Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča apspēlē sacensību 1.numuru Sanderlendā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkeviča apspēlē sacensību 1.numuru Sanderlendā
Diāna Marcinkeviča

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča šodien ļoti veiksmīgi iesākusi Lielbritānijas pilsētas Sanderlendas ITF 25 000 vienspēļu turnīru. Vienspēļu 1.kārtā viņa tikās ar sacensību 1.numuru, itālieti Annu Florisu, taču prata uzvarēt ļoti pārliecinoši – 6:4, 6:1. Arī 2.kārtā Diānai pretiniekos sportiste no Itālijas – Anastasija Grimalska.

Diāna Marcinkeviča (WTA vienspēļu ranga 359., dubultspēļu – 390.vieta) šo sezonu iesāka ar turnīriem Vācijā un Francijā, bet šonedēļ devusies uz Lielbritāniju – sanderlendas ITF 25 000 sērijas sacensībās viņa uzreiz garantēja vietu pamatturnīrā kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs. Vienspēļu izloze „uz papīra” gan nebija diez ko laba – jau 1.kārtā jāspēlē pret šo sacensību pirmo numuru, itālieti Annu Florisu (WTA 175.). Tomēr spēlē Diāna nebija apturama – panākums ļoti pārliecinošs ar 6:4, 6:1.

Uzvara ļāvusi nopelnīt astoņus reitinga punktus, bet 2.kārtā jāspēlē pret vēl vienu Itālijas pārstāvi Anastasiju Grimalsku (dzimusi Ukrainā). Viņai WTA rangā šobrīd 331.vieta. Kopā ar polieti Justinu Jegolku Diāna spēlēs arī dubultspēļu sacensībās. 1.kārta viņām bija brīva, bet ceturtdaļfinālā pretiniekos čehietes Martina Borecka un Petra Krejsova.

Tikmēr Līgai Dekmeijerei (WTA vienspēļu ranga 789., dubultspēļu – 94.vieta) nav izdevies pārvarēt 1.kārtu līdzīgas nozīmes vienspēļu turnīrā Francijas pilsētā Grenoblē. Pēc trīs panākumiem kvalifikācijā sekojis zaudējums ar 4:6, 4:6 pret mājinieci Aurēliju Vedī (šobrīd rangā neatrodas, bet bijusi trešajā simtā). Tikmēr dubultspēlēs Līga tikusi līdz pusfinālam – kopā ar mājinieci Irinu Ramialisoni uzveiktas Laura Joana Andreja (Rumānija) un Marija Terēza Torro Flora (Spānija) – 6:3, 7:5.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page