Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kaparkalējai vēsturisks panākums Jaunatnes OS sprintā, arī Ļepeškins Top30

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kaparkalējai vēsturisks panākums Jaunatnes OS sprintā, arī Ļepeškins Top30
Linda Kaparkalēja. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Lieliski šodien Korejā notiekošajās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs nostartējuši distanču slēpotāji no Madonas Linda Kaparkalēja un Ritvars Ļepeškins, kuri sprintā brīvajā stilā pārvarēja kvalifikāciju un pēc astoņiem gadiem ieveda Latviju atkal trīsdesmitniekā, atkārtojot Raimo Vīganta 2016. un arī Arņa Pētersona 2012. gada panākumu. Kaparkalēja 79 dalībnieču konkurencē izcīnīja 23. vietu, kļūstot par pirmo Latvijas slēpotāju sieviešu konkurencē, kas tikusi ceturtdaļfinālā Jaunatnes olimpiskajās spēlēs, bet Ļepeškinam 29. vieta. Ļoti labs starts arī rīdziniekam Jēkabam Skolniekam, kuram nieka 0,19 sekundes pietrūka līdz ceturtdaļfinālam, iegūstot 31. vietu 80 dalībnieku vidū.

Šodien sacensības Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Korejas pilsētā Gangvonā uzsāka distanču slēpotāji, kuru pirmā disciplīna bija sprints brīvajā stilā. Latviju pārstāvēja atlasē pirmās divas vietas ieguvušie – madonieši Linda Kaparkalēja un Ritvars Ļepešķins, kā arī rīdzinieks Jēkabs Skolnieks un 2008. gadā dzimuši krāslaviete Martīne Djatkoviča, kura pārstāv Daugavpili un kura ir divus gadus jaunāka nekā pārējie mūsējie.

Vispirms kā parasti notika kvalifikācija, kur trīsdesmit ātrākie nodrošināja tiesības turpināt sacensības ceturtdaļfinālā. Latvija pēc vienu Jaunatnes olimpisko spēļu pārtraukuma atkal bija pārstāvēta sprinta ceturtdaļfinālā jeb labāko trīsdesmitniekā, par ko parūpējās madonieši Linda Kaparkalēja un Ritvars Ļepešķins., kurš ir ziemas orientierists, 2023. gadā Eiropas čempionātā jauniešiem izcīnīot četras zelta medaļas.

Vasarā par pasaules junioru sprinta čempioni rollerslēpošanā kļuvusī Kaparkalēja 79 dalībnieču vidū uzrādīja 27. laiku (+20 sekundes), bet nupat Latvijas čempionātā sudrabu jauniešu grupā aiz Kaparkalējas ieguvusī Martīne Djatkoviča, kura bija 16 sekundes lēnāka un ieņēma 47. vietu. Ļepeškins kvalifikācijas uzvarētājam piekāpās tikai 7,18 sekundes un ar 23. rezultātu pārliecinoši kvalificējās ceturtdaļfinālam, savukārt pirms nedēļas Latvijas čempionātā vecākajā jauniešu grupā divus zeltus izcīnījušais arkādietis Skolnieks uzrādīja 31. laiku, esot tik tuvu ceturtdaļfinālam, līdz kuram pietrūka nieka divu sekunžu desmitdaļu.

Linda Kaparkalēja savā ceturtdaļfināla braucienā apsteidza kvalifikācijā ātrāk noslēpojušo slovākieti un finišēja piektā, kas ļāva Latvijas jauniešu līderei izcīnīt 23. vietu, sasniedzot Latvijas augstāko vietu sprintā un esot ļoti tuvu labākajam Latvijas rezultātam jauniešu meiteņu konkurencē, ko 2016. gadā ar 21. vietu 5km slidsolī sasniedza Patrīcija Eiduka.

Ļepeškins savā ceturtdaļfināla braucienā uzvarētājam zaudēja mazāk par četrām sekundēm, bet tik un tā ar to nepietika, lai apsteigtu kādu no pieciem konkurentiem. Tādējādi Ritvars braucienā finišēja sestais, bet beigās Gunāra Ikaunieka audzēknim 30. vieta. Ceturtdaļfinālā tikušais kanādietis vēlāk tika diskvalificēts, tāpēc lielais vairums pakāpās par pozīciju augstāk, Ļepeškinam ieņemot 29., bet Skolniekam 30. vietu. Arī pagājušajā gadā Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā Ļepeškins ar Kaparkalēju iekļuva ceturtdaļfinālā, iegūstot attiecīgi 19. un 29. vietu.

Par uzvarētājiem kļuva itālis Federiko Pocci un zviedrietei Elsai Tengladerei. Atzīstami nostartēja igaunietes, Gerdai Kivilai izcīnot 13. vietu un Hertai Rajasai iegūstot 15. vietu. Nepiedalījās Norvēģijas slēpotāji.

Pirms astoņiem gadiem Lillehammerē Raimo Vīgants sprintā izcīnīja 20. vietu, bet Patrīcija Eiduka bija 37. vietā. 2012. gadā Arnis Pētersons arī iekļuva ceturtdaļfinālā un izcīnīja 20. vietu, bet Zane Eglīte ierindojās 37. vietā, bet 2020. gadā Šveicē Lauris Kaparkalējs ieņēma 50. vietu un Samanta Krampe ierindojās 56. vietā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv

  +2 [+] [-]

, 2024-01-29 09:45, pirms 3 mēnešiem
Es gan teiktu, ka Ļepeškina 7 sekunžu atpalikšana no sprinta uzvarētāja kvalifikācijā un 4 sekunžu zaudējums astotdaļfinālā ir vairāk cieņas vērts nekā Kaparkalējas 20 sekunžu atpalikšana. Bet lai nu paliek, ja kādam ļoti gribas, tad tā arī paliek. Tikai dīvaini, ka orientierists, turklāt atdzenoties pēdējā brīdī no sava orientēšanās čempionāta, tik un tā ir labāks par "tīrajiem" slēpotājiem. Varbūt tie skandāli pirms Olimpiādes slēpošanas federācijā nebija nejauši un tur ir ieviesusies īsta klanu mafija?

  +3 [+] [-]

, 2024-01-29 10:09, pirms 3 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Es gan teiktu, ka Ļepeškina 7 sekunžu atpalikšana no sprinta uzvarētāja kvalifikācijā un 4 sekunžu zaudējums astotdaļfinālā ir vairāk cieņas vērts nekā Kaparkalējas 20 sekunžu atpalikšana. Bet lai nu paliek, ja kādam ļoti gribas, tad tā arī paliek. Tikai dīvaini, ka orientierists, turklāt atdzenoties pēdējā brīdī no sava orientēšanās čempionāta, tik un tā ir labāks par "tīrajiem" slēpotājiem. Varbūt tie skandāli pirms Olimpiādes slēpošanas federācijā nebija nejauši un tur ir ieviesusies īsta klanu mafija?
Nu jā, virsraksts daudzreiz par skaļu. Kad izlasīju, pirmā doma bija par zeltu, tad par medaļu, bet tad ātri vien sapratu, ka runa ir par kaut ko ļoti lokālu.

Mūsu jaunie orientieristi, cik esmu redzējis video, ļoti tehniski un jaudīgi slēpo. Vajadzētu dažus pārvilināt uz biatlonu.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-29 14:12, pirms 3 mēnešiem
Zemessargs rakstīja: Es gan teiktu, ka Ļepeškina 7 sekunžu atpalikšana no sprinta uzvarētāja kvalifikācijā un 4 sekunžu zaudējums astotdaļfinālā ir vairāk cieņas vērts nekā Kaparkalējas 20 sekunžu atpalikšana. Bet lai nu paliek, ja kādam ļoti gribas, tad tā arī paliek. Tikai dīvaini, ka orientierists, turklāt atdzenoties pēdējā brīdī no sava orientēšanās čempionāta, tik un tā ir labāks par "tīrajiem" slēpotājiem. Varbūt tie skandāli pirms Olimpiādes slēpošanas federācijā nebija nejauši un tur ir ieviesusies īsta klanu mafija?
Nu tas jau vēsturiski ir iegājies, ka slēpotāji uz lieliem mačiem "aizņemas" kādu biatlonistu vai orientieristu. Uz Lozannas olimpiskajām spēlēm arī slēpošanā startēja orientieriste, bet šogad Djatkoviča ir biatloniste. Kā ir, tā ir...

     [+] [-]

, 2024-01-29 21:46, pirms 3 mēnešiem
tīri statistikai kas likās interesanti salīdzināt tos pašus gadus ko min Ivars tikai pēc laika : 2020 gadā Lozanna ar 20 sekundēm no 1.vietas Linda būtu 45. vietā. Ļepeškins ar 7 sekundēm būtu 4-tais un Skolnieks Jēkabs ar 9 būtu 9. vietā !!! 2016. gadā ar 20 sek. - 25.vieta, puiši ar 7 sek 6 vai 7 vietā. Nu kā grib tā Bacis salīdzina, te pēc punktiem, te pēc vietām, te pēc atpalicības no igauņiem. Izrādās ir statistika un ir Baca statistika he, he

     [+] [-]

, 2024-01-30 08:57, pirms 3 mēnešiem
Nu kā grib tā Bacis salīdzina, te pēc punktiem, te pēc vietām, te pēc atpalicības no igauņiem. Izrādās ir statistika un ir Baca statistika he, he
[/quote]
Nu Bācis māk pasniegt kā kurā brīdī ir izdevīgāk, jā.
Bet kas ar mūsējiem Korejā notiek? Jau biatlonā skatījos, ka daži nostartēja tikai 1 disciplīnā un stafetē arī nestartēja. Šodien slēpotāji arī klasikā tikai 2 no 4 startēja un gan jau arī stafetē nestartēs. Kā aizbrauc , - tā saslimst? Citu valstu sportistiem DNS nav, tikai mūsējiem.

     [+] [-]

, 2024-01-31 20:25, pirms 3 mēnešiem
Gogelmogels rakstīja: Nu kā grib tā Bacis salīdzina, te pēc punktiem, te pēc vietām, te pēc atpalicības no igauņiem. Izrādās ir statistika un ir Baca statistika he, he
[/quote]
Nu Bācis māk pasniegt kā kurā brīdī ir izdevīgāk, jā.
Ostaps Benders ne!!!