Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai 52. vieta pasaules čempionāta desmit kilometru distancē

Ints Megnis
Ints Megnis

Eidukai 52. vieta pasaules čempionāta desmit kilometru distancē
Patrīcija Eiduka pasaules čempionātā. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka otrdien Austrijā izcīnīja 52. vietu pasaules čempionāta desmit kilometru distancē ar intervāla startu klasiskajā stilā.

Par pasaules čempioni kļuva titulētā norvēģiete Terēse Juheuga, kura par pasaules čempionu kļuva devīto reizi un otro reizi jau šajā čempionātā, jo bija labākā arī 15 kilometru iedzīšanā. Viņa par 12,2 sekundēm apsteidza zviedrieti Frīdu Kārlsoni, kamēr trešā palika vēl viena norvēģiete Ingvilda Flugstada Ēstberga. 19 gadus vecā Kārlsone ir trešā visu laiku jaunākā slēpotāja, kas tikusi pie medaļas pasaules čempionātā, aiz Juheugas (2007. gadā) un Barbaras Pecoldas, bet Juheuga pakāpusies uz dalītu ceturto vietu visu laiku titulētāko dāmu slēpotāju sarakstā aiz Māritas Bjergenas (18 tituli), Jeļenas Vjalbes (14) un Larisas Lazutinas (11).

Pēc pirmās kontrolatzīmes Eiduka bija tikai 65. vietā starp 74 sportistēm, bet turpinājumā gandrīz visu laiku kāpa uz augšu. Noslēgumā viņa guva 52. vietu, čempionei piekāpjoties par trim minūtēm un 52,1 sekundi. Klasiskais stils Eidukai ir neparocīgāks par brīvo stilu, kurā viņa būtu varējusi cerēt uz augstāku pozīciju.

Iepriekš šajā pasaules čempionātā Eiduka guva cienījamo 36. vietu sprintā brīvajā stilā.

Pasaules čempionāta turpinājumā trešdien vīri veiks 15 kilometru klasisko distanci brīvajā stilā.

     [+] [-]

, 2019-02-26 18:28, pirms 5 gadiem
Prieks par jauno zviedrieti, žēl par Kristu. Kas būs reālākās medaļu pretendentes stafetē? Norvēģija, Zviedrija, Krievija, Somija?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 18:53, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Prieks par jauno zviedrieti, žēl par Kristu. Kas būs reālākās medaļu pretendentes stafetē? Norvēģija, Zviedrija, Krievija, Somija?
Domāju, ka Krievija un Somija cīnīsies par 3.vietu, zviedrietēm ar jano Karlsoni labas iespējas pacīnīties par uzvaru.

     [+] [-]

, 2019-02-26 19:51, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Domāju, ka Krievija un Somija cīnīsies par 3.vietu, zviedrietēm ar jano Karlsoni labas iespējas pacīnīties par uzvaru.
Būtu jau jauki, jo nepatīk NOR dominance.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 20:23, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Būtu jau jauki, jo nepatīk NOR dominance.
Tad rīt jācer uz Niskanenu, kādu no krieviem, Potoraņinu, jo pagaidām tiešām pārāk labi norvēģiem veicas.

     [+] [-]

, 2019-02-26 20:44, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Tad rīt jācer uz Niskanenu, kādu no krieviem, Potoraņinu, jo pagaidām tiešām pārāk labi norvēģiem veicas.
Niskanenam un Poltoraņinam 50niekā slidsolī nav reālu cerību uz medaļu, ja? Zinu, ka šiem klasika ir stiprā puse.

     [+] [-]

, 2019-02-26 22:45, pirms 5 gadiem
SC jau laikam neuzrakstīs, bet šodien notika vienīgā jaunā disciplīna šajā PČ - komandu sacensības sieviešu tramplīnlēkšanā. Uzvarēja Vācija (Fogta kļuva par pieckārtēju pasaules čempioni), sudrabu izcīnīja Austrija, bet bronzu - Norvēģija. Sieviešu tramplīnlēkšanai sekoju tā virspusēji, bet nebiju domājis, ka Norvēģija tik pārliecinoši apsteidzot pārējās konkurentes, izcīnīs bronzu. Pirmās 2 vietas prognozēju pareizi pirms sacensībām, bet tas nebija grūtākais uzdevums.