piecus zaudējumus un Rietumu konferencē ieņem vien astoto vietu, kas Hičkokam maksāja darbu.

Hičkoka vietā galvenā trenera amatā nozīmēts viņa asistents 43 gadus vecais Maiks Jeo, kurš iepriekš vadījis Minesotas "Wild" un kurš tika gatavots šim amatam pēc 65 gadus vecā speciālista trenera karjeras beigām. Hičkoks trenējis arī tādas komandas kā Dalasas "Stars", Filadelfijas "Flyers" un Kolumbusas "Blue Jackets", bet Sentluisā nokļuva 2011. gada novembrī un visās piecās iepriekšējās sezonās ieveda komandu Stenlija kausā. Iepriekšējā gadā "Blues" septiņās spēlēs izslēdza Čikāgas "Blackhawks" un "Stars", bet konferences finālā sešos mačos zaudēja Sanhosē "Sharks".

Pēdējo sešu spēļu laikā Sentluisas "Blues" guvusi 17 vārtus, taču ielaidusi 28. Īpaši lielas problēmas ir ar vārtsargiem. 26 gadus vecais Džeiks Alens sācis 35 no savām 36 spēlēm, vidēji ielaidis 2,86 ripas un atvairījis 89,5% metienu, bet 31 gadu vecais Kārters Hatons sācis 14 no 22 mačiem, vidēji ielaidis 2,81 ripu un atvairījis 89,6% metienu. Kopā ar Hičkoku atlaists arī vārtsargu treneris Korsi, kura pienākumus turpmāk dalīs ģenerālmenedžera palīgs Martēns Brodērs un vārtsargu attīstības treneris Tajs Konklins.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/blues/news/hitc...