Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.

Līdz šai sezonai 29 gadus vecais Sipriens Sarrazēns tikai trīs reizes bija ticis desmitniekā ātrumdisciplīnās, jo nobraucienam un supergigantam pievērsās tikai pagājušajā sezonā (2022./2023.). Taču šajā sezonā francūzis pārsteidza ar trim uzvarām nobraucienā un vienu uzvaru supergigantā. Tā kā Sarrazēns nobraucienā bija ieguvis vēl arī divas otrās vietas, viņš ar Odermatu aizraujošā duelī cīnījās par Mazo Kristāla globusu šajā ātrumdisciplīnā.

Pirms pēdējā starta pagājušajā svētdienā šveicietis bija priekšā ar 42 punktiem. Pirms Zālbahas iepriekšējā nobraucienā Odermats bija septītais, bet Sarrazēns nestartēja. Zālbahā supergigantā francūzis bija ceturtais, bet šveicietis tieši aiz viņa piektais. Līdz ar to varēja sanākt aizraujošs sezonas noslēgums nobraucienā, it īpaši, ja ņem vērā, kāds iznākums beigās bija sievietēm cīņā par nobrauciena globusu.

Taču laika apstākļi ieviesa korekcijas, un sacensības nācās atcelt. Par šādu iznākumu, kas liedza pacīnīties par karjeras pirmo globusu, sarūgtinājumu neizrādīja Sarrazēns, bet izrādīja sapratni un tieši uzslavēja lēmuma pareizumu. “Drošības nolūkā lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs, tā kā nav nekādu problēmu. Es vēlējos godīgas sacensības un drošas sacensības, un tā tas ir. Man ir bijusi lieliska sezona. Es esmu tiešām priecīgs un lepns par sevi. Es nekad nepārstāju ticēt sev,” uzsver Sarrazēns.

“Protams, ir savādi iegūt nobrauciena Mazo Kristāla globusu šādā veidā, it īpaši ņemot vērā spraigo cīņu sezonas laikā ar Siprienu,” izteicās Odermats. “Mēs abi bijām gatavi jebkuram žūrijas lēmumam. Trases apskates laikā jau pamanījām, ka var būt visādi. Es nedomāju, ka dalībnieku drošība tiktu garantēta,” atzīst pēdējo sezonu labākais pasaules kalnu slēpotājs.

“Protams, no manas puses skatoties, tas ir pareizs lēmums. Taču domāju, ka sportam kopumā tas bija taisnīgs lēmums. Taču mums būtu paticis pacīnīties par nobrauciena kopvērtējuma uzvaru,” piebilst Odermats.

Izmantotie resursi:
FIS | International Ski and Snowboard Federation