Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļuščenko Sočos startēs tikai komandu sacensībās

Pļuščenko Sočos startēs tikai komandu sacensībās
Jevgēņijs Pļuščenko
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Olimpiskais čempions un divkārtējs vicečempions daiļslidošanā Jevgēņijs Pļuščenko no Krievijas pirmo reizi kopš 1998. gada palicis otrais Krievijas čempionātā. Pēc sacensībām viņš paziņoja, ka februārī gaidāmajās Soču Olimpiskajās spēlēs startēs tikai komandu sacensībās.

Krievijas čempionāts daiļslidošanā šajās dienās notiek olimpisko spēļu mājvietā Sočos. Individuālajās sacensībās vīriešiem par favorītu uzskatītais Jevgēņijs Pļuščenko jau pēc obligātās problēmas par nedaudz vairāk kā 11 punktiem atpalika no 18 gadus vecā Maksima Kovtuna. Izvēles programmā Pļuščenko konkurentam pietuvojās, bet pirmo reizi kopš 1998. gada bija spiests samierināties ar otro vietu ar 261.37 punktiem. Tikmēr Kovtuns summā savāca 267.13 punktus, svinot uzvaru.

Pēc sacensībām Turīnas Olimpisko spēļu čempions medijiem paziņoja, ka negrasās doties uz janvārī paredzēto Eiropas čempionātu un Soču Olimpiskajās spēlēs startēs vienīgi komandu sacensībās, kas izmēģinājuma kārtā pirmo reizi iekļautas olimpisko spēļu programmā, tajās sacenšoties 10 valstu komandām, to pārstāvot pa vienam vīriešu, sieviešu pārstāvim, kā arī pāra un deju duetam.

"Šodien bija daudz kļūdu, bet zinu kā tās labot. Vienkārši vairāk jāstrādā pie programmas. Uz Eiropas čempionātu es nebraukšu, bet Olimpiādē, domāju, startēšu tikai komandu sacensībās, savu vietu individuālajās sacensībās atdodot kādam jaunam un perspektīvam sportistam. Adekvāti izvērtējot savus spēkus man pilnīgi pietiks ar startu komandu sacensībās, kurās Krievijas izlase var rēķināties ar zelta medaļām," sacīja Pļuščenko.

Savas karjeras laikā Pļuščenko 2006. gadā kļuva par Turīnas Olimpisko spēļu čempionu, bet 2002. gada Soltleiksitijas spēlēs un 2010. gada Vankūveras spēlēs tika pie sudraba godalgas. Tāpat viņš trīs reizes kļuvis par pasaules un septiņas reizes par Eiropas čempionu.

Izmantotie resursi:
Новости спорта, Спортивная аналитика, Видео
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-26 03:29, pirms 10 gadiem
Riktīgi forši, 10 valstis, no kurām 3 tiks pie medaļām. Pilnīgs sviests.
, 2013-12-26 11:39, pirms 10 gadiem
Tajā TV sižetā, kur Pļuščenko šo pavēstīja, arī teica, ka ne sportisti būs tie, kas noteiks , kurš startēs Sočos. Objektīvi vērtējot Krievijas daiļslidošanas iespējas vīru konkurencē, uz medaļām viņiem nav cerību ne Kovtuna, ne Pļuščenko gadījumā..... tad jau visiem japāņiem, Čanam no Kanādas un vēl pārītim konkurentu ir jānoslido zem savu spēju robežām. Gan jau arī Pļuščenko redzēja Grand Prix finālu un tos ballu rekordus līdz kuriem viņam šobrīd diezgan tālu.
Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.