Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

BK kalnu slēpošanā Itālijā FIS slalomā uzvar kanādietis un itāliete, parīt LČ startēs Ģērmane

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK kalnu slēpošanā Itālijā FIS slalomā uzvar kanādietis un itāliete, parīt LČ startēs Ģērmane
Foto: E.Škapare.

Šodien Pocā di Fassā (Itālijā) notikušajā Baltijas kausa otrā posma sacensībās kalnu slēpošanā FIS slalomā lielā un spēcīgā konkurencē uzvaras izcīnīja pasaules čempionāta 24. vietas ieguvējs Simons Fournjē no Kanādas un Eiropas kausa 15. vietas ieguvēja no Itālijas Frančeska Karolli. Diemžēl nevienam no Latvijas šodien neizdevās tikt pie ieskaitīta rezultāta.

Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais prestižais Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā Valdifassas ielejā esošajā ciematā Pocā di Fassā sākās pagājušās nedēļas vidū, aizdot trīs FIS sacensību dienas milzu slalomā tajā skaitā arī Latvijas čempionātu. Pēc trīs pārtraukuma dienām Baltijas kausa otrais posms turpinājās ar slaloma disciplīnu, kur bija vērojams valstu skaita palielinājums, sasniedzot trīsdesmit. Slalomā dalībnieku skaits sievietēm un vīriešiem tik daudz neatšķīrās kā milzu slalomā, jo šodien vīriešiem sacentās 62 kalnu slēpotāji, bet sievietēm uz starta izgāja 54 dalībnieces.

Tāpat kā milzu slalomā arī slalomā ļoti labi iesāka skandināvi, aizņemot pirmās trīs vietas, līderpozīcijās izvirzoties Norvēģijas čempionātā Top10 slalomistam Matiasam Heibī, kurš par 0,15 sekundēm apsteidza vienādu laiku uzrādījušo tautieti Jorgenu Sletalēkenu un pērn pasaules junioru čempionātā 8. vietu izcīnījušo zviedru Adamsu Palmeru.

Otrajā braucienā no piektās uz pirmo vietu pakāpās kanādietis Fournjē un izcīnīja uzvaru ardievu sekunžu desmitdaļu pārsvaru, nopelnot Baltijas kausa otrajā posmā arī pirmo godalgu. Ar otro vietu trijniekā palika tikai norvēģis Heibī, bet uz trešo vietu no devītās pakāpās janvāra vidū Eiropas kausa posmā 14. vietu izcīnījušais itālis Mateo Bendotti, kurš par 0,95 sekundēm apsteidza un tūdaļ aiz trijnieka atstāja 2023. gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļnieku Antoānu Azzolēnu.

Sievietēm tādu izmaiņu galvgalī nenotika. Itāliete Karolli saglabāja līderpozīcijas un svinēja pārliecinošu uzvaru ar pusotras sekundes pārsvaru. Arī šosezon novembrī Levi Pasaules kausa posmā trīsdesmitniekā tikusī Šarlote Linga no Lihtenšteinas noturēja trešo pozīciju, bet ar ātrāko laiku otrajā braucienā no septītās uz otro vietu pakāpās itāliete Laura Steinmaira. Tūdaļ aiz trijnieka palika Eiropas kausos vienreiz desmitniekā un piecas reizes Top15 tikusī itāliete Selīna Hallere.

Diemžēl visi pieci Latvijas pārstāvji vīriešu konkurencē (Harijs Gustavs Ābele, Jurģis Zvejnieks, Roberts Kupčs, Georgs Daukuls, Rihards Allens) un abas sieviešu konkurencē (Liene Bondare, Sofia Fedorova) nefinišēja pirmajā braucienā. Rīt noteikti Latvijas kalnu slēpotājiem veiksies labāk. Parīt, 25. janvārī, Pocā di Fassā būs Latvijas čempionāts slalomā, kurā piedalīsies divas reizes PK posmā 8. vietu izcīnījusī Dženifera Ģērmane.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv