Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.

Sieviešu konkurencē nevienai daiļslidotājai pasaules čempionātos trīsreiz pēc kārtas nebija izdevies uzvarēt kopš 1968. gada. Pēdējo reizi to izdevās paveikt amerikānietei Pegijai Flemingai, kura kļuva par pasaules čempioni 1966., 1967. un 1968. gadā.

23 gadus vecā Sakamoto apliecināja, ka ne velti tika uzskatīta par galveno favorīti, spējot saglabāt maksimālu koncentrēšanos nevainojamam slidojumam arī brīdī, kad labākā situācijā bija viņas konkurentes.

Japāniete pēc īsās programmas ar 73,29 punktiem atradās ceturtajā vietā, taču teju perfektā izvēles programmā Sakamoto nopelnīja 149,67 punktus, kas summā viņai nodrošināja pārliecinošu uzvaru ar 222,96 punktiem. Sakamoto 2022./2023. gada sezonā uzvarēja visās sacensībās, kurās piedalījās.

Otro vietu ar 212,16 punktiem izcīnīja amerikāniete Izabo Levito, kura sasniedza otro labāko rezultātu gan īsajā, gan izvēles programmā, bet pie bronzas ar 203,59 punktiem tika Dienvidkorejas pārstāve Kima Čejona. Trešās vietas ieguvēja pēc īsās programmas bija sestā, bez izvēles programmā viņai bija trešais labākais rezultāts.

Līdere pēc īsās programmas bija Eiropas čempione beļģiete Luna Hendriksa, bet vairākas kļūdas izvēles slidojumā viņu atvirzīja uzreiz aiz laureātu trijnieka. Neveiksmīgs sniegums liedza saglabāt vietu līderu trio arī pērnajai pasaules vicečempionei dienvidkorejietei Haeinai Lī, kura atkrita uz sesto pozīciju.

Latvijas daiļslidotāja Sofja Stepčenko trešdien īsajā programmā ieguva 31. vietu un izvēles slidojumam nekvalificējās.

Iepriekš piektdien deju pāru konkurencē labāko rezultātu ritma dejā sasniedza amerikāņi Medisona Čoka un Evans Beitss, kļūstot par līderiem pirms sestdien paredzētās izvēles dejas.

Pasaules čempionāts Monreālā noslēgsies svētdien, 24. martā, ar paraugdemonstrējumiem.

Izmantotie avoti:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/zi...

     [+] [-]

, 2024-03-23 13:52, pirms mēneša
Gribēju vēlreiz uzslavēt LTV komentētāju duetu šajā pasaules čempionātā! Abas igaunietes iekļuva izvēles programmā, bet žēl, ka tā, kura ieņēma 7.vietu pēc īsās programmas, beigās izkrita no labāko desmitnieka. Veiksmi Denisam!

  -1 [+] [-]

, 2024-03-23 17:05, pirms mēneša
Bez Krievietēm tas nav nopietni!

     [+] [-]

, 2024-03-24 04:05, pirms mēneša
Forši, ka krieveņu dopingistes ar savām neadekvātajām trenerēm vairs nepiedalās