Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ar uzvaru sāk Stēns-Ulsens, karogu mainījušie Brotens un Hiršers atgriežas

Agris Suveizda

Ar uzvaru sāk Stēns-Ulsens, karogu mainījušie Brotens un Hiršers atgriežas
Marsels Hiršers. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas sportists Aleksanders Stēns-Ulsens svētdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa kalnu slēpošanā sezonas pirmajās sacensībās - milzu slalomā. Zem Brazīlijas karoga startējošais norvēģis Lukass Brotens-Pinjeiru bija ceturtais, bet Nīderlandi pārstāvošais austrietis Marsels Hiršers bija 23.vietā - abiem šīs bija atgriešanās sacensībās Pasaules kausā.

Stēns-Ulsens bija ātrākais pirmajā braucienā un uzrādīja astoto rezultātu otrajā, ar ko pietika karjerā pirmajai uzvarai milzu slalomā. Arī pārējās divas vietas uz goda pjedestāla bija Norvēģijas pārstāvjiem - Henriks Kristofešens zaudēja 0,65 sekundes un vēl sekundes simtdaļu lēnāks bija Atle Lī Makgrats.

Brotens, kurš iepriekšējā sezonā nestartēja, mainījis pavalstniecību uz savas mātes dzimteni Brazīliju un atgriezies Pasaules kausa apritē. Norvēģis labāko trijniekam zaudēja 0,24 sekundes, tiesa, otrajā trasē viņš bija ātrākais.

Savukārt titulētais austrietis Hiršers, kurš nu startē zem mātes dzimtenes Nīderlandes karoga, otrajā braucienā uzrādīja trešo labāko rezultātu. Uzvarētājam viņš zaudēja 2,16 sekundes, kas ir krietni mazāk, nekā pats minēja pirms sezonas.

Iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvējs šveicietis Marko Odermats pirmajā trasē saslīdēja un piedzīvoja kritienu.

Izmantotie resursi:
LETA