Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ar piecu latviešu dalību Somijā sāksies Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā

Agris Suveizda

Ar piecu latviešu dalību Somijā sāksies Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā
Patrīcija Eiduka. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Ar Patrīcijas Eidukas, Kitijas Auziņas, Raimo Vīganta, Laura Kaparkalēja un Nika Saulīša dalību šodien Rukā, Somijā, sāksies Pasaules kausa distanču slēpošanā jaunā sezona.

Piektdien distanču slēpotāji sacentīsies sprintā klasiskajā stilā. Plkst.11 sāksies kvalifikācija, bet plkst.13.30 - finālsacensības. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translēs kanālā "Eurosport 1".

Sestdien distanču slēpotāji plkst.11 un plkst.13.15 cīnīsies desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu, bet svētdien plkst.11 un plkst.13.35 tiks dots starts 20 kilometros brīvajā stilā ar kopēju startu.

Decembra pirmajās trīs nedēļas nogalēs slēpotāji sacentīsies Jelivārē un Estešundā, Zviedrijā, kā arī Tronheimā, Norvēģijā. Gada pirmspēdējā dienā Toblahā, Itālijā, sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Davosā, Šveicē, un noslēgsies Valdifjemmē, Itālijā, 7. janvārī.

Janvāra otrajā pusē būs posmi Oberhofā, Vācijā, un Gomsā, Šveicē, bet februārī būs sacensības Ziemeļamerikā Kenmorā, Kanādā, un Mineapolisā, ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti, Somijā, Oslo un Drammenē, Norvēģijā, kā arī Fālunā, Zviedrijā.

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-11-24 10:20, pirms pusgada
Patīk tas, ka šosezon būs vairāk masu startu. Veiksmi Patrīcijai un pārējiem mūsējiem! Manuprāt, sporta līdzjutēji pietiekami nenovērtē to, ko viņa jau sasniegusi. Tas ir kosmoss, ja atceramies, kā mums iepriekš veicies šajā sporta veidā.
Renes medaļas aizmalejusas acis daudziem.