Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

PK sezona kalnu slēpošanā sākās un arī noslēdzas ar sacensību atcelšanu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK sezona kalnu slēpošanā sākās un arī noslēdzas ar sacensību atcelšanu
Pasaules kausa kopvērtējuma trijnieks nobraucienā ar kausa ieguvēju Odermatu pa vidu. Foto: Mathias Mandl

Šodien Zālbahā (Austrija) slikto laikapstākļu dēļ tika atcelts vīriešiem paredzētais nobrauciens. Līdz ar to vīriešiem Pasaules kausa kalnu slēpošanā sezona neierasti sākās ar milzu slaloma atcelšanu un beidzās ar nobrauciena atcelšanu.

Oktobra beigās slikto laikapstākļu dēļ Zeldenā atcēla milzu slalomu, bet tagad citā Austrijas kalnu slēpošanas sacensību norises vietā tā paša iemesla dēļ atcēla nobraucienu, kas bija paredzēts kā 2023./2024. gada noslēdzošais starts Pasaules kausā kalnu slēpošanā.

Pirms šodienas paredzētā starta Marko Odermats nobrauciena disciplīnā ar nopelnītajiem 552 punktiem bija 42 punktus priekšā karjeras vislabāko sezonu aizvadošajam francūzim Siprienam Sarrazēnam, bet, tā kā šodien nobraucienu Zālbahā atcēla, tad Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs no Šveices nodrošināja arī trešo Mazo Kristāla globusu, pirmo reizi uzvarot sezonas kopvērtējumā pašā ātrākā ātrumdisciplīnā. Odermats sezonas laikā uzvarēja divos no astoņiem nobraucieniem, bet vēl četras reizes bija trijniekā ar divām otrajām un divām trešajām vietām.

Savukārt Sarrazēns izcīnīja visvairāk uzvaru šajā disciplīnā, esot nepārspētam trijos nobraucienos – Bormio un divas reizes Kicbīlē. Trijnieku noslēdza itālis Dominiks Pariss, kuram sezonas laikā uzvara Valgardenā un vēl divas trešās vietas.

Šodien sacensības sākotnēji pārcēla divas stundas vēlāk, tad vēl vienu stundu vēlāk, bet beigās atcēla. Līdz ar to jau tā diezgan bieži ar sliktiem laika apstākļiem skartajā sezonā nenotika arī pēdējās paredzētās sacensības. Kopumā šajā sezonā tika atcelts 21 starts (13 vīriešiem un 8 sievietēm), lielais vairums no tā ātruma disciplīnās. Tikai piecas no atceltajām sacensībām vēlāk sezonas laikā notika citā vietā.

Izmantotie resursi:
FIS | International Ski and Snowboard Federation