Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Latvijas šorttrekisti Phjončhanas olimpiskajās spēlēs oficiāli iegūst divas vietas 1000 metros

Agris Suveizda

Latvijas šorttrekisti Phjončhanas olimpiskajās spēlēs oficiāli iegūst divas vietas 1000 metros
Roberts Zvejnieks
No sportista personīgā arhīva

LETA. Latvijas šorttreka komanda oficiāli ieguvusi divas vietas nākamā gada februārī gaidāmo Phjončhanas olimpisko spēļu 1000 metru distancē.

Kvotu skaitu ceturtdien oficiāli apstiprinājusi Starptautiskā slidošanas savienība (ISU). Tiesa, jau pirms tam pēc Latvijas komandas veiktajiem aprēķiniem 1000 metru distancē valsts bija garantējusi divas kvotas, taču līdz tam bija jāgaida oficiāls apstiprinājums. Savukārt 500 un 1500 metriem Latvijai ir pa vienai kvotai. Pagaidām nav oficiāli zināms, kurš sportists vai sportisti izmantos ceļazīmes, bet šosezon stabilāko sniegumu rāda Roberts Zvejnieks, kurš gandrīz katrās sacensībās iekļuva labāko 32 sportistu pulkā. Tāpat arī Roberto Puķītis iepriekš internetā publiski paudis, ka garantējis dalību olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr Latvijas šorttreka izlases trenere Evita Krievāne laikrakstam "Jelgavas Vēstnesis" norādījusi, ka gandrīz simtprocentīgi ir skaidrs, ka uz olimpiskajām spēlēm dosies Zvejnieks, kurš Pasaules kausā rādīja visstabilāko sniegumu. Plānots, ka viņš startēs visās trīs distancēs - 500 metros, 1000 metros un 1500 metros. Savukārt otrs sportists 1000 metros visdrīzāk būs Puķītis. Tieši viņš arī izcīnīja Latvijai ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm šajā distancē.

Phjončhanas olimpisko spēļu atlasē tika skaitīti sportistu trīs no četriem labākajiem rezultātiem. Pasaules kausa kopvērtējumā pēc visiem četriem etapiem Zvejnieks bija 22.vietā 500 metros, Puķītis bija atrodams 21.pozīcijā 1000 metros, kur 37.vietā bija Zvejnieks, bet 1500 metros 24.vietā bija Roberts Krūzbergs. Tiesa, Latvijas komandu pašlaik esot piemeklējušas nopietnas veselības likstas, jo Reinis Bērziņš un Kārlis un Roberts Krūzbergi saslimuši ar meningītu. "Tā ir ļoti nopietna slimība, un ceru, ka vismaz decembrī viņi varēs atsākt trenēties un startēt," teica Krievāne.

Tikmēr Latvijas snovbordists Toms Petrusevičs, kurš cīnās par iespēju startēt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, piektdien Ķīnā ierindojās 24.vietā "Big Air" disciplīnā. Kvalifikācijā Petrusevičs savā grupā bija devītajā vietā, tomēr finālā iekļuva pa pieciem labākajiem no abām grupām. Kopējā ieskaitē latvietim 24.vieta 43 konkurentu vidū, kas gan ļāvis uzlabot pozīcijas iekļūšanai olimpiskajās spēlēs. Labākajā no mēģinājumiem Petrusevičs tika pie 37,75 punktiem, bet finālam vajadzēja vismaz 82,25 punktus. Nākamais Pasaules kausa posms notiks nākamajā nedēļas nogalē Vācijā.

Janvārī latvieši Petrusevičs un Artūrs Cukunde Pasaules kausa posmā Austrijā sloupstailā iekļuva starp 30 labākajiem, izpildot vienu no individuālajiem atlases kritērijiem startam 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Olimpiskajām spēlēm "Big Air" disciplīnā un sloupstailā kvalificēsies 40 labākie snovbordisti, tiesa pašlaik Latvijai vēl viena kvotas vieta dalībai Phjončhanā nav garantēta. Atlases punktu krāšana turpināsies līdz pat 2018.gada 21.janvārim.

Izmantotie resursi:
leta.lv
leta.lv